Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '13

 
Kategori
Anılar
 

27 Mayıs kutlu olsun !..

27 Mayıs kutlu olsun !..
 

YASSIADA


1960 yılında altı yaşında iken tanışmıştım 27 mayıs ihtilali ile. Kimilerine göre devrimdi..Neler olup bittiğini anlamak o yaşta bir çocuk için ne kadar da zordu. Örfi idare, sokağa çıkma yasağı, gibi deyimlerle tanıştım o günlerde. Bahriye inzibatlarının ada (Büyükada )sokaklarında devriye gezdiklerini, evimizin önünde oynarken içeriye girmemiz için bizleri uyarmalarını, unutmuyorum..

Marşlar, heyecan dolu radyo haberleri ve Yassıada ile tanışmak.. Yassıada neresiydi, neden birtakım insanları oraya götürmüşlerdi?. Akşam saat yedi olduğunda, radyoda Yassıada duruşmaları naklen verilirdi. Yayın, kürsüye vurulan tokmak sesi ile açılır, hakim'in ''gereği düşünüldü'' demesiyle biterdi. Tam anlamıyla neler olduğunu anlamadan kulak misafiri olur, annem ve babamın konu hakkındaki istişarelerini izler sonra da uyurdum.

Belki hala bir çok gerçekleri tam olarak bilmiyoruz. Alt rütbeli subayların emir komuta zinciri oluşturulmadan gerçekleştirdikleri bir eylem olarak tanımlanıyor 27 mayıs ihtilali. Neden bir takım insanlar idam edilmişti, böyle bir cezayı hak etmişler miydi? Bugün, neden caniler, kan emiciler, vatanı bölüp parçalamaya çalışanlar itibar görüp misafir gibi ağırlanmaktalar?.. İşte bu sorulara cevap bulmaya galiba ömür yetmeyecek..

27 Mayıs devrimi kutlu olsun !..

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..