Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '10

 
Kategori
Bayramlar
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
 

23 nisan


Bugün 23 nisan 2010 güneşli birgüne İstanbul da merhaba dedik. Umarım ülkemiz coğrafyasında güneşli birgün geçiririz.

Bugün önemli birgün, Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı.. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hediye ettiği en önemli Cumhuriyet kazanımlarımızdan biri.. TBMM nin 90.kuruluş yıldönümü.. Dünyanın en gözde coğrafyasında yer alan ülkemizin kıymetini bilmek ona sahip çıkmak, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak bu topraklar üzerinde filizlenecektir.

Dünün çocukları olan bizler, yarının büyükleri olacak çocuklara gerçekten iyi bir zemin hazırlayabiliyor muyuz? İç ve dış bütün mihrakların bölüp parçalamaya çalıştığı, globalleşme adına teknoloji ile içimize sindirilmeye başlanan emperyalist tuzaklara yem olmaya başlayan dünya insanlarından bizlerde nasibimizi almaya başlamadık mı? Gelecek nesillere bırakılacak sadece toprak mirası ve dalganan bir bayrak yeterli mi? Kültür emperyalizminin sanal dünyada ipleri elinde tuttuğu bir süreçte çocuklarımızın beyinlerinin yıkandığı kendi kültürlerinden uzaklaştırıldığı bir ortamda aileler ne gibi katkılar sağlayabilir. Bugün bile internet kafeler de yada evlerinin bir köşesinde sanal simulasyonlarla 23 Nisanı kutlayan çocuklarımızın sayısı kaçtır acaba. Okul etkinlikleri ile, kurumsal organizasyonlar ile protokollerin tören alanlarında yerlerini alarak yapılan rutin kutlamalardan öte, günün anlam ve önemini kavrayabiliyor muyuz . Çocuk haklarının ihlal edildiği, gün geçmiyor ki tecavüze uğrayan bir çocuk olmadığı ülkemizde sadece 23 nisan’ın değil her günün çocuklarımıza özel birgün olduğunu unutmamamız gerek. Gücümüz oranında, sosyal aktivitelere katılmak çorbada tuz misali katkı sağlamak bir çocuğu sevindirmek gerekli. Çocuk esirgeme kurumları ziyaret edilmeli. Annesiz babasız çocukların gönlü hoş edilmeli, çevremizde ışık saçan gözleri berrak beyinleri ile varlığını hissettiğimiz fakat maddi imkanları olmayan çocukları okutmanın yollarını aramalı en azından rehberlik yapmalı. Duyarlı bir toplum, her bir ferdine her bir çocuğuna sahip çıkabilecek güce sahiptir.

Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun. 90. yılını kutlayan TBMM vekillerimize yumruksuz kavgasız toleranslı nice yıllar dilerim.
 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..