Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

250 bin kişilik Beykoz’dan 350 kişi

250 bin kişilik Beykoz’dan 350 kişi
 

Müftü Demirtaş hacı adaylarına uygulamalı konferans verdi


2012 yılında hacca gidecek olan 350 Beykozlu  hicaz yolcusu için düzenlenen uygulamalı seminer Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii’nde yapıldı. Seminer sonrası Hacı adayları için “Özel Program” icra edildi. 

Programa Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek katıldı. Yuşa İlahi Grubu’nu söylediği hac ilahilerileriyle gönülleri coştururken imam-hatip Hakan Ertekin’in “çöllerdeyim “ ilahisi hacı adaylarını göz yaşlarına boğdu. İmam-hatip Muhammet Polat’ın okuduğu hac konulu ayetler büyük bir huşu ile dinlendi. 

Programda Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş , haccın mana ve ehemmiyetine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“1 milyonu aşkın hac ibadeti taliplisi içerisinde 74.000 kişilik kontenjan içerisine girerek , kutsal topraklara gitme heyecanı yaşayan hacı adaylarımız için düzenlenen seminer programı sona erdi. Hacı adaylarımızın coşku ve heyecanına biz de katılıyoruz. Yüce Rabbim, salimen ve ganimen gidip gelebilmeyi nasip eylesin inşallah. İlçemizden bu yıl 3500 talipli vatandaşımız arasından 350’i aşkın kardeşimiz bu sene hacı olma onurunu yaşayacak inşallah” şeklinde konuşan Demirtaş şöyle devam etti:

“Haccın fıkhı boyutu,haccın hikmetleri ve hac organizasyonu ile ilgili hangi bilgilere ihtiyaç var ise o kadar bilgiler verildi. İnşallah , her zaman olduğu gibi biz hacılarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Hacdan sonra da dinimizi daha derinlemesine öğrenmek ve yaşamak için programlar tertip edeceğiz. Bugünkü programa coşku katan herkese teşekkür ediyorum” 

Demirtaş,  Kabe’nin tarihi hakkında bilgi ve hac ibadetinin her Müslüman’ın kişisel hayatında çok önemli sonuçlar doğurduğuna vurgu yaparak, haccın insanları olgunlaştırması gerektiğini belirtti. 

Müftü Demirtaş programın sonunda uğurlama duası yaptı. Kılınan öğle namazından sonra hacı adayları ile musafahalaşıldı. Namaz sonrası Beykoz Belediyesi tarafından tüm hacı adayları ve vatandaşlara 500 kişilik pilav ve tatlı ikramı yapıldı. 

İstanbul’un bir çok ilçesinde düzenlenen hac semineri Beykoz’da her hafta sonu Hasan Yavuz Camii’nde de yapıldı. 

İlçe Müftülüğü son seminer programını Yıldırım Beyazıt Camii’nde yaptı. Özel olarak yaptırılan Kabe maketinin de kullanıldığı seminer de hacı adayları, tavaf, say başta olmak üzere diğer hac menasiki ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldular. Hacı adayları , Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan Hac CD’sini izlediler ve beğenilerini ifade ettiler. 

Seminer programında rehber öğretici olarak Beykoz Vaizeleri Tuba Kocadağ, Ayşen Köktaş ile Hasan Yavuz Camii imam-hatibi Halit Öksüz görev yaptı.

DOST BEYKOZ

www.dostbeykkoz.com.tr

 
Toplam blog
: 141
: 515
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

1972 yılında Rize Güneysu'da doğdu. Eğtim hayatını orada tamamladı. Zaman içinde Avrupa'nın bir ç..