Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '17

     
    Kategori
    Güncel
     

    23 Nisan

    23 Nisan
     

    Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır, Toprak; Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır!


    Yıl 1920

    Düşman altında olan yurdumda bir yiğit, bir anadolu insanı, büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk Ankara'da meclisi attı. Ulusal egemenliğin temelini attı. 

    23 Nisan'ı çocuklara, Cumhuriyeti bugünün çocukları gençlere emanet etti büyük kurtarıcı Atatürk. Acaba biz gençler gerçekten emanete sahip çıkabiliyor muyuz? 

    Hani arkadaşımızın arabasını aldığımız zaman çizilmesin diye dikkatli süreriz ya.. Emanettir sonuçta...

    Hani fotoğraf makinamızı ödünç veririz kuzenimize, aklımız onda kalır. Acaba düşürür mü diye. İşte biz onca zorluklarla, çorapsız, çarıksız, ayakkabısız, ceketsiz kurulan ve miraz bırakılan Cumhuriyet'e ne kadar sahip çıkabiliyoruz. Facebook profillerimize Türk Bayrağı koyarak mı, balkonlarımıza bayrak asarak mı, yoksa gerçekten yürekten mi sahip çıkıyoruz. 

    Tüm dünyada sadece kutlanan Çocuk Bayramı Atatürk sadece Türk çocuklarına değil, Amerikalı, Yunan, Macar, Rus tüm dünyadan çocuklara armağan etti. Ama Türkiye'de kutlanması bizim için gurur kaynağı.

    Gençliğe hitabede seslendiği Türk gençliğini arıyor gözlerim. Muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu hiç bir zaman unutmayacağız. 

    Lütfen çocuklarımıza Atatürk'ü anlatalım, bu ülkenin nasıl kurulduğunu, neler çekildiğini, neler yaşandığını, dört bir tarafı işgal altında olan ülkenin nasıl küllerinden alevlenerek yeniden kurulduğunu anlatın. Anlatın ki kendilerine emanet edilen değerin kıymetini bilsinler ve ona sahip çıksınlar. 

    Atam İzindeyiz!

    ---------------------------------

    Başta yeğenim olmak üzere dünyadaki tüm çocukların Çocuk Bayramı kutlu olsun!. Çocukların ölmediği bir dünyada buluşmak dileğiyle... 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 112
    Kayıt tarihi
    : 05.09.15
     
     

    Bir Muhabirin Gizli Defteri Adım Yunus Tan. 1991 İzmir'de doğdum. Erciyes Üniversitesi İletişim F..