Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

29 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balosu!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balosu!
 

Cumhuriyet Balosu muhteşemdi...

Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Balosu bu yıl da renkli geçti.

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyetimizin 86. yılı kutlama etkinlikleri Kaya Ramada Plaza Otel’de dün akşam gerçekleştirildi. Balonun başlaması ile birlikte sinevizyonda yayınlanan “Cumhuriyet” belgeseli ve “Nutuk” balo salonunu dolduranlara duygulu dakikalar yaşattı.

Cumhuriyet kutlamasında, Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Ayşe Taş sahne aldı. Taş, yaklaşık 2 saat boyunca Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve kahramanlık marşlarını söyleyerek baloya gelen davetlileri bugünden alıp o günlere götürdü...

Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Türkiye Cumhuriyeti sanıldığı kadar kolay kurulmadı. Hem Çanakkale’de hem de Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz açlık ve yokluk içerisinde bu ülkeyi esir olmaktan kurtardılar. Ülkemizde belirli sıkıntılar yaşansa da bu vatanda Cumhuriyet asla yıkılmayacaktır” dedi.

Herkesin yaşadığı bu ülkenin ve cumhuriyetin kıymetini bilmesi gerektiğini söyleyen Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz’de şunları söyledi; “Atatürk’ün belirlediği yolda, kendimizi ve gelecek nesilleri oldukça iyi bilimsel açıdan donatmamız gerekir. Aksi takdirde Cumhuriyeti ve bu memleketi bin bir sıkıntıya katlanarak bize emanet edenlerin emanetine yeterince değer vermemiş oluruz.”

Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sacide Bolcan’da Atatürk ve yakın tarihimiz üzerine etkili bir konuşma yaptı. Cumhuriyet balosuna, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, Garnizon Komutanı Top.Alb. Metin Demir, Askerlik Şubesi Başkanı Alb. Ayhan Akkaya, Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara, Arel Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Asım Saçlı, CHP İlçe Başkanı Erol Şahin ve CHP ‘li Abdullah Emre İleri katıldılar.

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..