Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

25 Eylül İMKB yorumu

İMKB dün güne hükümetin hafta sonu açıkladığı zam paketi sonrası beklentilerimize paralele satıcılı bir seyir ile başladı. Açılış sonrası Alman İFO endeksi’nin beklenmedik bir düşüşle 101,4 seviyesine gerilemesi ve içeride Tüketici güven endeksi ile kapasite kullanım oranlarının beklentilerin altında kalmasıyla birlikte satışların derinleştiğini gördük. İki

nci yarıda artan satış baskısının etkisiyle 66.827 puan seviyesine kadar gerileyen endeks bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla günü yüzde 1 lik değer kaybı ile 67.200 seviyesinden tamamladı.

Bugünde gündem yoğun içeride Turizm istatistikleri, PPK toplantı özeti ve hazine’nin 12 ay vadeli ıskontolu hazine bonosu ihracını takip edeceğiz. Dışarıda ise Avrupa kanadında İspanya, İtalya ihaleleri, ECB başkanı Draghi’nin konuşması ve ortak bankacılık birliği konusundaki gelişmeleri takip edeceğiz. ABD tarafında ise eylül ayı tüketici güven endeksi verileri öne çıkacak.

Teknik olarak

- Dün ikinci seans artan satış baskısıyla 22 günlük maliyetinin altına sarkan endekste kapanış seviyesinin bu ortalamanın üzerinde olması trendin gücü bakımından önemliydi.
- Kapanışa yakın gelen tepki alımları sonrası kısa vadeli teknik göstergelerin bir çoğu düşüşünü sonlandırarak yataya dönmüş durumda.
- Orta vadeli göstergeler zayıflamaya devam ediyor
- Bugün için önemli destek seviyesi 66.600
- Haftalık bazda 65.700 desteğini önemsiyorum.
- Endeksin güne yatay başlangıç yapmasını ve açılışta 67.400 direncini denemsini bekliyorum, şayet bu direnci geçmeyi başarabilirse yeniden 68.100 direncine yöneleceğini düşünüyorum.
- Yukarı hareketin devamı bakımından 68.100 önemli, altındaki hareketler satış amaçlı değerlendirilebilir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Sevgilerimle
Esra YILMAZ
 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..