Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '19

 
Kategori
Astroloji
 

26/12/19 Oğlak Güneş Tutulması

26 Aralık 2019 Jüpiter'li Oğlak Güneş Tutulması: Çalışma ve Düzen Bilgeliği Zamanı
 
26 Aralık 2019 Perşembe günü, saat sabah 8:12’de Oğlak burcunun 4. Derecesinde bir Güneş Tutulması gerçekleşecek. Güneş Tutulması haritasında İstanbul için Yay burcunun son (anaretik) derecesi olan 29. derece, Ankara için ise 3 derece Oğlak yükseliyor. Ankara’nın başkent olmasını da hesaba katarsak Oğlak burcunun yükselmesi Türkiye Astroloji haritası açısından önemli bir olay başlangıcı zamanlamasını ifade ediyor. Buna Türkiye astroloji Haritası kısmında değineceğim. Tutulma haritasındaki Oğlak’taki tutulma derecesi Uranüs Boğa derecesi ile de uyumlu üçgen açıyı yapmakta. Bu da geleceğe dönük düzenlemeler, grup çalışmaları, ekonomi ve kazanç ile ilgili fikirler bakımından iyi bir zamanlamayı gösteriyor.
 
Güneş Tutulması nedir?
 
Ay, Güneş’ten 400 kat daha küçüktür fakat dünya’ya olan uzaklığı güneşten 400 kat büyük olduğu için gözlem olarak ikisi de bize dünyadan eşit görünür.
Bu bakımdan Güneş tutulması, Ay’ın yörüngesel devinim hareketini gerçekleştirirken Güneş ile Dünya arasına gelmesi ve Güneş’i kısmen ya da bütün olarak kapatması sonucunda gerçekleşen bir doğa olayıdır. Güneş tutulmaları Ay’ın Yeniay dediğimiz fazında gerçekleşir. Yeniay fazı Güneş ile Ay’ın 0 derecede kavuştuğu zaman başlar. Kavuşum Ay’ın yörünge düzleminin Dünya’nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması demektir. Bu kavuşum derece noktası tam tutulma anıdır. Yörünge düzlemine de aynı zamanda ekliptik (tutulma) düzlemi adı verilmektedir. Ekliptik sözcüğünün türetilme nedeni de, tutulmaların yalnızca Ay’ın bu düzlemi kestiği zamanlarda gerçekleşiyor olmasıdır.
Yılda iki ile beş arasında güneş tutulması gerçekleşebilir ve bunların en fazla iki tanesi tam güneş tutulması şeklinde olabilir. Bunun nedeni de Ay’ın yörünge düzlemi ile dünya’nın yörünge düzlemi arasında yaklaşık 5 derecelik bir fark olmasından dolayıdır. Eğer bu fark olmasaydı 1 yıl içerisinde 12 kadar tutulma gözlemleyebilirdik.  
 
Güneş Tutulmalarının Astrolojideki ifadelerine değinirsek, tutulmalar Ay düğümlerine yakın oluşumları ifade ettiği için bu zaman dilimlerinde kaderi konuların ortaya çıkması söz konusu olur. 
Yine Güneş tutulması daha çok hızlı bir şekilde gelişebilecek olayları ifade etmekte. Eğer o zamana kadar bekleyen birikmiş enerjiler söz konusu ise bu etki ile bir anda hız kazanması ve belirginleşip ortaya çıkması muhtemeldir. Özellikle de tutulmanın olduğu burç ve hayat alanında ortaya çıkan dikkat çekici gelişmeler söz konusudur.
 
Genel Etkiler
 
Oğlak burcu kış mevsimi girişi ile başlar. 21 Aralık’ta güneş ışınları Oğlak Dönencesi’ne dik gelir. Bu tarihten itibaren geceler kısalarak gündüz süresi uzamaya başlar ve bu süreç 21 Haziran'a kadar devam eder. Oğlak burcu insanları da zor zamanların, zor şartların insanlarıdır. Kaynakların dikkatli kullanımı ve zor şartlara göre yaşam şekli Oğlak ve yöneticisi Satürn etkisinde olanların yapısına işlemiş bir özelliktir. Dayanıklı, sabırlı, çalışkan ve düzencidirler. Belirledikleri bir sistem ile hareket ederler. 
 
Gökyüzündeki görünüme baktığımızda, yıllardır Oğlak’ta bulunan Satürn ve Plüton gibi iki sert mizaçlı gezegenin yanına bu sefer büyük iyicil olarak ifade edilen Jüpiter geliyor. Tabi bu noktada Yay burcunu yöneten Jüpiter için Oğlak burcundaki konumunun burç yöneticiliği bakımından pek olumlu olduğunu söyleyemem -çünkü Yay hayata geniş, hümanist, rahat, keşifçi, maceracı, bilgi ile gelişip öğrenen ve idealist bakmakla ilgilidir- ama Oğlak burçları ve genel olarak toprak elementi burçlar yani Başak ve Boğa için iyi bir zamanlama olabileceğini söyleyebilirim. Jüpiter Oğlak’taki konumu ile düzen, sistem, disiplin, gerçekçilik, elle tutulurluk ve ekonomi konusuna odaklanılacak bir süreci gösteriyor. Yani Jüpiter’in Yay burcu ile ifade edilen merkezi karakteri burada sistematize ve düzenli hale geliyor diyebilirim. Aslında bu pozisyon akademisyenler için, hukukçular için yani belirli bir kurumsallık altında çalışanlar için iyi görünüyor. Burada olabilecek tek olumsuzluk Jüpiter’in rahatlatan, insani yönlerle, gelişimle ilgili tarafının kısıtlanması. Bu süreçte daha çok genişlemek ve açılmaktan ziyade kontrollü olma ve eldekileri işleme süreci öne çıkacaktır. Şimdi tutulma ile de bunun bir tetik noktasına gelmiş bulunuyoruz.   
 
Gezegen Hareketleri
 
Plüton

24 Nisandan beri retro harekette olan Plüton 2 Ekim itibarıyla Rx’ten slow (duraksama) hareketine geçti ve 4 Ekimde de S hareketi sonlanıp direkt hareketine döndü. Haritanızda hangi alana geliyorsa o alanda dönüşüm, yenilenme, tutkuların tazelenmesi söz konusu. İlgili alanda mücadele ettiğiniz konular ve önünüzü net görmek bakımından gelişmeler olacaktır.

Neptün

Balık burcunda ilerleyen Neptün, 21 Haziran ile 27 Kasım arasında Retro harekette oldu ve 18 dereceden 15 dereceye geriledi. Şimdi ileri harekette yoluna devam ediyor. Hayaller, yaratıcılık, idealizm bakımından yeni bir safha söz konusu.  

Uranüs

Boğa burcundaki Uranüs, 12 Ağustos 2019 ile 1 ocak 2020 arasında 2 derece Boğa’ya kadar geri harekette olacak ve yılı tamamlayacak. 11 Ocak’ta ileri harekete geçiyor ve bu tarihle birlikte geleceğe dönük yeni safha başlıyor. Yer değiştirmeler ve bağımsızlık teması özellikle sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova için daha çok söz konusu.   

Satürn

17 Eylül itibarıyla retro hareketten dönen Oğlak burcundaki Satürn, iş-güç, sorumluluk, sınırlanmalar, kısıtlanmalar, bir takım yükler ve bunları düzenlemeniz açısından yeni bir dönemi ifade ediyor.2 Aralık itibarı ile Jüpiter’in de Oğlak burcuna girmesi ile birlikte şimdi bazı sınırlandıran konularda açılmalar gerçekleşecektir. Çalışma hayatındaki düzenlemeler herkes için önem taşıyor. 

Jüpiter

Jüpiter 2 Aralık 2019 itibarı ile Oğlak burcuna geçti. Toprak grupları için önemli bir döngü içine girilmiş oldu. Oğlak burçları için 12 yıllık döngü zamanı geldi ve açılım yapabilecekleri bir zamanın içindeler. 
2 Aralık’ta Oğlak burcuna giren Jüpiter aynı zamanda Oğlak’taki Satürn, Plüton ve Güney Düğümün yanına doğru geliyor. Sorumluluk, düzen, iş, profesyonellik ile ilgili temalar daha çok ön plana çıkarken, önceki süreçlerde yapılan bir takım çalışmaların sonuçları da kendini göstermeye başlayacaktır. 

Mars

Akrep burcundaki Mars 3 Ocak 2020’ye kadar burada kalacak. Tutkulu ve yoğun bir zaman. Özellikle maddi-ekonomik konularda bir şeyler kazanmak üzere birebir ya da grup çalışmaları yapılabilir. Bu dönemde bakış açınızın daralması durumuna dikkat etmeniz gerekecektir. Kaynaklarınızı; paranızı, enerjinizi ve zamanınızı faydalı işlere yönlendirmeniz gerekecektir. Özellikle su grubu burçlar Yengeç, Akrep, Balık bundan daha çok etkilenmekteler.  

Venüs

Venüs 20 Aralık sabahı Kova burcuna geçecek. İlişkilerde ve sosyal bakımdan daha serbest hareket etme vurgusu öne çıkıyor. Grup çalışmaları ve faaliyetlerinde bulunmak ve yeni şeyler öğrenmek söz konusu. Daha spontanlığa açık bir dönem. 

Merkür

Merkür 9 Aralık itibarı ile Yay burcuna geçti. 29 Aralık’a kadar burada kalacak ve Oğlak burcuna geçecek. Yay burcundaki süreç keşif gezi, eğitim ve öğrenme bakımından iyi olacaktır. Merak ve araştırmada artış olabilir. Bazıları için zihinsel dağınıklık konusuna dikkat etmek gerekebilir. Bu etkiler de özellikle haritasında ateş elementi burçlar olan Koç, Aslan, Yay’ları etkileyecektir. 
 
 
İlişkiler ve Kısmetler 
 
Bu dönemde Venüs’ün Kova, Mars’ın ise Akrep’te olduğu bir zamanlamadayız. Hava elementi Kova ilişkilerdeki sosyallik ve paylaşımlar açısından bağımsız bir figürü ve grup faaliyetlerini ifade ederken, Mars Akrep konumu yoğun, tutkulu, konsantre olan ve ilişkilerdeki kaynakları kullanan bir yapıya sahip. Haritalarında su grubu ve hava elementi baskın olanlar bu zamanlamalardan daha çok etkilenebilirler. Sabit burçlardan ötürü daha kararlı ve istikrarlı olan bir zamanlama olabilir bu. İlişkilerde grup faaliyetleri ve kaynakların beraber kullanımı öne çıkan vurgulardan.   
 
Merkür yay konumu nispeten Venüs Kova ile daha çok ilintili bir zamanı göstermekte ve gezi, özgürlük, grup çalışmaları konusunu daha çok desteklemekte. 
 
Venüs Kova ve Mars’ın da Akrep’te bulunduğu bu zamanda ilişkilerdeki dengelere dikkat etmek gerekir. Aralarında 90 derece yani kare açı mesafesi bulunan bu burçlar birbiri ile çatışılabilecek bir zamanlamayı da gösteriyor. Özellikle haritalarında sabit burçları Boğa, Aslan, Akrep, Kova taşıyanlar çeşitli durumlar karşısında ilişkilerde ve içlerinde çatışmalar yaşayabilirler.  
 
Türkiye Astroloji Haritası   
 
Oğlak Tutulması Türkiye Astroloji Haritasının 7. Evinde gerçekleşecek. Bu konum müttefikleri ve anlaşmaları ifade ediyor. Burada Jüpiter Oğlak gelişi ile yeni gelişmeler bekleyebiliriz. İyicil bir etki ile müttefiklerden destek olabilir. Diğer taraftan burası yükselen karşıtı olduğu için ülkenin yapısı ile ilgili değişimleri de ifade ediyor. Yeni gelişmeler ile sistem üzerinde değişimler olabilir. Oğlak özellikle yönetici ve idareciler ile ilgili bir alan. Burada gerçekçilik ve olgunlaşmak kavramı da önem kazanıyor. 
 
Uranüs Boğa konumu ile üçgen açılanma içinde olacak Jüpiter Oğlak konumu, ekonomi alanında büyük resmi görmek bakımından iyi olacaktır. Burada kaynakların kullanımı, tarım ve krediler konusu ile ilgili yeni gelişmeler ve kendini gösteren açığa vuran durumlar görebiliriz. Bu dönem aynı zamanda yıllardır Oğlak’ta bulunan baskıcı Satürn ve Plütonun etkilerini daha görünür kılacaktır. Jüpiter geldiği yerde dışa dönüklük ve açılımlar getirir. Bu dönem için bir yüzleşme dönemi de denilebilir. Özellikle ekonomide, kamusal alanlarda ve ülkelerle ilişkilerimizde bunların nasıl ortaya çıktığını göreceğiz.  
 
Tutulma haritasında Ankara’da Oğlak burcunun yükselmesi birinci elden yönetim ile ilgili konularda yeni bakış açılarını ve düzenlemeleri göstermekte. Oğlak sistem ve düzen demektir. Jüpiter’in buradaki bir yönü de öğretileri, inançları, dini, adaleti, hukuku ve akademiyi ifade eden taraf olarak şimdi Oğlak burcu ile sistem ve düzen üzerinde ne gibi etkilerinin açığa çıkacağıdır. Yönetim olarak daha bilimsel, düzenli ve sistemli de olunabilir. Eğer bu gerçekçilik konusu ile yüzleşilmezse (yükselen burç karşıtı) ve Jüpiter de muhalif tarafta algılanırsa burada gerek hukuk, gerek eğitim, gerek ekonomi alanı ile ilgili bir takım zorlanmalar olabilecektir. Zamanlamadan olumlu etkilenmek ancak geçmişteki deneyimlerden yola çıkarak gerçekçi, olgun, öğrenen ve gelişen bakış açıları ile olacaktır. Yani Güney Düğümün de Oğlak’ta olması geçmişle ilgili çıkarımlar yapmak ve diğer ülkelerle ilgili önceki süreçlerin neler getirdiğini anlamak bakımından oldukça önemlidir.     

 
Danışmanlık, eğitim ve iletişim için astrologburakustun@gmail.com ‘a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.
 
 
Video anlatımlarımı izlemek için Youtube kanalıma abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCClGETMIseo-aESpoWWDPcg
 
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
Burak Üstün 
 
 
Oğlak burcundaki Güneş Tutulması burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur. Açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz):
 
Koç: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Boğa: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.

İkizler: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Yengeç: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Aslan: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Başak: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Terazi: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Akrep: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Yay: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.

Oğlak: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Kova: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Balık: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..