Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

245 milletvekili mecliste ne yapıyor?

245 milletvekili mecliste ne yapıyor?
 

Türkiye demokrasisinin en önemli göstergesi olarak halka anlatılan sandık’tan nelerin çıktığına şöyle bir bakalım.

CHP İs­tan­bul Mil­let­ve­ki­li ve TBMM İn­san Hak­la­rı İn­ce­le­me Ko­mis­yo­nu üye­si Mah­mut Ta­nal, 548 mil­let­ve­ki­li­nin 3 ya­sa­ma yı­lı per­for­mans­la­rı için bir çi­zel­ge ha­zır­la­mış.

Mil­let­ve­kil­le­ri­nin ilk im­za sa­hi­bi ola­rak ver­dik­le­ri ka­nun tek­li­fi, ya­zı­lı so­ru ve araş­tır­ma öner­ge­le­ri ça­lış­ma­la­rı il­ginç bir so­nuç or­ta­ya çı­kar­mış.

Mahmut Ta­na­l’­ın ça­lış­ma­sı, AK­P’­den mil­let­ve­kil­le­ri­nin önem­li bö­lü­mü­nün Mec­lis iç tü­zü­ğü­nün ver­di­ği hak­la­rı­nı kul­lan­ma­dı­ğı­nı or­ta­ya ko­yu­yor.

327 mil­let­ve­ki­li­ne sa­hip olan ik­ti­dar par­ti­sin­de, tam 231 mil­let­ve­ki­li 4 alan­da sı­fır çekmiş. Bu ve­kil­ler, ya­zı­lı so­ru ve araş­tır­ma öner­ge­si ile hiç­bir ka­nun tek­li­fi ver­memiş.

Mu­ha­le­fet par­ti­le­ri ise iç tü­zük­ten kay­nak­la­nan hak­la­rı­nı kul­la­nır­ken re­kor kır­mış­.

CHP’­den sa­de­ce 4 ve­ki­lin ‘sı­fı­r’ çek­ti­ği gö­rü­lü­yor. Bu ve­kil­le­rin 2’si ce­za­evin­de… Di­ğer iki isim ise es­ki ve ye­ni ge­nel baş­kan olan Deniz Bay­kal ve Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu…

MHP’­den 52 ve­kil­den ise 3 ve­kil sı­fır çekmiş. Bir milletvekili cezaevinde, Genel Başkan ve bir vekilin elini eteğini bu işlerden çektiği görülüyor.

BDP’­den 29 ve­ki­lin­den 7’si hiç­bir ça­lış­ma­ya im­za at­mamış. Bu vekillerden 6’sı cezaevinde, bir de Genel Başkan’ı ekledik mi 7 rakamını buluyoruz.

Gördüğünüz gibi sandığa giderek seçtiğimiz ve bizi temsil etsin diye yetki verdiğimiz vekillerimiz, meclis çatısı altında sadece parmak kaldırmışlar.

Ben her hangi bir aktivitede bulunmamalarını normal karşılıyorum! Çünkü parmak kaldırıp indirmekten yorgun düşmüş olabilirler!

Ayrıca, bizdeki demokrasinin gereği olarak vekilleri halk seçmiyor. Halk adına Parti Genel Başkanları seçilecek vekilleri belirliyor ve halk belirlenen vekil adaylarını seçiyor. Sıralama yapması bile mümkün değil.

Böyle bir ortamda AKP milletvekilinin her hangi bir soru önergesi, kanun teklifi, araştırma önergesi vermesi mümkün mü?

Hatırlarsanız milletin vekili Hakan Şükür, “ben bilmem, büyüklerim bilir” diyerek, ne kadar demokrat olduğunu, kendisine verilen vekillik görevini en layıkıyla yerine getirdiğini anlatmıştı(!)

Demek ki, Hakan Şükür gibi 230 tane daha milletvekili varmış AKP içinde!

AKP’li vekiller gibi diğer partilerde de sadece vekillik yapan, herhangi bir aktivitede bulunmayan vekiller var. Bunların 9’u hapiste! Geriye kalanlar ise eski ve yeni genel başkan! Genel Başkanların böyle bir görevde yer almaları aslında iyi olur ama onlar böylesi bir görev almıyorlar. Onlar adına Grup Başkan Vekilleri bu görevi yapıyor.

Gördüğünüz gibi uygulanan  ‘İleri demokrasi’ sayesinde vekillerimiz rahat bir nefes almışlar!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..