Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '16

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

28. Türk Kalp Vakfı etkinlikleri

28. Türk Kalp Vakfı etkinlikleri
 

 

Kalp;

Stresten, şekerden, dumandan

Haz etmez.

Hele hele sevgiyle beslenirse,

Hiçbir zaman teklemez!                                                                                             

Muhsin DURUCAN

 

 

28. Kalp Haftası değerlendirmeleri öncesinde; Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Toplum Hekimi Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Tümerdem ile Vakfın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saliha Ulaşoğlundan davet aldım. Basın tanıtımına (lansman) çağrıldım.

                                                              07 Nisan 2016 Perşembe günü

Yer olarak belirtilen Barbaros Point Hotel'deki salona girdiğimde dost yüzlerle karşılaştık.  Bir süre sonra salonda yerlerimizi aldık. Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliöği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı & Genel Müdürü Levent Nart ve İletişim & organizasyon Ajans Başkanı Banu Noyan ile selamlaştık, kartvizit alıp verdik. Ayrıca TKV Üyesi Şükriye Türkel ve Vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Güven, söyleştiğim diğer yüzler oldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlemede gösterilen özen gözden kaçmadı. TKV’nin 41. yılı etkinlikler, 11–17 Nisan tarihleri arasındaki haftaya ayrıntılı programlandığı gözlendi.

Etkinliğin sunuculuğu görevi, Hande Sarıoğlu tarafından yürütüldü. “İyi Kalpli Ol Ödülü” töreninin açış konuşması,Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban tarafından yapıldı. Basın toplantısıyla çalışmaları hakkında sunduğu bilgi, özgün değerlendirmesi ve nezih davranışı dikkat çekti. Başkan Semiramis Sekban, kalp hastalıklarının dünyada ve ülkemizde giderek artan bir risk oluşturduğunu belirterek Vakfın 41 yıldır değişik çalışmalarla sesini duyurmak istediğini aktardı ve konuşmasını şu sözcüklerle sürdürdü:

Hepimiz biliyoruz ki bilmek hayat kurtarır. Ne diyoruz, değerinizi bilin, değerlerinizi kontrol ettirin. Kolesterolünüzü, şekerinizi, tansiyonunuzu ölçtürün diyoruz. Türk Kalp Vakfı olarak kendilerinin de burada bulunduğu onursal başkanımız Çetin Yıldırım'ın 1997 yılında başlattığı iyi kalpli ol misyonunu yüklendik. Çünkü iyi kalpli insan stresten uzaktır. Stres az önce bahsettiğim o üç unsurun dışında kalp hastalıklarını tetikleyen en büyük düşmandır. İyi kalpli insan sevecendir, hep iyilik düşünür, vermeyi düşünür, pozitiftir. Dolayısıyla sıkıntılarından uzaktadır. Stresten uzakta ve kalp hastalıklarından da uzakta olacaktır.”

Hemen ardından Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu üyesi,  televizyon sunucusu Müge Anlı’nın SemiramısSekban ile gerçekleştirdiği izlencenin görüntüleri yansıtıldı.

Sonrasında Türk Kalp Vakfı'nın, kalp ve damar hastalıklarına karşı farkındalığı arttırmak amaçlı 'İyi Kalpli Ol' ödülleri verildi.

Ödüller, Necla Fırat ve Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu Genel Sekreteri Neşe Sert, eşlerine bir böbreğini verdiklerinden dolayı; Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu üyesi Müge Anlı'ya 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programıyla birçok insanın kaybettiği yakınlarına kavuşmasına ve sevinmesine vesile olması nedeniyle; Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu üyesi Banu Noyan'a sosyal sorumluluk projeleriyle birçok vakıf ve derneğe yaptığı destekler ile yardıma muhtaç çocuklara yaptığı yardımlar nedeniyle; sanatçı Sunay Akın'a oyuncak müzelerini ülkeye kazandırdığı için; iş adamı Abdurrahman Karamanlıoğlu'na 5 katlı ve 16 daireli bir apartmanını şiddet gören kadınlara tahsis edilmek üzere Türkiye Barolar Birliği'ne (TBB) bağışlaması ve  Ank.Yenimahalle Belediyesi sorumluluğunda tam kapasiteli fitness center, rehabilitasyon merkezi gibi tesisleri açması nedeniyle; sporcu Kamil Resa Alsaran'a da kanserle mücadele eden hastalar için Manş Denizi'ni yüzerek 'iyi kalplilik' gösterisinde bulunmasından, bu ödülleri almaya layık görüldükleri duyuruldu.

 Ayrıca; Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Çetin Yıldırımakın, Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban, Başkan Yardımcısı Hayriye Midillioğlu, Yılmaz Ulusoy Holding Yön. Krl. Bşk. Yılmaz Ulusoy, Cem Ofset Onursal Başkanı Oktay Duran, Point Hotelleri Yön. Krl. Bşk. Dursun Özbek, Yeniyüzyıl Üniv. Dekanı Prof. Dr. Demir Budak, Yeniyüzyıl Üniv. Öğr. Üyesi Toplum Hekimi Uzmanı Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Marmara Üniv. Hipertansiyon ve Ateroskleroz Mrk. Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Yıldız Teknik Üniv. İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kırcova, Spor Hekimi Dr. Murat Beyaz, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Futbol Konfederasyonu ve TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, haftanın anlamı ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

11 Nisan 2016  Pazartesi günü

Taksim Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu yapıldı. Ardından Point Otelde resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Kalp Vakfı’nın çalışmalarını sergileyen Tv  ile  basın görüntüleri yansıtıldı.

Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban’ın açılış konuşmasından sonra kimi protokol konuşmaları yapıldı.

Doç. Dr.  Edip Kürklü adına düzenlenen Tıp Ödülü, Doç. Dr. Sema Kürklü’nün içinde bulunduğu seçici kurul tarafından değerlendirilerek alkışlar arsında bu yıl Vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayriye Midillioğlu’naverildi.  Bunu plaket (onurluk) takdimleri izledi.

28. Kalp Haftasında emeği geçenlerden Cem Ofset Onursal Başkanı Oktay Duran, Semra Evyap, Mustafa Türkel, Sema Kürklü, Hayriye Midillioğlu ve kimi sağlık kuruluşu temsilcileri onurlandırıldılar. Görüntüler alındı.

Öğleden sonra “Kardiyolojide uzaktan sağlık uygulamaları” konulu Kalp Haftası konferansı başladı. Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Marmara Üniv. Hipertansiyon ve Ateroskleroz Mrk. Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, yönetimindeki etkinlikte Biyolog Rezzan Türkoğlu ve Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Yıldız Teknik Üniv. İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kırcova, konularıyla ilgili özgün bilgiler aktardılar.  Sorular yanıtlandı. Prof. Dr. Yıldız Tümerdem  deanılarını aktararak katkıda bulundu.

Ayrıca Türk Kalp Vakfı Başkan Danışmanı Sara Ildır, Özel Kalem Müdürü Nurinnisa Parmaksız, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saliha Ulaşoğlu ve  Ece Soğancı çaba ve çalışmaları ile takdire değer görüldüler.

Türk Kalp Vakfı’nın41. yılı etkinlikleri & 28. Kalp Haftası Etkinlikleri; 11–17 Nisan 2016 tarihleri arasındaki haftada hazırlanmış olan programına göre sürdürülecek…

Kalp;

Stresten, şekerden, dumandan

Haz etmez.

Hele hele sevgiyle beslenirse,

Hiçbir zaman teklemez!                                                                                             

Muhsin DURUCAN

 

                    http://blog.milliyet.com.tr/27-turk-kalp-vakfi-tkinlikleri/Blog/?BlogNo=496399

 

muhsindurucan@hotmail.com

 

                       NOT: Kimi fotoğraflar, aşağıda slayt görünümünde verildi. İzleyebilirsiniz!


 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..