Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

28 Şubat hortladı

“Taraf Gazetesi bugün şok bir belge yayımladı. MİT Müsteşarı tarafından bütün teşkilata talimat olarak gönderilen yazıda çok kritik emirler yer alıyor. Gazetenin haberine göre Başbakanlık ve MİT, Paralel devlet yapılanması adı altında, dini oluşumlarla ilgili önceki gün düğmeye bastı. 15 Ocak tarihi itibarıyla, Başbakan’ın talimatı üzerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan tüm Teşkilat birimlerine çok kritik bir yazılı talimat gönderdi.

Fidan, MİT’in takip ettiği örgütlere, espiyonaj/kontrespiyonaj faaliyetlere ve diğer organize suç örgütlerine ait çalışmaların sonlandırılmasını emrederken, “2014 yılı Hedef Öncelikleri ve Planlı İstekleri” kapsamında yeni hedef olarak “Paralel Devlet” kapsamında tüm dini akımları hedef gösterdi. Buna göre MİT'in bundan sonra yapacağı tek iş,“Paralel Devlet Yapılanmaları” kapsamındaki yurt içi ve yurt dışı kaynaklı her türlü dini vs. yapılanmaların hassasiyetle takip edilmesi oldu. MİT’in talimatında “Gülen Cemaati”nin ismi geçmezken, “Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı tüm dini fraksiyonlar” hedef gösterildi.”

Bu haber üzerine ne söylenebilir ki? 28 Şubat bin yıl sürecekti. Kaç bin yıl sürer bilinmez ama AKP Hükümetinin bundan sonraki uygulamalarında öncelikli listeler sıralamasında başı çekeceği kuşkusuz. 

Ben sizlere söylemiştim; “Gelin Atatürk’te Buluşalım”. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin öcü nitelemesiyle büyük oy topladığı anti laik söylemler, hükümeti imha etmek üzereyken yine kurtarıcı olarak Cumhuriyet İlkelerinden “Laiklik” can simidine sarılmaktan başka çıkış yolu olmadığı görülmektedir. 

En çok alay edilen “Şapka Devrimi” de en kısa sürede gündem edilirse hiç şaşmayalım. Emniyet Teşkilatının şapkalarını değiştirmekle işe başlanabilir. Hazır bir sürü değişiklik yapılıyorken “değişiklik” olur. Yargı da unutulmamalıdır elbette. Şapka deyip geçmeyiniz. Şapka, itaati simgeler öncelikle. Adalet Bakanlığının emrinde selam duracak neferler. Pek de güzel yakışır bence. Nizam, intizam şart. Hele ki kanun adamlarında olmazsa olmaz kurallardandır.

“Ölüyü diriltmek” denen şey böyle bir şey olsa gerek. AKP’nin sağlık alanındaki reformist çalışmalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. 28 Şubat’ı Hortlatmak! Görülen o ki Şubat bayağı bir soğuk geçecek. Baharları geçtik de bu yıl yaz gelir mi? Bilinmez artık. 

Haydi, hayırlısı.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..