Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '15

 
Kategori
Astroloji
 

26 Kasım İkizler Burcunda Dolunay

26 Kasım İkizler Burcunda Dolunay
 

KA HEYKELİ, KAHİRE MÜZESİ


İkizler burcunda gerçekleşen bu dolunay’da  kuşkucu özelliklerimizin daha da ön plana çıktığını hissedebiliriz.

Dolunay etkisi ile maddi kaynaklı oluşumlarda, özellikle geçmiş nisan ayında verilmiş olan kararlarda, çalışılmadan elde edilmiş gelirlerinin sonuçları olumsuz olurken,  iletişimsel olarak  bilinçli yapılan yanlışlıklar ilerde yaşayacağınız  karmik hatalara sebep olabilir. Bilinçli kazanç, bilinçli üretim ve tüketim hırsların törpülenmesi hataların oluşumunu az da olsa engelleyerek farkındalık ile ilgili gelişim yaratacaktır. Zaten astroloji kaderin farkındalığı değilmi dir?

Haberleşmeler, kısa yolculuklar, akrabalar, taşınmalar, dil eğitimi, hukuk, din, felsefe, yabancı kültürlerle temas, uzak yolculuklar ve kendini bilmek- farkına varmak ile ilgili ana tema konular gündemde olabilir. Doğum haritanızda ki Merkür- Jüpiter- Neptün konumu ile ilgili olarak da bazı   sonlanmalar ve sınanmalar hissedebilirsiniz. En çok etkilenecek olan ikizler-yay, başak-balık, terazi- kova burçları. Kendi haritanız üzerinde bu burçların düştüğü evler ve planetler ise etkileneceğiniz konuları gösterecektir.

Çevrenizde ki bazı olaylar karşısında kendinizi fiziksel olarak  yetersizlik duyguları içerisinde bulabilirsiniz. Ya da bir takım aksaklıklar, ufak kazalar yüzünden fiziksel acı hissedebilirsiniz.  Yaşadığınız zorluklar size bireysellik duygusu kazandırırken, çevrenize karşı duyarlı olmak sosyal görevlerde yar almak size iyi gelebilecektir. Aile içinde oluşabilecek ani bir miras geliri, ameliyatları, özellikle mideyi, kadınsal rahatsızlıkları, beyin hastalıklarını, üreme organlarını, kalın bağırsakları, ani oluşabilecek olan küçük kazaları ve ev aletlerinde de bozulmalarına sebebiyet vererek sorunlar yaşatabilir. Eğitim konularında engellenerek, hukuk işlerinde talihsiz aldanmalar yaşayabilirsiniz.

Minerva üçlüsü birlikte hareket halinde değiller. Fakat bireysel olarak  ‘sonuna kadar yaşa fakat sonra vazgeç’ diyerek arzu ile ilgili iç güdüsel deneyimlerin öneminin yitirilmesini  ani gelişen olaylar ile  öğretmeye çalışabilir.  Juno, bu dönemde sevgi ilişkilerinde sizin için seçilmiş olan ilahi planı gerçekleştirebilir. Jüpiter yükselen üzerine yerleşmiş fakat zayıf olduğu başak burcunda olması sizi zorlayabilir ve ilişkilerinizi sonlandırmaya kadar götürebilir. Hatta bu dönemde evlenip tekrar boşanabilirsiniz. Kayron ise Şans noktası ile birlikte büyük sevinçler ve sürprizler yaratarak doğal enerji yapısının dışında şifa dağıtacak görünmekte! Şiva- Şakti döngüsü ise sert çalışarak iradeyi kontrol etme konusunda ısrarlı davranmaya devam edebilir.

Ancak en önemlisi düşünme sisteminizin ve hislerinizin var olan bedeninizde bulunan iç güdelere (Ka) uyum sağlaması için yaratacağı (genelde acı) etki ile fiziksel, duygusal, akılsal anlamda ki dönüşümlerdir.  Eski Mısır ölü gömme geleneklerinde de Ka heykelleri büyük önem taşırdı. Ba (ruh) gelip, Ka (et beden) vücudu bulması ve onda yaşaması için ölüler mumyalanırdı. Rahatsız edilmesin diye yer altına ve büyük suni taş tepeler ya da kayalar içine saklanır ve gömülürdü. Mastaba tipi mezarlarda serdap adı verilen ve kısmen duvara gizlenmiş dar bir yer altı hücresine yerleştirilir ve yakınlarının sunduğu armağanları ölü adına kabul ederdi.

Bu dolunay da amber tütsü ve vanilya kokularını tercih edebilirsiniz.

www.hulyaatascioğlu.com

 
Toplam blog
: 23
: 2617
Kayıt tarihi
: 17.10.14
 
 

İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünden sonra eski mısır uygarlığına olan ilgi..