Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

24 Haziran Pazar

24 Haziran Pazar
 

Çok önemli bir haber yok bugünkü gazete manşetlerinde… Bana en ilginç gelense Sabah gazetesindeki manşetti… Son zamanlarda çokça tartışılan ABD senaryosu sayesinde Amerika’yı da bölmüşüz nihayet…

AMERİKA’YI BİLE BÖLDÜK (Sabah). Ankara’daki siyasi kutuplaşma, ABD’de de düşünce kuruluşları. hükümet ve yazarları Türkiye konusunda iki cepheye böldü.

*****

Yaz sıcağına önce siyasetin ateşi karıştı. Bu yetmezmiş gibi bu yıl ziyaretimize gelen Afrika sıcaklarıyla Türkiye inanılmaz bir dönem geçiriyor.

Bu hengamede meydanlara siyasi partilerin mitingine insanlar gelir mi gelmez mi diye hayli endişe edilmişti. Şimdilik partiler hayatlarından memnun gibi.

Özellikle Ak Parti’nin mitinginde meydanlar dolup taşıyor. Dün de Elazığ ve Malatya’da mahşeri bir kalabalıkla karşılanan başbakan sonuca çok sevindi.

Demokrat Parti yarıştan kopmuş gibi… Genç Parti tamamen terör olaylarında şehit olan askerler üzerinden propaganda yürütüyor. MHP’nin barajı aşıp aşmayacağı şüpheli.

İlk zamanlarda Ak Parti’ye yönelik demeçleriyle belli bir yüzdeye ulaştığı düşünülen MHP’nin bütün partilerin Ak Parti karşıtı bir yola girmesiyle pastadan yeterli payı alamayacağı gibi bir durum ortaya çıktı.

Demokrasinin uygulanışında bir çifte standart yaşandığını düşünen vatandaş bu sefer bir kere daha Ak Parti’ye şans verecek gibi.

AĞAR’IN MEMLEKETİNDE ERKEKLİK POLEMİĞİ (Akşam). Erdoğan ve Gül muhalefeti Elazığ’da topa tuttu. Gül Ağar’ı ima edip erkeklik, yiğitlik mecliste oturmaktı, ne yazık ki yapamadı dedi.

AKP’YE VERİLEN OY İNTİHAR OLUR (Cumhuriyet). Yeşil sermaye mağduru vatandaş iktidarın vaatlerini unuttuğunu söyledi.

HOCA COŞTU (Güneş). Erbakan eski talebesine ağır yüklendi. İç organlarını boşalttığı Türkiye’yi mumyalayıp İsrail’e teslim edecek.

DİMDİK AYAKTAYIZ (Türkiye). Başbakan Erdoğan, aramıza fitne sokmak isteyen kişilere fırsat vermeden teröre karşı hep beraber duracağız, dedi.

TAKSİCİLERE GÖRE CHP VE MHP AYNI (Yeni Şafak). Kamuoyunun nabzını tutan taksici esnafın nabzını Yeni Şafak tuttu. Ortak görüş Ak Parti iktidarı sürer. MHP meclise girerse CHP ile birlikte hareket eder.

SİYASET SICAK DİNLEMİYOR (Zaman). Seçim tarihinin yaz ortasına denk gelmesi ilk zamanlar partilerde endişelere yol açmıştı. Fakat korkulan olmadı. Ak Parti meydanlara en çok kalabalık toplayan parti.

*****

Kalabalık olan yerde olay çıkma ihtimali her zaman vardır elbette. Buna kazalar da eklenince can sıkıcı olaylar meydana geliyor.

DP ve CHP mitinginde meydana gelen ölümcül kazalar moralleri olumsuz etkiledi. CHP liderinin yaşadığı helikopter kazasıysa ucuz atlatılmış cinstendi.

ÖLÜM TURU (Takvim). Ankara temsilcimiz Mehmet Çetingüleç havada ecel turları atan ve bir kadının ölümüne yol açan helikopterde Baykal’la birlikte dehşeti yaşadı.

*****

Sıcak havanın etkisine karşı vatandaşlar uyarılıyor. Evden dışarı çıkmamak ilk tedbir. Hastaların ve yaşlıların özellikle daha dikkatli olması gerekiyor.

27.06 ÂFET ALARMI (Akşam). Bu sıcaklar ne ki, hakiki Afrika sıcakları salıdan sonra geliyor. Türkiye 27 Haziran’da 10-12 derece birden ısınacak. Çarşamba 40 derece âfet günü ilan edilebilir.

CEHENNEM PROVASI (Star). Salı ve Çarşamba Türkiye son 25 yılın en bunaltıcı sıcağını yaşayacak. İstanbul’da hava sıcaklığı 44 dereceye çıkacak.

*****

Futbolda sezon açılışına doğru yaklaşılırken iki büyük kulübün transferleri arasında karşılaştırmalar yapılıyor ve kim daha büyük sorusuna cevap aranıyor.

Henüz daha sahaya çıkıp ayaklarını topa sürmeden Carlos’la Lincoln tartışması yaşanıyor. Sorunun asıl cevabı maçlar oynanmaya başladığında ortaya çıkacak.

KİM DAHA BÜYÜK (Bugün). Futbolumuzun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray’ın son transferleri müthiş bir polemik başlattı. Roberto Carlos mu yoksa Lincoln mu daha büyük transfer.

Gazetelerdeki diğer manşetler de şöyle:

*****

PEKER’DEN SAVCIYA RÜŞVET TELEFONDA (Bugün). Bakırköy eski cumhuriyet savcısı Ömer Güner Sazak’ın Peker’in avukatı ile rüşvet pazarlığı telefona takıldı.

İKİ İŞ ADAMINA IRAK TUZAĞI (Bugün). Mehmet Eryılmaz ve Nihat Atalar’ın ticaret yapmak için gittikleri Kuzey Irak’ın Erbil şehrinde fidye için kaçırıldıkları iddia edildi.

SEKRETER Mİ KATİL ÇIKACAK (Hürriyet). Mövenpick otelin suit odasındaiki yıl önce ölü bulunan işadamı Ali Başot’un soruşturma dosyası intihar diye kapatıldı. Adalet Bakanlığı cinayet kuşkusuyla dosyayı yeniden açtı.

AYIP OLMADI MI ABDULLAH BEY (Milliyet). Cumhurbaşkanlığı seçimi için muhalefete yüklenen Gül, erkekliğin ispatlanacağı dönemler vardır diyerek, siyasette doğru tutumu erkeklikle özdeşleştirdi.

BU NE DUYARSIZLIK (Posta). Son 6 ayda 58 askerimiz terörle mücadelede şehit oldu. Sivil toplum örgütleri birleşip şehitleri anmak ve terörü lanetlemek için Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da bir sessiz yürüyüş düzenlediler. Toplantıya 1500 kişi katıldı.

SONU ÖLÜMLE BİTEN BURUK AŞK ÖYKÜSÜ (Radikal). 25 yaşındaki Nuran Uca kendini astı. İnternette gezen mektupta, âşıktı ama annesi baskı yapıyordu deniyor. Aile tepkili. Bu yalan bizi bir kere daha yıktı.

ÇOCUKLARI GÖLET ALDI (Radikal). Adana’da ikisi sekiz biri 10 yaşında üç çocuğun cesedi serinlemek için girdikleri gölette birbirlerine sarılı olarak bulundu.

ÖZEL HARPÇİYİ TÜNELDE KISTIRDILAR (Star). Bolu tünelindeki hava destekli çete operasyonunun beş aydır planlandığı ortaya çıktı. Özel kuvvetlerde görevli iki uzman çavuşun da yer aldığı çetenin kaçmaması için her adım hesap edildi.

TAKDİR ABDULLAH BEYİN (Vatan). Erdoğan seçimden sonra adayınız yine Abdullah Gül mü, yoksa aday belirleme süreci yeniden mi başlayacak sorusuna bu cevabı verdi.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..