Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '18

 
Kategori
Siyaset
 

24'e Yirmidört Kala Ya Tamam Ya Devam!

24'e Yirmidört Kala Ya Tamam Ya Devam!
 

Yirmidört Hazirzn'a yirmidört gün kala seçmenin sessizliğe gömülmüş olduğunu görüyoruz. Kimsenin ağzı bıçak açmıyor adeta..

Fırtına öncesi sessizliği andırıyor.

Piyasadaki ortamı sormayınız. Neredeyse yaşamımın çoğunu küçük esnaf olarak geçiren biri olarak, böylesine belirsiz böylesine zor, böylesine korku dolu (ticari anlanda) piyasa ortamını hiç yaşamadım desem yalan olmaz.

Az önce grip ilacı almak için gitmiş olduğum komşu eczane sahibi de ilk defa ilaç satışlarının zorlandığından söz etti. Düşüğnünüz ki bu bir sağlıkla ilgili bir mesele.

Reel sektör ekonominin belirleyici faktörlerin en başında geldiğine göre bugünkü durumun ne 1994 ekonomik krizine ne de 2001 ekonomik krizine benzediğini söyleyebiliriz. İki krize de benzememektedir bugünkü adı konmamış ekonomik kriz!

Adeta ucu açık ekonomik kriz..

Uzan babam uzan..

Ekonomik krizin süresi uzuyor başka bir şey olduğu yok. Uzadıkça da vatandaşın beli gıdım gıdım bükülüyor.

Ama artık farkına vardığını görüyoruz seçmenin.

Daha doğrusu Muharrem İnce seçmene doğruları hatırlatmaya başlayınca seçmen yavaş yavaş onaltı yıllık  kış uykusundan uyanmaya başlamış olduğunu görüyoruz.

Neyin doğru neyin yanlış olduğunu İnce göstermeye başladıkça seçmen doğruları görmeye başladı diye düşünüyorum.

İktidar kanadı daha öncelerde sınırdışı operasyonlarından puan toplarken, göreceksiniz yakında başlayacak olan Menbiç operasyon'dan puan alamayacaktır diye düşünmekyetim.

Kudüs meselesi artık reyting getirmiyor.

Vatandaşı en çok ilgilendirmekte olduğu doların aşağıya çekilmesi durumu bile 24 Haziran seçimlerini etkilemeyecektir.

3.90 cıvarına doğru dollar aşayıya çekilebilir seçimlere çok yakın zamana doğru ama inanınız seçmen artık bıkmış durumda ve somut çözüm beklemektedir.

Seçmen şunu görmeye başladı artık; Ya tamam, ya devam.

Seçmen devamdan yana kullandığında ülkenin en az 15-20 yılı daha heba olacağını ve Ortadoğu coğrafyası düzelmediği sürece ülkemizin bu kısırdöngü siyasetinden kurtulamayacağını ve geleceğinden endişe duyduğu toplum yapısının dışına zor çıkabileceğini düşünerek 16 yıllık saltanatın son bulması için kararını vereceğini düşünüyorum.

İnanınız öyle sevgili okurlarım.. Eğer bu seçimlerde bir şeylerin değiştiğini görmezsek ülke olarak Ortadoğu coğrafyası şekillenene kadar yani İslam coğrafyasında seçimlerin tamamlandığı ve arkasından piyasa ekonomisine geçildiği hatta piyasa ekonomisinin belli standartlara geldiği 15-20 yıl süre içinde ülkemiz Ortadoğuya ayak bağı olacak ve dolayisiyle muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız oldukça güç olacaktır.

İnce, gerçekten de ezberleri bozdu ilk birkaç gün içinde ve muhafazakar seçmenden de oy alabilecek görüntüyü vermiş olması daha da ümitlendiriyor seçmenii.

Seçim sandıklarında olası entrikalara karşı alınmış olan önlemler de bu seçimlerde sandık tartışmalarını sıfırlamayacak olsa da azaltacağa benziyor. Güven içinde bir seçim olacağına inanmaktayım.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..