Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '18

 
Kategori
Astroloji
 

26 Şubat – 4 Mart Haftası Gökyüzü Ne Diyor

26 Şubat – 4 Mart Haftası Gökyüzü Ne Diyor
 

Venüs, Pluto 60’lık açısı, 27 Şubat Salı günü
Venüs, Salı günü Pluto ile 60 derecelik açı yapmakta. Kişisel olarak kendimize olan güvenimizin arttığını hissedecek olabiliriz. Değişim, dönüşüm enerjisi taşıyan görünümün ortaya çıkaracağı yenilenme getirici özellikte enerjiler, ilişkilerimiz üzerinde değişim yaratma güdüsü olarak kendini hissettirecek olabilir. Sevgi, mutluluk, huzur arayışımız ve isteklerimize yönelik kendimizi çok daha güçlenmiş ve kararlı bulabilecek olduğumuz Salı günü, kendimizde gereken değişimleri fark edebilir ve güçlü bir dönüşüme cesaret edebiliriz.

Merkür, Mars karesi, 1 Mart Perşembe
Balık burcunda ilerleyişini sürdürmekte olan Merkür’ün, Yay burcu ilerleyişinde olan Mars ile yapacak olduğu kare açı, konuşmalarımıza, kararlarımıza, hareketlerimize dinamik bir etki taşıyor olacak. Duygusal kararlar vermeye meyilli olduğumuz bu günler içinde, duygularımızın yönlendirdiği kararlarımızın şiddetli savunuculuğunu yapmaya koyulabilir, inançlarımız, ideallerimiz ile şekillendirecek olduğumuz bir hareket anlayışına bürünecek olabiliriz. Savunuculuğunu yaptığımız fikir ve görüşlerimizde gerçeklerden kopmuyor olmaya dikkat etmek önemli görülmekte. Gerçekten kendimizi, fikir ve görüşlerimizi güçlü, kuvvetli, ısrarcı bir şekilde ortaya koymamız gerekiyorsa oluşan açı bunun için gereken kolaylığı sağlayacaktır. Yeter ki kendimizi, fikirlerimizi ifade ediyoruz sanırken yıkıcı, yok edici, öldürücü bir tarza dil takınmış olmayalım. Yine önemli olan ne için mücadele ediyor olduğumuzun farkında olarak konuşmak, yazmak, düşünmek. Aynı gün Merkür’ün, Pluto ile oluşan 60 derecelik açısı, kendimizi ifade etme adına güçlü destek veren bir görünüm sergilemekte. Fikirlerimizi açığa çıkarmak, düşüncelerimizi ortaya koymak adına kendimizi çok daha güçlü hissedecek olacağımız Perşembe günü, olayların arkasında yatan gerçekleri anlayabileceğimiz güçlü sezgilerimiz yol gösterici olabilecekler.

Venüs, Jüpiter üçgen açısı, 1 Mart Perşembe
Venüs’ün Jüpiter ile üçgen açı yaptığı bu hafta Merkür’ün de Jüpiter ile üçgen açısı oluşmakta. İki gezegenin de Jüpiter ile uyumlu görünümü hayatımızda önemli yeni kararlar, başlangıçlar içinde olabileceğimizi düşündürmekte. İş hayatı, sosyal hayat ve yine ilişkilere, birlikteliklere yönelik olumlu gelişmeler yaratıcı olabilecek olan görünüm hafta boyunca etkisini sürdürmekte olacak. Kendimize olan güvenimizin artmasını destekleyen açı, karşılıklı kurulan tüm sevgi bağları üzerinde anlayış, hoşgörü, iyimserlik, iyi niyet gibi ilişkileri derinleştiren, büyüten, ileriye taşıyabilecek olan pozitif etkiler yaratmakta. Bu yönüyle değerlendirmek mümkün.

Başak Burcunda Dolunay, 2 Mart Cuma günü (03:51)

Duygular mı Mantık mı
Sezgiler mi Akıl mı
Akış mı Kontrol mü
Hayaller mi Gerçekler mi
Ruh mu Beden mi

2 Mart Cuma günü Başak Burcunun 11. derecesi içinde bir Dolunay meydana geliyor olacak. Kendimizi duygusal olarak oldukça çelişkiler içinde bulacak olabileceğimiz bu süreçte mantıksal olmak, akılsal kararlar verebilmek, hayatımızın geri kalanına dair gereken güvenliği oluşturabilmek ile ilgili kontrolü elimizde tutuyor olmanın ihtiyacında bulabileceğiz. Gerçekçi ve pratiğe dökülebilir kararlar vermek, akıllıca düşünmek, planlı olmak güdüleri ile hareket etmek gerekliliği hissediyor olmakla birlikte, duygularımızın, hislerimizin, arzularımızın bizi yönlendirdiği şeylere doğru çekiliyor olmanın yaratabileceği gerilime açık olabileceğiz. Dolunayın yönetici gezegeni bir su elementi burçta hareket eden Merkür. Neptün ile kavuşumundan yeni ayrılmış olan Merkür, dolunay haritasında Venüs ve Kiron ile kavuşum yapmakta. Sevgi, aşk, huzur, mutluluk, merhamet duyguları öne çıkmakta. Yine bir su elementi burçta ilerleyen Jüpiter’den de uyumlu açı alan Merkür, duygularımızın, sezgilerimizin, hislerimizin karar verme, akıl yürütme mekanizmalarımız üzerinde güçlü söz sahibi olacaklarına işaret etmekte. Yardımseverlik, fedakarlık yapmak, uzlaşmacı olmak anlamı taşıyan görünüm ile birlikte gerek kişisel ilşkilerimizde gerek sosyal, toplumsal olaylar üzerinde daha duyarlı olmanın meydana çıkaracağı etkiler ile karşılaşacak olabileceğiz. Gerçeklik algısını kaybetmemek, yanılgılı kararlar ile hareket etmiyor olmaya dikkat etmek önemli görülmekte.

Merkür, Jüpiter üçgen açısı, 2 Mart Cuma günü,
Dolunay haritasında da etkili olan Merkür, Jüpiter uyumlu açısı duygusal, iyimser, kendine güveni gelişkin tarzda iletişimsel bir dil kullanabiliyor olmayı destekleyici nitelikte. Önemli konuşmalar, yazışmalar için faydalı olabilecek açı, anlaşmalar, ticari bağlantılar üzerinde olumlu gelişmeler sağlayıcı fırsatlara, imkanlara yol açıcılık sergileyebilecek bir güne işaret etmekte.

Güneş, Neptün kavuşum, 4 Mart Pazar günü
Bir haritada, Güneş Neptün ile kavuşum yaptığında kendimizi bir amaca adanmış halde bulabiliriz. Neptün, sevgi, merhamet, şefkat duygularını yüceltir. Hafta ortasından itibaren etkili olacak görünüm ile birlikte özellikle hafta sonu çevremizde gelişen olaylara karşı aşırı duyarlı, hassas ve kendimizi üzerimize sorumluluk almamız gerektiği şekilde hissedecek ve davranacak olabileceğiz. Aşırı duygsal bir kimlik yaratabilecek olan enerjilerin gerçeklerden kopan, fantezi ve hayal dünyasına sürükleyen etkilerine karşı farkındalık içinde olmak, yanlış hedefler için hareket edebiliyor olmamızı engelleyecektir. Mutlu bir hafta dileklerimle.

Sevgi ile…
Dilâra B. Efeoğlu

 

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..