Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '13

 
Kategori
Astroloji
 

25 Mayıs'ta Ay Tutulması var!

25 Mayıs'ta Ay Tutulması var!
 

internetten alıntı


 

Vayyy yine mi demeyin. 25 Mayıs’ta Ay tutulacak yine. Tek tutulan AY’mı derseniz?

Yok! Birçok tutulma var derim ben de!

‘’Tutulma’’dan girerim konuya, hem de balıklama. Balık burcundan bahsetmeyeceğim zira bu tutulmadan en çok Yay ve Akrep burçları etkilenecek. Diğer burçlara ve Dünya üzerindeki birçok olguya da etkisi olacağı muhtemel.

Tutulma deyince… Neler neler geliyor insanoğlunun aklına.

Ağız münakaşasına girersin, hiç yoktan biriyle, hem de durduk yerde. Ya da çok kalabalık bir topluluk önünde konuşman icap ed er. Lâl olur dilin, kelimeler tıkanır boğazına düğüm düğüm.  Gayret edersin konuşayım diye. Çıkmaz olur sesin. ‘’Dilin tutulur…’’ Veya çok kızdırmışsındır birini mesela anneni. ''Hay dilin tutulsun!'' Diye feryat figan eder.

Ne zamandır görmemişsindir, bir yakınını ya da çok eski bir arkadaşını. Yıllar öncesinden anıların canlanır zihninde. Hatırlarsın aniden. Tam düşünürken, bir bakarsın ki karşına çıkıverir ansızın! ‘’Nutkun tutulur…’’

Pırıl pırıl aydınlanmış bir güne uyanırsın. Ümitler yeşerir bahar filizleri gibi yine, yeniden. Pat diye bir telefon çalar. Gamlı baykuş misali. Hiç ummadığın bir sevdiğinin sonsuzluğa gittiğini öğrenirsin. Zangır zangır titrer tüm bedenin. Buz keser.  ‘’Elin ayağın tutulur…’’ Ne yapacağını bilemez bir halde çöküverirsin olduğun yere.

Genellikle her bir kişinin yaşamı süresince bir veya birkaç kez, bazılarının ise çok kez başına gelir. Gönül derdest, mantık yüreğe teslim olur. Öyle bir tutulmadır ki bu ne ilacı, ne de tedavisi bulunur. Geçer geçer diye bazıları tavsiyelerde bulunur da geçer mi yoksa yaralar mı? Can acısıyla karılır mı insanoğlu bilinmez? ‘’Sevda  tutulmasıdır…’’  Renklidir nedense! Karası vardır. Beyazı, grisi. Gerçi sarısına, turuncusuna kimse rast gelmemiştir şu ana kadar da! Alev alev yakıp, tutuşturan kırmızısı vardır.

Bir de öyle bir tutulma var ki ne şu ana değin anlattıklarıma benzer,  ne Ay tutulmasına, ne de Güneş’in tutulmasına! ‘’Evlerden ırak’’ diyelim. ‘’Akıl tutulması’’na yakalanmış kişilerle, ömrümüzce rast gelmemeyi dileyelim. Bu dileklerimiz de ne kadar tutar bilemeyiz ya! Zira etraflarda çok var bunlardan bu ara!

Ay tutulması derken, söz döndü dolaştı nerelerden nerelere geldi. Neyse biz dönelim esas konuya!

Ay’a sormuşlar! ‘’Niye böyle, iki de bir tutuluyorsun? Hem de tam Dolunay halinde iken. Neden ortalığı alt üst, evrendeki yıldızları tarumar ediyorsun?’’ Diye.

Ağlamaklı bir sesle cevap vermiş! ‘’Ben… Şu uçsuz bucaksız koskoca Evren’de bir tek yıldız sevdim. O da Güneş. Dolunay, benim en güzel, en alımlı, en şatafatlı halim. Aşkımın nişanesidir o tutulmalar!’’ demiş.

Dünya oluşumundan beridir, AY’ın Güneş’e olan sevda tutulmalarını gözler sessizce. Bu kez 25 Mayıs gecesi 33 dakika 34 saniye sürecek olan Ay tutulmasını,Dünya, yalnızca Amerika ve Afrika’dan izleyecek. Bu 33,5 dakikalık tutulmanın, Dünya’ya ve üstünde yaşayanlara ne gibi olumlu ya da olumsuz etkilerinin olacağını 15, 16 gün süresince yaşayıp göreceğiz.

4. derece Yay Burcunda gerçekleşecek olan Ay Tutulması; Dünya’yı biraz daha kavurup, yakacak mı bilinmez ama!

Felsefi düşünce ve fikirlerin, sosyal ve kültürel konuların, değişik bakış açılarının ağırlıklı olduğu YAY burcunda gerçekleşeceği için; bu konularda hızlı değişimlere sebep olması olasılığı yüksek görünüyor.

AY Tutulması esnasında Neptün gezegeni usul usul Balık Burcuna yerleşirken, Neptün, Satürn, Jüpiter Uranüs ve Güneş’in birbirleri ile ters açı ya da bağlantı yapmaları Dünya üzerindeki yaşam koşullarında risk yaratabilecek olaylara veya sürprizler sebep olabilir. Hatta felsefi, dini, sağlık ve ekonomik konularda hızlı değişimler yaşama ihtimalinin yüksek olduğu var sayılabilir. Neptün’ün ters etkilerinden dolayı yönetici veya lider konumunda olan kişilerin sansasyon yaşama ihtimalleri bile yüksek. Milli duyguların, derlenme ve de toparlanma bilincinin ağır basacağı muhtemel gözüküyor.Ben… Klasik Astrologların yalancısıyım!

Şimdi desem ki Ay’a ‘’vazgeç, tutulma!’’ Dinlemez ki beni!

Velhasıl…

Ülkemize ve Dünya’ya yansıması muhtemel tüm olumsuzlukları, kazasız belasız atlatalım.

 

 

Ay Şen

22 Mayıs 2013

 

 

Yazarın notu; bu yazıyı hazırlarken birçok kaynaktan ve Google amcadan destek aldığımı bilmenizi isterim.

 

 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..