Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

24 yılın karşılığı

24 yılın karşılığı
 

Bu gece 1-3 gibi bir skorla biten Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Kasımpaşaspor maçının herkes kendince yorumluyor, yorumlayacak. "Mustafa Denizli şöyle, Demirören yönetimi böyle, takım oynamıyor, koşmuyor, hoplamıyor, zıplamıyor vs vs." diye sürüp gider. Haklıdır diyenler. En azından düşündüklerini bir taraftar olarak dillendirme hakları vardır. Ben ise blog hayatımın ilk yazısında bugün ki galibiyete imza atan, takımını idare ederken, muzaffer bir komutan olan, yeri geldiğinde bir "baba" sıcaklığında tokatı futbolcu evlatlarına yapıştıran, yine aynı "baba" şefkati ile onları bağrına basan, 24 yıldır Türkiye'de Süper lig eski adı ile 1.Lig'de ve de 2.lig'de birçok takımı çalıştıran, 3 kez Türkiye’de Yılın Antrenörü seçilen, saha kenarında ki davranışlarıyla maçı adetan yaşayan "Show Man" olarak nitelendirilsede en az futbolcuları kadar terleyen Kasımpaşa Spor'un Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetinin baş Mimarı Yılmaz Vural'ı yazmak istedim.

Onu ilk olarak Kartal Tibet'in yönettiği Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı "Gurbetçi Şaban" filminde küçük bir rolde gördük. O sıralar Köln 'de ki FC Egespor'un antrenörlüğünü yapan Yılmaz Vural, 1 yıl sonra Malatyaspor da Teknik Direktör olarak göreve başlıyor ve 24 yıldır Anadolu'da ki bir çok kulüpte görev yapıyor. Bir çok başarı kazanıyor aynı zamanda başarısızlık da... Her seferinde fatura ona kesiliyor. Takım başarısız olduğunda ya istifa etmesi isteniyor ya da kendisi gitmek zorunda kalıyor. Takım başarılı ise "Anadolu Fatihi" oluyor "Olanaksızlıkların Tekniik Direktörü" oluyor.

Bu geceki galibiyet ile yine gündem de olacak Yılmaz Vural. Evet bu gece ki galibiyet onun takımını doğru oynatması sonucunda çok net bir şekilde özelliklede İnönü Stadı gibi atmosferinden her takımın etkilenebileceği bir yerden takımını almış yürüttürmüştür."Paşalar" gibi kazanmışlardır. Beşiktaş lig'de ve kupa'da zor günler geçiriyor. Ancak Milyon Dolarlarla kurulan bir takımın, Kasımpaşa karşısında ki oyunu herşeyin para ile ölçülemediğinin özelikle futbol sektörü gibi çok çok büyük paraların döndüğünü düşündüğümüzde inanç ve kazanma hırsının daha ağır bastığı ortaya çıkıyor. İşte bu inancı sağlayan O geminin kaptanı Yılmaz Vural'dır.

Yarın Kasımpaşa bir iki maç üst üste yenilirse Yılmaz Vural gönderilir mi? Ne yazık ki öyle olur. Milli Takımın Teknik Direktörlüğüne Yılmaz Vural getirilir mi? Ne yazık ki oda olmaz.

 
Toplam blog
: 2
: 1125
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

1984 yılının Aralık ayında dünyaya gelmişim. Durmamışım, emeklemişim, konuşmuşum, yürümüşüm, koşmuşu..