Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '20

 
Kategori
Sinema
 

23. RANDEVU İSTANBUL

RANDEVU İSTANBUL 23. YILINDA TÜM TÜRKİYE İLE BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 23. yılında pandemi koşulları nedeniyle tüm film gösterimleri ve etkinlikleriyle sinemaseverlerle çevrim içinde buluşmaya hazırlanıyor. Film gösterimleri ve yan etkinliklerin çevrim içi gerçekleşeceği festival, tarihinde ilk kez tüm Türkiye’deki sinemaseverler tarafından takip edilebilecek.

Bu yıl festivalde “İngiltere’ye Bak Dünyayı Gör”,“TürkSineması’na Bir Bakış”,Türkiye’de 80. yılını kutlayan İngiltere’nin kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kurumu British Council’in destekleri ile “İngiltere’denKısalar” ve TÜRSAK Vakfı’nın düzenlediği bir başka yarışma olan Geleceğin Sineması’nda destek alan filmlerin gösterildiği “Geleceğin Sinemacılarından Kısalar” bölümleri yeralacak.

Festivalin Bu Yılki Konuk Ülkesi “İngiltere”

Ülkeler arası kültürel ve sektörel paylaşım ve iş birliğini geliştirme amacıyla her sene farklı bir ülkenin sinemasını ve sinema sektörünü konuk eden Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, bu yıl 23. yaşını kutlayacak. 17-23 Aralık 2020 tarihleri arasında tamamı çevrim içi ortamda düzenlenecek ve uluslararası niteliği artırmak adına her yıl bir ülkenin odağa alındığı festivalin bu yılki konuğu ise İngiltere olacak. Festival kapsamında İngiltere ve Türkiye’den uzun ve kısa metraj filmlerin çevrim içi olarak gösterileceği festivalde ayrıcafilm ekipleri ilede vakfın sosyal medya hesaplarında röportaj ve soru & cevaplar yapılacak.

Sektör Profesyonelleri Panel ve Endüstri Buluşmalarında Bir Araya Gelecek

Festivalin bu yılki uluslararası partneri İngiltere’den  PACT (SinemaveTelevizyonYapımcılarıBirliği) olarak belirlendi. Festival kapsamında düzenlenecek paneller, endüstri buluşmaları ve söyleşilerde İngiltere’nin ve Türkiye’nin önde gelen sektör profesyonelleri biraraya gelerek gündemdeki konuları değerlendirecekler ve Türkiye’de film çekme, ortak yapım imkanlarını görüşecekler.

 

 

 
Toplam blog
: 136
: 6807
Kayıt tarihi
: 09.05.15
 
 

Kültür ve sanat alanında araştırmalar yapıyorum. Birçok yayına sinema ve tiyatro alanında yazılar..