Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

28 harfte Vajinismus

28 harfte Vajinismus
 

Ayrılmayın. Vajinismusu çözemiyorsanız, eşinizden boşanmakta probleminizi çözmeyecektir. Evlenmeden önce ilk gece korkularını yaşayacağınız aklınızın ucuna dahi gelmezken, ilişki sırasında kendinizi öyle bir kasarsınız ki ilişkiye girmek imkansız olur. Evliliğinizin en güzel günlerini ağlayarak, mutsuz geçirirsiniz. Eşinizden boşanmak istersiniz ama eşiniz, bu iş olmasada hep yanınızda kalacağını söylesede, siz vajinismus yüzünden, eşinizden ayrılmak istersiniz. Oysa ki vajinismusu yenip, evliliğinizi kurtarırsınız. O yüzden beklemeyin ve adım atın...
 
Balayınızda istemenize rağmen ilişkiye giremeyerek, vajinismusla tanışırsınız. İlk ilişki denemenizde canınız öyle bir acır ki, bacaklarınızı bir daha açamazsınız. Vajinanızın normalden çok küçük olduğunu düşünür, başarısız ilişki denemelerinizin ardından kendinizxe konduramazsınız. Eninde sonunda vajinismusla yüzleşmek zorunda kalırsınız. Eşiniz, sizin ilk gece korkularınıza karşı son derece anlayışlı ve naziktir. Bu size daha fazla zaman kaybettirir. Oysa ki vajinismusu yendikten sonra en büyük hatanızın vajinismusu ertelemek ve görmezden gelmek olduğunu anlarsınız.
 
Canınız çok tatlıdır ve ilişki sırasında canınızın çok acıyacağını düşünürsünüz. Canınızın acıması için kendinize göre nedenleriniz vardır. Oysa ki ilişki canınızı acıtmak için değil, insanlara keyif vermek için verilmiştir. Biyoloji öğretmeni olsanızda bazı şeyleri eksik veya yanlış bilmek, çıktıları yanlış aldırır, yanlış yaptırır ve sizi vajinismusla tanıştırır.
 
Çocuk ne zaman soruları, vajinismusla yaşarken karşınıza çıktığı zaman sizi zor durumda bırakabilir, istediğiniz halde "daha çocuk düşünmüyoruz" diyebilirsiniz. Vajinismus daha fazla bunaltmadan kısa süreler içersinde vajinismustan kurtulun.
 
Duvar yok orada. Konu cinselliğe geldimi, ilişkiye girmeye çalıştığınız zaman, kalın bir duvara tosladığınızı düşünebilirsiniz. Başarısız denemeler ssonucunda ağlama krizleri, gergin bir sosyal hayat sizi üzer. Oysa ki vajinismusu uygun bir tedavi ile kolayca yenebilirsiniz. Hatta o korktuğunuz cinsel ilişkiden öyle bir keyif alırsınız ki çocuk planlarınızı erteletecek kadar...
 
Evliliğinizi vajinismustan kurtarın. Vajinismusla yaşarken, dışa boşalmayla gebe kalıp, anne&baba olabilirsiniz. hatta doğumunuzu bile normal yaparsınız. Ama ama ama hala eşinizle ilişkiye giremiyorsunuzdur. Eşiniz ne kadar anlayışlı da olsa onunda sabrı tükenebilir, kendinizi boşanma aşamasında bulabilirsiniz.
Evliliğinizi daha renkli yaşamak için vajinismusu yenmelisiniz.
 
Farklı nedenleriniz olabilir, cinsel ilişkiye girememeniz için. Vajinismusu hastalığınızı yaşarken yanlış tedaviler alıp, zaman, para ve moral kaybedersiniz. Çünkü nadirende olsa vajinismus nedeniniz herkesinkinden farklıdır. İlişkiye girerken herkesin hissetiği bir duvar hissedersiniz ama bu diğerleri gibi psikolojik bir duvar değil, gerçek bir duvardır. Yani kızlık zarınız, cinsel ilişkiye girmenizi engelleyecek derece kalındır ve kızlık zarı ameliyatı geçirmeniz gerekir.  
 
Güveninizi kaybetmeyin. Vajinismus nedeniyle kendinize olan inancınızı yitirip, diğer kadınlardan farklı hissedip, eşinizin sizin için doğru insan olup, olmadığını sorgulayabilirsiniz. Vajinismus tedavileri alıp, çözemeyip karamsar bir kadın olmuşsunuzdur. Oysa ki doğu yönlendirmeler ve tedavi yöntemleriyle vajinismusunda çözülebilen bir sorun olduğunu anlarsınız. 
 
Herşey bir hayalle başlar. Hayaller gerçek olur, sizde vajinismusu yenip, hamile kalabilir o müthiş duyguyu yaşayabilirsiniz.
 
İnanın. Vajinismusunuzu inanmayarak gelsenizde, çok az bir gayretle, ilişkiye girememe korkunuzu yenip, boşanma eşiğine gelen evliliğinizi kurtarabilirsiniz. Eşiniz inanılmaz sabırlı olabilir ve belli bir süre vajinismusu görmezden gelirsiniz ve kendinizi bir kadın gibi hissetmezsiniz. Oysa ki vajinismusu yendikten sonra sizin için hayal gibi gelen çocuk planlamasını yapıp, evliliğinize yeniden başladığınızı hissettiğiniz içinde alyansınızı bile değiştirebilirsiniz. 
 
Jest yapın. Bazen kadınlar vajinismusu görmezden gelir ve kendine konduramazlar. Bu durumda kocalar eşine bir jest yaparak, hem anlayışlı olup hemde vajinismusu yenmesi için tedaviye yönlendirmelidir. 
 
Kabullenmeyin. Vajinismus tedavisi almanıza rağmen, vajinismusla yaşıyor olabilir ve vajinismusu kabullenmişsinizdir ama hayatınızın her alanında karşınıza çıkar. Hatta eşinizden ayrılma aşamasına getirebilir. Oysaki sizi uygun doğru tedavilerle vajinismusu yener, hayatınızın yöneticisi olursunuz. O yüzden de ilişkiye girememe probleminizi kabullenmeyin, size uygun tedavi programlarını araştırın.
 
Lakin olmadı dememek için, eşinizden ve cinsellikten soğumamak için kendiniz vajinismusu yenemiyorsanız, size uygun ve gerekli bir destekle vajinismusu yener ve normal doğum yapmayı hedefleyebilirsiniz. Vajinismus hastalığınızın nedeni nadirende olsa kızlık zarınızın kalın olması nedeniyle olabilir. Sonuçta doğru tespitlerle ve uygun tedavi yaklaşımlarıyla ilişkiye girememe sorununuzu ortadan kaldırırsınız. 
 
Masal anlatmayın kendinize ve eşinize. Bugün, yarın olur derken bir bakarsınız ilişkiye girememe probleminiz yıllara yayılır. "Çocuk ne zaman?" soruları sizi bunaltır.
 
Nasıl vajinismusu yenerim diye sorgulayın. Vajinismus tedavisi alıp çözemediyseniz, neden, niye diye sorgulayın. Tedaviniz sizin için uygun muydu? Doğru bir tedavi miydi? Bir çok vajinismus tedavisi almış, çözememiş olabilirsiniz. Bu durum sizi ümitsizliğe düşürüz. Oysa ki vajinismus uygun tedavilerle çözülür. Hatta anne bile olabilirsiniz...
 
Olmayacak hiç birşey yok.  Vajinismusla 7 yıl yaşayıp, boşuna ağlarsınız. Küçük kız çocuklarının bile yaptığı bir şeyi, 30 yaşına gelen bir öğretmen olarak neden ilişkiye giremediğinizi bir türlü anlayamazsınız. Herşeyi bildiğinizi sanan birisi olarak, kendinizi ve vücudunuzu tanımadığınızı görmezsiniz. Oysa ki rahat bir şekilde vajinismusu yendiğinizi görürsünüz. Yeter ki inannın.
 
Probleminizi anlamayacak bir çevreniz varsa, paylaşmayın. Çünkü size yakın çevreniz psikolojik baskı yapar, saçma sapan önerilerde bulunur. Bu da sizi iyice soğutur. Fakat içinde bulunduğunuz durum bazen sizi, eşinizden boşanmaya kadar götürebilir. Birbirinizi sevseniz bile bu aşamada ve çıkmazda olabilirsiniz. Size yardımcı olabilecek konuyla ilgili arkadaşlarınıza danışabilir, onların önerileriyle vajinismusu yenip, eşinizle tam bir karı&koca ilişkiniz olur.
 
Red etmeyin. Vajinismus tedavisi almaya karar verdiğinizde ilk başta mutlaka kendinize inannın. Çünkü sizinde diğer kadınlardan farkınız yok. Sadece ilişkiye gşrmekle ilgili yanlış kurgu ve düşünceleriniz var. O yüzden de vajinismus konusunda deneyimli merkezlerde emin olun sizde çok az bir gayretle, kendi frenlerinize rağmen çözersiniz. 
 
Sorunu ertelemeyin. Vajinismus sorununu ertelemek, size ve eşinize zaman kaybettirir. Hatta vajinismus yüzünden kavgalarınız sizi boşanmanın eşiğine getirir. Bu süreci yaşarken, birbirinize kırgın ve kızgın olduğunuz için ilişkiye girmeyi daha tereddütlü ve isteksiz, sevgini ve saygınız azalmış olarak hissedebilir ve daha sıkıntılı bir periyod yaşayabilirsiniz. 
Şikayetlerinizi gözardı etmeyin. İlişkiye girememe problemi nedeniyle vajinismus evliliğinizin üzerine kabus gibi çöker. Neden vajinismus oldum? Niye bizi buldu? Erteledik, hallederiz dersiniz ama ilişkiye giremezsiniz. 
 
Tek ilişkiye giremeyip, vajinismus yaşayan siz değilsiniz. Vajinismusu yaşarken hatta bekarda olabilrisiniz. Evlenmeden olmaz diye bir şartlanmanız olabilir. Onu atlatıp yine ilişkiye girmek istersiniz ama olmaz ve ilişkiye girememe probleminin sadece sizde olduğunu zannedersiniz.
 
Umutlarınızı tüketmeyin. Vajinismusla evliliğinizin ilk günlerinde tanışırsınız ve ne olduğunu bile bilmezsiniz. Düzelir diye beklersiniz, sonra vajinismus tedavisi alırsınız. Verdiğiniz emek ve zaman boşa gitmiş, siz iyice umutsuzlaşmışınızdır. Arkadaşlarınız baba olmuştur. Siz ise eşinize belli etmeden içinizi yiyorsunuzdur. Oysa umudunuzu besleyerek ve doğru tedavi merkezlerinde vajinismus probleminizi yenebilir, çocuğunuzu kucağınıza alabilirsiniz.
 
Üzülmeyin. Vajinismus yüzünden göz yaşları dökmeyin. Umudunuzu kaybedip, vajinismusu kabullenmeyin. Üzüntünüzün nedeni vajinismus tedavilerine rağmen ilişkiye girememe sorununuzun devam etmesi olsa bile doğru tedavilerle çok kısa süreler içinde vajinismusu yener, kaybettiğiniz özgüveninizi geri kazanır ve inanılmaz huzurlu ve mutlusunuzdur. Nedensiz gülersiniz. 
 
Vakit kaybetmeyin. Eşinizle birbirinizi çok severek evlenmişsinizdir. Ama cinsellik sizin için hep bir kabus olmuştur. Vajinismusa rağmen eşinizle hep mutlusunuzdur. Eşinize sevginizi hiç kaybetmemişinizdir. Fakat almış olduğunuz vajinismus tedavileri sizi daha dibe çekmiştir. Daha fazla vakit kaybetmek istemezsiniz ve size uygun bir tedavi ile vajinismusu bilinçli ve güzel bir şekilde yenersiniz.
 
Yenin. Vajinismus sizi yenmeden, kısa süreler içinde ilişkiye korkunuzu yenebilirsiniz. Vajinismusla tanıştığınızda, hayatınızın en mutlu günlerinden birindesinizdir. Ama zamanla eşiniz ve sizin için kabusa dönebilir. Zamanla ilişkiye girebiliriz deyip, vajinismusu erteleyebilirsiniz ve buda sizi birbirinizden uzaklaştırmaya başlar. 
 
Zamanla cinsel ilişkiye giremeyerek, cinsel isteksizlik ve cinsel soğukluk başlar. Kendinize güveninizi kaybedersiniz. Vajinismus sizi yenmeden, siz vajinismus yenmek için, ilk gece kokularınızdan kurtulmak için, çok geç olmadan adım atın. Eşiniz sizi desteklemeyebilir. Eşinizden ayrılabilirisiniz. Oysa sizi uygun tedavilerle bitmiş evliliğinizi kurtarıp, çocuklarınızla birlikte çok daha mutlu olursunuz. 
 
 
 
Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
Vajinismus Terapisti
 
 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..