Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

27 Nisan Cuma

27 Nisan Cuma
 

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde on birinci cumhurbaşkanlığı için seçim var. Ancak meclisin

YA MECLİSE, YA İSTİFA (Bugün). Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu bugün. Siyasi çıkarları uğruna meclise girmeyip kriz üreten milletvekillerini halk görev kaçağı ilan edecek. Kaçaklara düşen de emaneti sahibine iade etmek.

AKP MECLİSTE ATAMAYI OYLUYOR (Cumhuriyet). 11.Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu bugün.

KADER GÜNÜ (Güneş). En kritik Cumhurbaşkanı seçimi için ilk oylama bugün. 367 bulunsa da bulunmasa da Türkiye’yi yeni bir dönem bekliyor.

EN KARIŞIK GÜN (Hürriyet). Cumhurbaşkanlığı seçiminin bugün yapılacak ilk turunda 367 milletvekili bulunmazsa CHP seçimi Anayasa Mahkemesi’ne götürecek. AKP kulislerinde şu tahmin yapılıyor. Mahkeme kararı 9’a 2 veya 7’ye 4 aleyhimize çıkacak.

MECLİSTE 367 SAVAŞI (Milli Gazete). TBMM on birinci cumhurbaşkanını seçmek için saat 15’te toplanıyor. Gündemin tek maddesi olan seçimde doğrudan gizli oylamaya geçilecek. En önemli konulardan biri açılışta 367 milletvekili sayısına ulaşılıp ulaşılamayacağı…

KÖŞK YOLUNDA EN KRİTİK EŞİK (Milliyet). Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu yapılıyor. Genel Kurul’a 367 milletvekili katılmazsa CHP Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Gözler ANAP’ın kararında…

ANKARA’DA VEKİL AVI (Posta). Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu bugün yapılıyor. Genel Kurul’a 367 milletvekili gelmezse CHP Anayasa Mahkemesi’ne gidecek.

İPTAL SENARYOLARI (Radikal). İlk ihtimal genel seçime gidilir, ama yeni meclis hemen cumhurbaşkanı seçmeyebilir. İkinci ihtimal tüzük değişikliği. Hukukçular hile olur diyor.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ (Sabah). TBMM Çankaya için bugün toplanıyor. 367’ye kilitlenen seçimde milletvekilleri kendi kaderlerini de belirleyecek.

MUMCU SÖZÜNÜ TUTACAK MI? (Tercüman). Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, kamuoyuna kurula girmeyeceğiz mesajı verdi. Kulislerde ise Mumcu’nun milletvekillerine girin dediği iddia edildi.

SOLA KUYRUK OLANI HALK SİLER (Vakit). Saadettin Bilgiç’ten uyarı: Demirel’den istenmeyeni Erdoğan’dan istemeyin. Hukuku hiçe saymayın. CHP’nin kuyruğuna takılmayın. Yoksa birleşseniz de zararlı çıkarsınız. Demokrasiye sahip çıkmak için meclise gidin. Merkez sağ taban sola ramolanı affetmez. Mesut Yılmaz örneği ortada…

UYUMADILAR (Vatan). Gül ve ekibi 367’yi bulmak için sabaha kadar yoğun çaba harcadı ancak eksiği kapatamadı.

İPTAL HAVASI (Vatan). AKP bugün 367’yi bulamaz da Anayasa Mahkemesi’ne gidilirse Türkiye’yi erken seçim bekliyor.

SÖZ MECLİSİN (Yeni Asya).TBMM Türkiye Cumhuriyeti’nin onbirinci cumhurbaşkanını seçmek üzere bugün toplanıyor.

SINAV GÜNÜ (Yeni Şafak). DYP ve ANAP teşkilatları Ağar ve Mumcu’ya DP ve Özal mirasını hatırlayın. Demokrasi söyleminde samimi olduğunuzu gösterin mesajı yağdırdı.

MECLİSTE DEMOKRASİ SINAVI (Zaman). Türk demokrasisi bugün tarihi bir sınav verecek Milletvekilleri anayasal görevlerini yerine getirerek 11. cumhurbaşkanının seçmek için oy kullanacak. Akparti’nin hedefi ilk turda 367 sayısına ulaşmak. CHP ise konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşımayı planlıyor. Anavatan’la bağımsızların tavrı sonucu belirleyecek.

Yorum : Meclis 367 ile toplanamdı. Başkan oturumu açtı, oylamayı yaptı. Gül’e 357 oy çıktı. CHP Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Türkiye durup dururken bir belirsizliğe sürüklendi…

SİYAH BEYAZGELENEK (Sabah). Beşiktaş nefesleri kesen kupa derbisinde Kadıköy’de yenilmem geleneğini sürdürdü. Kara Kartal’a turu getiren golü Nobre attı.

Yorum : Beşiktaş yapacağını yaptı ve Fenerbahçe’yi 24. yılda da kupa dışında bıraktı.

İKİNCİ HEDEF PAMUK (Star). YÖK başkanı Teziç’e suikast girişimi başarısız olan İlgün’ün cebinde yazar Orhan Pamuk’un ev adresi bulundu.

Yorum : Planlı şekilde bir şeyler yapılmaya çalışılıyor gibi… İnşallah 80 öncesi geri gelmez...

TOPKAPI BASKINI (Takvim). Polisiye film değil gerçek. Tebdili kıyafet 25 polis 10 gizli kamera ile bir ay çalıştı. Beş bin kişiyi izledi. 15 kadına tecavüz eden Topkapı sapığını yakaladı.

Yorum : İlginç bir yöntem. Ama sonuç güzel. Polisimizin başarısını kutluyorum.

DEMOKRATLAR ÇARK ETTİ (Türkiye). Ermeni diasporası şok üstüne şok yaşıyor. Türkiye ilişkiler ağır yara alır deyince, Pelosi Ermeni tasarısını çekti.

Yorum : İyi bir haber. Ancak içeride durum biraz karıştı bugün. Dışa karşı gücümüzü azaltan bir durum.

ANKARA BARIŞ BAŞKENTİ (Yeni Şafak). İsrail ile Filistin ve Lübnan arasındaki çatışmalar ve Irak konusunda çok sayıda zirveye sahne olan Ankara dün İran ve AB arasında kesilen nükleer görüşmeleri başlattı.

Yorum : İşte ikinciyi haber.. Ama aynı endişelerimi tekrarlamalıyım.

ENERJİDE TÜRK DEVRİMİ (Hürriyet). Vestel evleri hava ve suyla ısıtıp aydınlatacak büyük bir projeyi hayata geçireceğini açıkladı. Bu projeyle evlerde kullanılan ısı ve elektriğin yüzde 90 ucuzlayacağı iddia edildi.

Yorum : Üçüncü güzel haber.. Artık bir şeyler değişsin ülkemizde, güzel ve mutlu bir hayatımız olsun.

Yarın yeniden görüşebilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..