Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

27 Eylül İMKB yorumu

İMKB dün güne dış piyasalardaki zayıf görünüme paralel 400 puanlık bir kayıpla başladı. Açılış sonrası kayıplarını telafi eden endeks, gelen alımlar ile 68.000 seviyesine kadar yükseldi. İkinci seans başladığında ise bir miktar zayıflayan endeks, yinede yabancı borsalara göre güçlü görünümünü koruyordu. Saat 16:00’a geldiğimizde tuzak alımların geldiğini gördük ve endeks bir kez daha 68.000 sınırına dayandı. (Tuzak alımlar konusunda seans içerisinde stratejimi yazdım. http://borsahane.blogspot.com/2012/09/stratejim.html ) Bu seviyeden gelen satışlar ile başta doğalgaz ve elektrik zammından etkilenecek şirketler olmak üzere genele yayılan bir satış baskısı gördük. Endeks günü yüzde 1,67 kayıpla 66,600 desteğinin hemen üzerinde 66,653 puan seviyesinden tamamladı.

Bugüne gelecek olursak, dünkü satışlar ile birlikte yabancı borsaların gaz’ının önemli bir kısmının alındığını düşünüyorum. İMKB’nin de açılışta dünkü kayıplarını telafi yoluna gitmesi beklenebilir. Ancak başbakanın dünkü doğal gaz zammı konusunda kışa girmeden zam olacak sözleri yukarı hareketleri sınırlayabilir. Dikkatli olamkta fayda var.

Bugün veri bakımından yoğun bir gün geçireceğiz. Bu veriler içerisinde önemli olanlar Avrupa’dan gelecek olarak Euro Bölgesi, Eylül ayı ekonomik görünüm verileri ve ABD’den gelecek olan haftalık işsizlik başvuruları, Ağustos ayı dayanlıklı mal siparişleri, konut satışları ve 2012 2çeyrek büyüme (final) verileri takip edilecek.

Gelecek verilerden 2. çeyrek büyüme rakamının yüzde 1.7 ile aynı seviyede kalması beklenmekte.

Haftalık işsizlik başvuruları verisi ise bir önceki veride 3.000 azalarak 382 bin olmuştu bugünkü veride beklenti 376 bin seviyesi beklenmekte.

Endeksi teknik olarak değerlendirecek olursak, dün seans içerisinde gelen satışlar öncesi ve hafta başından itibaren 68,100 üzeri kapanış olmadan yükselişleri satış amaçlı değerlendirmek gerektiği yönünde görüşümü bildirmiştim. Nitekim dün endeks iki defa denemesine rağmen 68.000 direncini aşamadı ve bu seviyeden gelen satışlarla günü 66.600 desteğinin hemen üzerinde tamamladı. Bugün açılışta dünkü sert satışların ardından tepki alımlarının gelmesi beklenebilir. Burada önemli olan bugünkü pozitif açılış ile endeks yeniden trendine girme çabası içerisinde mi olacak yoksa gelen alımlar tepki boyutunda mı kalacak. Endeksin gücü konusunda beni yeniden ikna edebilmesi için bugün ve yarın en azından 22 günlük maliyetine denk gelen 67,500 üzerinde kapanışlar yapması gerekmekte. Teknik göstergelerin durumunu incelediğimizde ise zaten zayıf olan kısa vadeli göstergelerin büyük çoğunluğu dünkü sert satışlarla birlikte aşırı satım bölgesine girmiş durumdalar. (Tepki alımlarına müsait.) Özellikle zam furyasının başladığı şu günlerde biraz daha temkinli yaklaşmakta fayda var.

Destekler: 66,600 – 65,700 (Altı stoploss)
Dirençler: 67,000 – 67,500 – 68,100

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Esray

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..