Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

24 Nisan

24 Nisan
 

Tarih Kendi Kendini mi Yazdı?


Devlet erkânı toplanmış 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor. Kürsüde Erdoğan, Atatürk demese de Mustafa Kemal’in 94 yıl önce kurduğu cumhuriyetten övgüyle söz ediyor.

Aklıma ilk gelen Erdoğan’ın başına taş mı düştü diyecektim ki,  ben cümlemi bitirmeden o 1915 olaylarına ilişkin konuya girince anladım ki başına taş değil, yüreğine kin ve nefret ateşi düşmüş, alev alev yanıyor.

Düşünebiliyor musunuz?

Bir ülkenin başbakanının dış politika ile ilgili yaptığı konuşmayı Amerika Birleşik Devletleri Dış işleri Bakanlığı sözcüsü jen Psaki olumlu buluyor, nerdeyse ağzı kulaklarında alkışlayacak.

Avrupa Birliği ülkeleri politik nezaketsizlik olmasından çekinmese ödülle taltif edecek.

 Lafa bakın!

Türkiye’nin “tarihi duruşu” dün değişmiş…

Öğrenmek istediğim bir şey var! Tarih sıradan insanların çalakalem yazdıkları; hayal ve kurgu eserimi ki kişiye, söyleve, nutka göre değişsin?

Tarihin hangi şartlarda hangi argümanlarla yazıldığını ancak tarih yazanlar bilir.

1915 olayları nasıl gelişti, İmparatorluk kendi tebaası ile hangi şartlar altında karşı karşıya geldi; ancak onu1915’i yaşayan ve tarihe şahitlik edenler bilir.

Türkiye’nin Başbakan koltuğunda oturan muhterem Devletin tarihi duruşunu kendi isteğine, şahsi fikrine, kişisel duygu ve düşüncesine göre değiştirebilir mi?

Bu değişikliğin ve ya başka bir ifade ile konuşmanın, Türkiye dışında Sevr sevdası ile yanıp tutuşan devletleri, memnun ettiği göz önüne alınırsa; Türk’ün ve Türk devletinin hayrına bir konuşma olmadığı ayan beyan ortada ve çok açık değil mi?

Erdoğan’ın 24 Nisan açıklamasını, Türkiye Ermenileri Genel Patrik Vakili Başpiskopos Aram Ateşyan” heyecan verici” bulmuş! Ve de ona çok yakıştırmış. Vallahi yakışır…

Mustafa Kemal’in asil diye tanımladığı Eyyyy yüce Türk Milleti siz de yakıştırdınız mı?

Erdoğan’ın konuşması, Ermenileri memnun etti, AB ülkelerini mesut etti, ABD Psaki’nin ağzından memnuiyetini dünyaya duyurdu.

Yalnızca Muhalefet partileri tepkili…

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: “Başbakan’ın bu beyanatı insanları tahrik ediyor” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu:  “AKP ve Başbakan din, yargı, eğitim gibi her alanı siyasallaştırdı. Bir tarih alanı kalmıştı  Şimdi Türklerin, Ermenilerin ve diğer insanların tarihini de siyasi istismar konusu yapıyor” Diye değerlendirmiş.

En çarpıcı değerlendirme ise, “İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten, Buyurun birlikte okuyalım.

 "Bu açıklamayı yapan Türkiye Başbakanı olsaydı, 'diz çöktü' derdim. Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir.” Diyor.

Bende sözün bittiği yerde konuşmanın anlamsız olduğunu düşünüyor, yorumu Asil Türk Milletinin engin sağduyusuna bırakıyorum.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..