Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

26 Haziran piyasa yorumu

26 Haziran piyasa yorumu
 

Pazartesi günü yaşanan sert satışların ardından dün güne pozitif başlayan Borsa İstanbul (BIST) gün boyu alıcı bir seyir izledi. Hazine ihaleleri öncesi ilk seans 72,500 direncini test eden endeks ikinci seans tepki alımlarının güçlenmesiyle 73,169 seviyesine kadar yükseldi. Kapanışa yakın ABD’de açıklanan tüketici güven endeksi ve yeni konut satışları ile ilgili güçlü veriler sonrası gelişen piyasalara sermaye akışının güçleneceği endişeleriyle kazanımlarının önemli kısmını geri veren BIST günü yüzde 0.81 yükselişle 71214 puan seviyesinde tamamladı.

YURTDIŞI

Avrupa ve ABD borsaları, önceki günkü sert satışların ardında dün Çin Merkez Bankası'nın gerektiğinde bankalara fon sağlanacağını açıklaması ve ABD verilerinin beklenenden daha iyi gelmesinin ardından, dün yüzde 1’ civarı yükseldi. Bugün Asya tarafına baktığımızda ise Çin Merkez Bankası'nın kredi daralmasına ilişkin endişeleri azaltmasının ardından dört günlük düşüşten sonra bugün yükseldi.

GÜNDEM

Bugün veri akışının az olduğu bir gün olacak yurtiçinde önemli bir verinin beklenmediği günde, ABD’de açıklanacak 1Ç13 büyüme verileri önemli olacaktır. Beklenti ABD 1.Çeyrek GSYH’nin yüzde 2,4 olarak açıklanması yönünde. Beklentilerin üzerinde gelecek rakamlar gelişmekte olan ülke piyasalarında satışları da beraberinde getirebilir. Zira ekonomik koşulların düzelmesi piyasaları varlık alımlarının azaltılması endişelerini artıracaktır.

TEKNİK GÖRÜNÜM

Dünkü yazımda “Veri ve haber akışının ön plana çıktığı günde gelinen seviyeler itibariyle 70 bin desteğinin çalışacağını ve gün içerisinde 72 bin direncine doğru hareketlenme görülebileceğini düşünüyorum. Olası 72,500 üzeri kapanışlarda ise hareketin önümüzdeki günlerde 75 bin üzerine devamı beklenebilir” yorumunda bulunmuştum. Beklentilere paralel sıralı dirençleri geçen BIST kapanışa yakın 73 bin seviyesinden gelen zayıf satışlarla geriledi.  Düşüş ile birlikte açılışta oluşan GAP’in bir kısmıda kapanmış oldu. Satışların zayıf olması ve açılıştaki GAP’in büyük ölçüde kapanması pozitif olarak değerlendirilebilir. Bu manada güne hafif pozitif bir başangıç yapmasını beklediğim endeksin ilk seans yön arayışında olması ve ikinci seans ABD’de açıklanacak büyüme verisi sonrası yönünü belli edeceğini düşünüyorum. Yukarı hareketlerde 72,500 üzeri kapanışlarda hareketin önümüzdeki günler için 75 bin üzerine devamı beklenebilir. Diğer taraftan olası 70 bin altında ise nihai 68,500 desteği hedef olacaktır.

Bol Şans

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..