Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '19

 
Kategori
Siyaset
 

24 Saat

"Siyasette 24 saat uzun bir süredir" söylemini söyleyen  merhum Demirel'in sözleri bugün yaşananlarla bire bir örtüşüyor.

Sabah saatlerinde Türkiye 'barış pınarı' operasyonu başladı-başlayacak konumundayken, akşam saatlerinde Trump'ın operasyonla ilgili atmış olduğu tivit'i ile söz konusu operasyonun başlamadan bitmesi noktasına gelindi.

Trump, sabah saatlerinde Türkiye'nin yanında yer alırken, akşam saatlerine doğru, operasyonun yapılması durumunda Türkiye'ye ekonomik yaptırımlarla 'mahfederim' tehditi savurdu.

Trump'un bu tivit'inden sonra dolar kuru yukarıya doğru yükselmeye başladı. Olası operasyon durumunda dolar kurunun nereye fırlayacağını düşünmek dahi istemiyorum.

Operasyon gerçekleşirse dolar kuru en az 8 lira olur ki hu durum ülkeyi ciddi anlamda ekonomik krize sokar ve ülke acil olarak erken seçim seçeneğini öne çıkarmak zorunda kalır.

Amerika, Türkiye üzerinde sürekli olarak oyun içinde oyun geliştirmekte ve ekonomik amacına ulaşmakta olduğunu unutmayalım.

Ülke ekonomisini düşünüyorsak ve ülkenin gelişmesini istiyorsak bu operasyondan geri adım atılmalı ve Esat yönetimi ile barışcıl çözüm geliştirilmelidir.

Masa varken, şiddet yanlısı olmak ülkeyi hem siyasal çıkmaza sokar hem de ülkeye büyük rakamlar kaybettirir.

Aslında şunu da ifade edelim; operasyon'un gerçekleşip gerçekleşmeyeceği Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesinde karar verilmiştir. Daha doğrusu sonucu önceden belirlemişlerdir diye düşünüyorum.

Üzüldüğümüz nokta, Trump tarafından ülkeyi ekonomik tehditi noktasına getirilmesidir. Türkiye'nin hak etmediği bir tehdit!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..