Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '11

 
Kategori
Spor
 

27 Mart Ercan Duatlon-Lefkoşa koşuldu

27 Mart Ercan Duatlon-Lefkoşa koşuldu
 

27 Mart Ercan Duatlon-Lefkoşa


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda “Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu” (KTTF) 2011 yılı faaliyet takvimini “Türkiye Triatlon Federasyonu” nu resmi sitesi aracılığı ile triatlonseverlere duyurulmuştu. Bizler de Cyclingtr ekibi olarak KTTF Başkanı Ahmet V. ÇELİK ile görüşerek konu hakkında bilgi almış ve hem kasım ayında Girne’ de düzenlenmesi planlanan yarı ıronman hakkında bilgi almış, hem de o günlerde koşulan sezonun ilk duatlon yarışı olan ve 6 Mart 2011’de gerçekleşen Ercan Duatlonu’ nun haber ve fotoğraflarını sizlerle paylaşmıştık. 

Kısaca hatırlatacak olursak, KTTF Başkanı Ahmet V. Çelik geçtiğimiz aylarda Eski Başkan Pembe ABAHORLU’ dan teslim almış ve 2011 yılında, biri ironman, iki duatlon, iki XT duatlon, iki aquatlon*, 3 sprint, 2 olimpik triatlon olmak üzere toplam 12 yarıştan oluşan yoğun bir faaliyet takvimi hazırlayarak çok sıkı bir başlangıç yapmıştı. 

Geçtiğimiz hafta sonu KTTF faaliyet takvimdeki ikinci yarış olan Ercan Duatlonu, 27 Mart 2011’de Lefkoşa’ da gerçekleşti. Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, festival havasında geçen yarış hakkında Havadis gazetesi çalışanı Cem DAĞDELEN’ den aldığımız haber ve yarışma sonuçları şöyleydi. 

“Tüfekçi, Duatlonu Tek Geçti. “Triatlon Federasyonu’nun organize ettiği Akcan Bisiklet’in sponsorluğundaki sezonun ikinci duatlon yarışmasına Tüfekçispor damgasını vurdu. Balıkesir-Ercan Havaalanı arasında yer alan ve 5 kilometre koşu-20 kilometre bisiklet-5 kilometre koşudan oluşan yarışmaya toplam 30 sporcu katıldı. Genel klasmanda ilk üç sırayı alan sporcularımız takımsal sıralamada da sezonun ikinci yarışmasında bir kez daha şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.” 

“Üstüner’den parkur rekoru. Yarışmanın ilk koşu bölümünde Ali Dükyancı, İnsel Üstüner ve Hüseyin Arhan bisiklet parkuruna birlikte başladı. Sermet Buran’la ikinci grupta bisiklet parkuruna giren Murat Mehrübeoğlu bu bölümde farkı kapatıp ilk gruba dahil olmayı başardı. Klasmanın belli olacağı ikinci koşu bölümünde İnsel Üstüner finişe 1 saat 19 dakika 22 saniye ile ilk sırada ulaşarak parkur rekorunu kırarken ilk yarıştı lastiği patladığı için tamamlayamayan Hüseyin Arhan 1:19.54 ile ikinci sırada tamamladı. Kürsünün üçüncü sırasına ise 1.20.06’lık derecesiyle Murat Mehrübeoğlu çıkarak sezonun çekişmeli geçeceğini gösterdi.” 

KKTF’ nin düzenlemiş olduğu bu keyifli yarışların haber ve fotoğraflarının sizlere ulaşmasında emeği geçen Cem DAĞDELEN, Şebnem DAĞDELEN’ e çok teşekkür ederken
Federasyon Başkan Ahmet V. ÇELİK ve ekibini de çalışmalarından ötürü gönülden kutluyoruz. 

Yarışma fotoğraf ve sonuçları için cyclingtr ‘yi tıklayınız. 

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..