Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '18

 
Kategori
Astroloji
 

22 Mart - 16 Nisan Koç Burcunda Merkür Geri Hareket Süreci ve Burcunuz

22 Mart - 16 Nisan Koç Burcunda Merkür Geri Hareket Süreci ve Burcunuz
 


Merkür Retro süreci 19-22 arası istasyon öncesi gölge süreç, 22 Mart 03:19'dan 24 Mart 3:19' a kadar istasyon /duraksama bu tarihten 14 Nisan 12:21'e kadar geri görünüm (retrograde)  ve 16 Nisan 12:21'e kadar da istasyon/ duraksama ve ondan sonrada normal ileri görünüme (direct hareket) geçiş şeklinde olacak. Merkür Koç Retrograde hareketi 16 derece Koç’tan bcişlayıp 4 derece Koç’a gerileyene kadar devam edecek. İlk durak sürecinde bağlantılarda engeller oluşabilir ve aksilikler çıkabilir. Özellikle haritasında Merkür yönü kuvvetli ve iletişimci birisi iseniz bunu daha çok farkedebilirsiniz. Bu süreç genel oalrak geçmişe dair tamamlamanız gereken yolculukları, bağlantıları, görüşmeleri, zihinsel çalışmaları, gözden kaçırdığınız şeyleri getirecektir. Bu düşünsel ve somut konularda fark edilecek şekilde ortaya çıkabilir. Bu konuları biraz açalım. 

Öncelikle arada tekrar ettiğimiz gibi bilgi vermek gerekirse Astrolojik terim ile geri hareket denilen şey Dünyadan gözlenişi ile belirli dönemlerde gezegenlerin yörünge dönüşü hız farkından dolayı geri kalıyormuş görünmesinden kaynaklı durumdur. Buna klasik olarak da en iyi örnek astronomların da verdiği araba örneğidir. Yolda aracınızla giderken bir aracı geçtiğinizde o geri gitmediği halde siz geçerken geri gidiyormuş gibi bir görüntü oluşur. İşte Retrograde harekette bu şekilde bir durumdur. Eş zamanlılık olarak ise bu süreçte gözlenen ve deneyimlenen Merkür ile ilgili durumlar söz konusudur.

Merkür Retro zamanını bağlantılar, yolculuklar açısından panik ile karşılamaya gerek yoktur. Problemler ile engeller ile yüzleşeceğiz ki orada Merkür Retro bize bir şey öğretecek. Özellikle kişisel doğum haritanızın gidişatı ve yaşamınızda önünüze gelmiş ve halletmeniz gereken şeyler varsa ilerlemek durumundasınızdır. Hayatta her zaman hatalar oluyor. Yani Merkür retro olmasa da teknolojik sıkıntı, dalgınlık, kaza vs olmaktadır. Zaten doğum haritalarımızdaki durumlar bunu daha çok getirmektedir. Gerekli olan şey bilinç ve dikkattir. Sorunsuz, sıkıntısız bir hayat yoktur. Ne kadar aksilik ile yüzleşirseniz o kadar aksilik çözebilme kabiliyetiniz artacaktır ki hayat içinde eylemsel insanlar sürekli bunlarla yüz yüze gelmektedirler. Yani çekinik ve endişeli olanlar bunu paniğe çevirmemeli ve hayatın bu durumu ile yüzleşip üzerine gitmeliler. Burada psikolojik ve yüzleşilmesi gereken bir durum da var. Kaçarak, saklanarak, yüzleşmeyerek, sorunlarla barışık olmayarak yaşamak bizi olgunlaşmaktan ve güçlü olmaktan alıkoyar.

Sürece bakarsak, Merkür’ün yöneticisi Mars’ın da Oğlak burcunda olacağı bu süreçte hayat yolculuğunuz, benliğiniz, girişimleriniz açısından sebat etmeniz gereken bir süreç içerisinde olacaksınız. Bu süreç yeni girişimlerde ilerlerken bir takım sıkıntılarla karşılaşmayı gösterebilir. Bu Merkür retronun mesajıdır. İlerlediğiniz yolda ilerleyebilmeniz için düzenlemeniz, toparlamanız gereken şeyler ile ilgili sinyaller alabilirsiniz. 
 
Retrograde hareketin bulunduğu gezegen konumlarına astrolojik bir örnek vermek gerekirse Albert Einstein’in doğum haritasında Merkür’ü Koç ve Koç yöneticisi Mars’ı da Oğlak’ta olan bir bilim insanıydı. Onun zihni hızlı ve cesurdu fakat şu sözü durumu daha iyi anlatmaktadır; “Azim paha biçilmezdir; çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum. Merkür Koç özellikle zihnen oldukça hızlı ve kuvvetli bir Merkür yerleşimidir fakat bu şekilde olduğu halde Einstein haritasında bunun arkasındaki Mars’ı işaret etmiş olmuştur. Mars oğlak son derece çalışkan, sabırlı, sebatkar, düzenleme yönü kuvvetli ve inatçı olabilir. İşte bu dönem de şimdi böyle bir dönemdir. Doğum haritalarında bu şekilde ya da buna benzer etkileri olanlar bu davranışları daha doğal bir şekilde yaratılışlarından yaparlarken, dönem / süreç etkisi ile bu davranışa yönelenler olabilecektir. Hayat ne getiriyorsa ve bizi nasıl etkiliyorsa buna göre bir etki tepki sistemi var ve bizi etkilemekte.

Retro’ya gelirsek, her türlü retro, hayatın içinde yüzleşmeniz gereken eski bağlantılar, tekrarlanması gereken okunması gereken dersler ile alakalıdır demiştik. Böylece eksikler tamamlanıp giderilir. Şimdi bu Merkür Koç ve Mars Oğlak sürecinde kimliğiniz, benliğinizin ifadesi, girişimleriniz, flört birliktelikleri açısından başlangıçlar ve diğer taraftan da ciddi bir düzen kurma, sorumluluk alma, iş – güç konuları, usta, uzman ve otorite olduğunuz konular üzerinde çalışmalar söz konusu.  Bu süreçte eğer eskiyi ve eksiği tamamlamadan ilerlemeye çalışırsanız işte o zaman Merkür Retro size daha çok güçlükler çıkartabilir. Bir durup düşündüren şeyler ile karşılaşmanız bu zamanın özelliklerindendir. Burada hem nesnel anlamda olaylar ile bunları yaşamak hem de düşünsel anlamda farkındalık geliştirmek söz konusu olacaktır. 

Merkür retro zamanı içinde oluşan anlaşmazlıklar ise karşılıklı aranmalıdır. Hoca ve öğrenci, şöför ve yolcu gibi. Dediğim gibi yeniye gidiyorsanız sıkıntılara, gecikmelere, aksiliklere daha çok hazırlıklı olun. Çünkü bir tarafınız sizi geçmişe ve eksik işe çekebilir. Aksaklıklar geçmiş bağlantılarınız ile ilgili halletmediğiniz şeyleri/karmaları da düşündürmeli size. Bu zaman içinde genel olarak teknik aksaklıklar, gecikmeler, odaklanmanızı dağıtacak şeyler olabilir. Doğum haritanız üzerinde denk geldiği alana ekstra dikkat gerekecektir.
 
Koç burcundaki Merkür özellikle kişisel kararlarınız, yeni başlangıçlarınız, girişimleriniz ve fiziksel atraksiyonlarınız açısından sizi etkileyebilir. Sporcular ve bedensel olarak yapılan işlerde uğraşanların ya da konuşmacı rolünde ön planda olanların daha da dikkatli olması gerekecektir. Çünkü Koç burcundaki Merkür ve Oğlak burcundaki Mars birbirine 90 derece konumdaki yani kare açı dediğimiz sert açı mesafesindedir ve aralarında çatışma ve gerginlik durumu vardır. Arketip olarak örnek vermek gerekirse Koç aceleci ve sabırsızken Oğlak burada duraksatıcı hareket edebilir. Genç ve hızlı olan yaşlı ve yavaş olanla, yenilikçi ve keşifçi olan gelenekçi ve sınırlayıcı olanla anlaşamaz. Bu uyuşmaz davranış durumlarından da gerginlik çıkar. Bu dönem Otorite figürleri ile de çatışmalar söz konusu olabilir ve bunlar özellikle geçmişten gelen şeyler ile ilgili ortaya çıkabilir. 
 
Sonuç olarak bu sürüçte her türlü Merkür yönü etkin, Merkür işlerinde uğraşanların yani hareketlilik, yolculuk, taşımacılık, yazarlık-çizerlik, iletişim sektörü, ellerini kullanmayla ilgili işler ve evrak getir-götür işinde olanların daha dikkatli hareket etmesi gerekecektir. Özellikle bu zaman süreci, ateş grubu burçlarını  (koç, aslan, yay) daha çok etkileyebilir.

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün
 
Koç burcundaki Merkür Retrosu  burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):
 
Koç:  Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Boğa: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

İkizler:  Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.

Yengeç:  Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.

Aslan: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler. 

Başak:  Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Terazi:  Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Akrep:  Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Yay:  Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Oğlak: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Kova: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Balık:  Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.  
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..