Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

29 Eylül Türk Kalp Günü Etkinliği

29 Eylül Türk Kalp Günü Etkinliği
 

Kalp;

Stresten, şekerden, dumandan

Haz etmez.

Hele hele sevgiyle beslenirse,

Hiçbir zaman teklemez! MD   

Toplumu törenler, sanat müzik eğitir. Gerçeğine yaklaşımla ve adıma yapılan çağrıyı da esas alarak arkadaşım Hüseyin Dal ile belirtilen yerde olduk. Salonunun kapısında her zamanki güler yüzlü tavrıyla bizi Saliha Ulaşoğlu karşıladı ve yer gösterdi.

 

Girdiğimiz bölümde ilgiyle karşılandık! Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban, Başkan Yrd Kenan Güven, Gönüllülerden: Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Hayriye Midillioğlu, Banu Noyan, Ece Gürsel, Gül Taştaban, Ayşe Şen ve beraberindekileri, bir masanın çevresinde söyleşide bulduk. Gösterilen yere biz de konuşlandık. Konuşmalara katıldık.

Bir süre sonra spor salonundayız. Görüntü resmi alınmasını takiben Başkan Sekban’ın yaptığı kısa ve öz konuşma ilgiyle izlendi.

Etkinlikte konuşan Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban, 100'ü aşkın ülkede 200'den fazla üye kuruluşla iş birliği yaparak kardiyovasküler hastalıklara bağlı erken ölümlerin 2025 yılına kadar yüzde 25 oranında azaltılmasının amaçlandığını açıkladı. 

Sekban, Türk Kalp Vakfının, Dünya Kalp Federasyonunun resmi üyesi olarak ülke genelinde kalp damar hastalıklarına karşı farkındalık oluşturma çalışmalarını sürdürdüğüne değinerek: "Öncelikle toplumu kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlendiriyoruz. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz, acil tıbbi yardım çağrılmaması kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Biz de bu önemli gün dolayısıyla farkındalık yaratma çalışmaları çerçevesinde bir aktivite düzenledik." Dedi. 

YTÜ Beden Eğitimi Bölümü Okutmanı Gülsüm Sonal, üniversite olarak Türk Kalp Vakfını ağırlamaktan ve önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti. Kızlı-erketli iki takım arasında korfbol maçı gerçekleşti. 

29 Eylül 2016 günü organize edilen Dünya Kalp Gününde Türk Kalp Vakfı- Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Davutpaşa Kampüsünde, Beden Eğitimi Bölümü Kapalı Spor Salonunda sanatçı Ece Gürsel ve Survivor yarışmacılarından Turabi’nin de katılımıyla"Korfbol" gösteri maçı gerçekleşti.

Korfball nedir, nasıl oynanır?

Edinilen bilgiye göre; Korfbol, erkeklerle kadınların birlikte oynadıkları tek takım sporudur. Oyun basketbol ve hentbola benzer olsa da, belirgin özelliklerle onlardan ayrılır. Oyunun amacı, topu rakip takımın korf denilen, sepete benzer yüksek potasına atmaktır. Korfbol her yaştaki kadın ve erkeklerin oynayabilecekleri bir spordur. Kapalı alanlarda oynanmasının yanı sıra, çimde, kumda veya suda da oynanabilir.

Bir takım 4 kadın 4 erkek oyuncudan oluşur. Her bir bölgede 2 erkek 2 kadın oyuncu yer alır.

Sadece kadınlardan veya erkeklerden oluşan bir takımla oynanmaz. Korfun etrafında 360 derecelik açıdan atış yapma olanağı vardır. Potanın arkasında da oyun devam eder.

Kolektif oynamak zorunludur. Topa sahip olan oyuncunun topla koşmasına veya topu sürmesine izin verilmez. Her oyuncunun belirli bir rakibi vardır. Oyunun özelliğinden dolayı korfbol oyuncusu rakibini gölge gibi takip etmelidir.

Defans yapılırken atış yapmaya izin verilmez fakat savunma oyuncusu potaya hücum oyuncusundan daha yakın olmalıdır. Ayrıca bir kol mesafesinde olmalı, yüzü hücum oyuncusuna dönük olmalı ve gerçekten topa blok yapmaya çalışmalıdır.

Korfbol çok yönlülük gerektirir. Korfbol hem hücumun hem de defansın önemli olduğu bir spordur ve bir oyuncu bu iki başlıca görevin birinden kaçınamaz çünkü oyuncular her iki sayıdan sonra bölge ve görev değiştirirler. Bu nedenle her oyuncu hem hücum hem de savunma becerilerini geliştirmelidir.

Fiziksel temasa izin verilmez. Rakip oyuncuyu tutmaya, itmeye veya çekmeye izin verilmez. Arkadaşlık ve yardımlaşma ön plandadır

Emeği geçenleri çalışma ve çabalarından dolayı kutlamak gerekir, düşüncesindeyim.

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..