Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

25 Milyon YTL’ yi anlamak!

25 Milyon YTL’ yi anlamak!
 

Çok para!


Bu sene yıl başı büyük ikramiyesi tam yirmi beş milyon YTL, yaklaşık 21 milyon dolar! Büyük para değil mi? Kendi ihtiyaçlarımızı, hayallerimizi ve çevremizdeki insanların yaşadığı geçim sıkıntılarını düşününce, kuşkusuz bu miktar çok büyük. Ev, araba, yazlık alabilir, çevrenizdeki bütün fakirlere yardım edebilirsiniz.

Hayat sadece bizim hayallerimizden ve çevremizde olup bitenlerden ibaret olsaydı, bu paranın ne anlama geldiğini anlamak gayet kolay olurdu. Her istediğini yapabileceğiniz bir miktar!

Ama ne yazık ki hayat sadece bizim etrafımızda dönmüyor. Bakın 25 Milyon YTL başka ne anlamlara geliyor !!!

Küçük ve Orta Ölçekli işletmelere destek vermek için kurulan KOSGEP, üçüncü istihdam paketi kapsamında 25 Milyon YTL'lik kaynağı istihdam desteği olarak küçük işletmelere aktarılacak. Bundan bin işyerinin yararlanması ve 5 bin kişiye istihdam yaratılması bekleniyor.

Bütün Trakya’da ki elektrik abonelerinin toplam borcu 25 Milyon YTL.

Adana’da yapılması planlanan, Şükrü Saraçoğlu ayarında, kentin bütün sosyal yaşantısına farklı bir boyut kazandırması beklenen hipodromun keşif bedeli olarak açıklanan miktar 25 Milyon YTL.

Trabzonspor Sportif AŞ ve FB Sportif AŞ’nin 2007 yılı için açıklanan sermayeleri 25 Milyon YTL.

Bütün bunlar kazın bir ayağı:

Öte yandan 25 Milyon YTL kazanmak için asgari ücretlinin 2 bin 125, kamu sektöründeki bir müdürün 595, işe yeni giren üniversite mezunu memurun bin 157, 25 yıllık bir öğretmenin 548, bir milletvekilinin 416 ve kadrolu işçinin de bin 736 yıl çalışması gerekiyor.

Para, miktarı açısından düşünüldüğünde göreceli bir kavramdır. Koç’ a sorsak, her halde bize yıllık karlarının kaç milyar dolarlarda olduğunu anlatacaktır. Bu para bana çıksa, ne mi yapardım? Ülkede bu kadar işsiz varken, herhalde bir sanayi kuruluşu açmak ve insanlara iş imkanı sağlamak için uğraşırdım. Tabi parayı avuçlarımda gördüğümde keçileri kaçırmazsam!

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..