Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

23 Nisan 2017’de çocuklara sesleniş

23 Nisan 2017’de çocuklara sesleniş
 

Yıl 1976. Kızım henüz dört yaşında


Ülkemin, Ortaoğu’nun ve dünyanın Tüm çocukları; bilemezsiniz sizi ne çok seviyorum ve o yüzden de sizler için ne çok kaygılanıyorum.
 
Hepinizi ve ayrı ayrı her birinizi; tıpkı bir annenin çocuğunu, bir dedenin torununu sevdiği gibi seviyorum. Dünyanın bütün kıtalarında hepinizin oyuna, sevgiye doyarak, bolluk içinde yaşamanızı çok istiyorum, bilemezsiniz. Barış içinde bir dünyada, her türlü tehlikeden uzak; kumlar, toprak ve çimenler çıplak ayacıklarınızla koşarak; kelebeklerle, kuşlarla yarışarak; kedi ve köpek yavrularıyla oyunlarınızı paylaşarak yaşayacağınız günlerin gelmesini ne çok istiyorum…
 
Ne yazık ki bugünler, henüz o günlerden çok uzak.  Sizler için çok endişeleniyorum; çok korkuyorum: Çünkü dünya nüfusunun küçük bir azınlığının doymak bilmez kâr hırsları ve çıkarları uğruna bugünümüz ve geleceğimiz karartılıyor, tahrip ediliyor. Kahrolası burjuva özel mülkiyet düzeni, vahşi ve saldırgan kapitalist emperyalizm; her güzel, her değerli şeyi (doğayı ve doğal yaşamı, çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatını, özgürlüklermizi, sevgiyi, aşkı, bilimi, sanatı ve bütün kültürel değerleri, özgürlüklerimizi) kirletiyor, mahvediyor.
 
Açlık, yoksulluk, işsizlik, sömürü; savaş, işgal, insan ve doğa katliamı dahil, bütün kötülüklerin asıl sebebi olan vahşi kapitalizm; en çok da çocuklarımıza kıyıyor ve onların hayatını cehenneme çeviriyor. Açlık, ilaçsızlık, bombalar ve zehirli gazlar ile savaş ve işgallerden en fazla etkilenenler, çocuklarımız.
 
Bütün anne ve babalar, bütün dediler ve nineler ve yüreği çocuklar için titreyen bütün vicdanlı insanlar; bilesiniz ki bu vahşi düzeni yok etmedikçe çocuklarımıza ve tüm insanlığa aydınlık bir gelecek, yaşanası özgür bir dünya armağan edemeyeceğiz. Bunu yapamazsak eğer: Afrika’da açlık ve ilaçsızlıktan ölen, cesetleri Akdeniz kıyılarına vuran, Ortadoğu’da kurşunlarla, bombalarla, zehirli gazlarla ölen çocuklarımıza yenileri eklenecek ve onların görüntüleri yüreklerimizi kavurmaya devam edecektir. Eşit yurttaşlık isteyen zindana atılan annesinin yananda dört duvar arasında büyüyen Miraz bebekler içimizi kanatmaya devam edecek.
 
Oysa nimetleri gökteki yıldızlardan daha çok olan bu güzelim dünyada; zincirsiz ve kelepçesiz, baskı ve sömürüden uzak; bolluk içinde ve özgürce, barış içinde kardeşçe yaşamak mümkün. Çocuklarımızın oyuna, sevgiye, ekmeğe, bilgiye, sanatın güzelliklerine doyarak yaşayacakları özgür bir dünyayı; bütün emekçi anne baba, dede ve ninelerin, bütün ezilen vicdanlı insanların namuslu elleriyle inşa etmeleri mümkün.
 
Sevmek, sevenlere sevdikleri uğuruna büyük sorumluluklar yükler.
 
23 Nisan, tüm çocuklarımıza ve onlar için mücadele edenlere kutlu olsun.
 
Toplam blog
: 56
: 599
Kayıt tarihi
: 08.03.11
 
 

1948’de Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli köyünde doğdum. İlkokulu köyümde, ortaokulu Reşad..