Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '16

 
Kategori
Astroloji
 

29 Kasım Salı (15.18) Yay Burcunda Yeniay neler getiriyor

29 Kasım Salı (15.18) Yay Burcunda Yeniay neler getiriyor
 

Kadere bırakamayacak kadar ateşli, şevkli, heyecan ve ilham dolu amaçları gerçekleştirmenin coşkusu ile dolup dolup taşarken işte tam da aslında kaderin başrol oynayacağı bir Yeniay gerçekleşiyor olacak gökyüzünde...
 
29 Kasım Salı (15.18) Yeniay 
 
Yay burcunun 7. derecesinde gerçekleşecek olan Yeniay, Yay burcunun kendine inanç ve güven dolu tabiatı ile yeni hedeflere yönelme güdüsünü aktif bir biçimde taşıyor olacak. Amaç duygusu ve amaçları elde etme azminin yükseleceği bir dönemi anlatıyor olan Yeniay, Asc derecesinde bulunan Koç burcunun yönetici gezegeni Mars ile birlikte; savaşçı, mücadeleci kimlik taşıyan enerjilerin süreçe hakimiyetini de açıkça ortaya koymakta. Kova burcunda hareket eden Mars, Yeniay haritasının 11. evinde. Umut, geleceğe odaklanmak, gelecek için mücadele etmek en temel güdü olmuş durumda.
İster kişisel olsun ister toplumsal boyutta özgür olmaya duyulan ihtiyaç artacak, artacak çünkü inandıklarını ortaya koymaya, amaçlarını gerçekleştirebilir olmaya, yeni başlangıçlara, yeni ufuklara doğru yönelme güdüsünün yoğunlaşacak olan duygusu, özgürlüğe olan ihtiyacı en üst seviyeye yükseltmiş olacak. Bu duygular ile şekillenmiş olan arzular, istekler, olmak istenilen haller ve durumlar için verilecek mücadele ise bu Yeniay'ın ifade ettiği mücadele anlayışının ana göstergesi.
 
Kaybedecek zamanı yokmuşcasına hızlı, çabuk ve kontrol etmekte güçlük çekilen olayların içerisinde olmak bu Yeniay için çok mümkün. Yeniay derecesi ile kare açı içerisinde olan Neptün ileri hareketine başlamış olmanın yaratıcılığını da sergiler durumda. İnançların, ideallerin ve bir o kadar da hayallerin, özlemlerin önemi bir hayli yükselmekte bu Yeniay ile birlikte. Büyük değişimler, önemli dönüşümler getirmeye hazır olan Yeniay, yeni başlangıçlar, güçlü değişiklikler için oldukça uygun enerjiler taşımakta. Fakat bilinmeli ki güçlü değişim etkisi yaratabilecek olan Yeniay'ın diğer bir yönü hesapsız, plansız ya da gerçeklerin dışında hayal dünyasının yanılsaması içinde olmaya itecek duygusallığıda içermekte. Gerçeklerden kopmadan, yanılmalara, aldanmalara karşı tetikte ve uyanık olarak gerçekleştirilebilir hayaller, amaçlar, arzular için ise destekleyici duygusal gücü taşımakta.
 
Yeniay derecesi, Mars ve Jüpiter arası asteroit kuşağında yerleşmiş olan Juno ve Vesta ile de açısal bağlantı içinde. İlişkilere ait durumların ön plana çıkacağını gösteren bu bağlantılar, yeni başlayacak birliktelikleri gösteriyor olabileceği gibi varolan ilişkilerin yeniden şekillenmesi, sorgulanıyor oluşunuda göstermekte.Arzular, bağlılık ve fedakarlık hisleri ilişkileri şekillendiren önemli unsurlar halini alacaklar. Arkadaşlık, ortaklık, eş, sevgili gibi her türlü ilişkilere, bağlılıklara yıkıcılık taşıyabilecek olan kıskançlık, hırs, takıntılı düşünceler içinde olma gibi duygusal durumlara karşı kontrollü olmakta fayda var. 
 
Yeniay ülkemiz haritasının 6. evinde gerçekleşmekte. 6. ev, ülkenin güvenlik ve askeri tüm birimleri, ordu teşkilatı, kamu çalışanları, işçi ve genel olarak halkın sağlığını hakkında bilgi vericidir. Yeniay derecesinin ülkemiz natal haritasının 3. ve 9. evlerinde bulunan Ay Düğümleri ile kare açı içerisinde oluşu diğer ülkeler ile olan ilişkileri, inançsal, dinsel konuları, hukuksal süreçleri, davaları ve habercilik alanı, medya kuruluşları ile kamunun görüşlerinin etkinliğini ön plana çıkarmakta. Yeniay derecesi 9. evde Güney Ay Düğümü ile kavuşum halinde bulunan natal Uranüs'ü tetikler pozisyonda. Transfer Neptün'de 9. ev üzerinde hareket etmekte. Tüm bunlarla birlikte, Natal haritaya geleceğe yönelik öngörü yöntemi olan ikincil ilerletilmiş (Secondary Progressions) harita konumunu ile baktığımızda, Yeniay derecesinin 6. evde bulunan Mars'ın hemen üstünde gerçekleştiğini görüyoruz. Dinsel, inançsal görüşler ile oluşturulmuş teşkilatların liderlik arayışı, idealistce şekillenmiş görüşlerinin mücadelesine girişme, otoriteye karşı çıkma, bağımsızlık arayan nitelikte ayaklanmalar ülke içinde dikkat çekici durumlar halini alabilecek. Özellikle güvenlik yasaları ile ilgili değişiklik yapılmasına yönelik meclis ve yasa değişikliklerinin gerçekleşmesi gündeme gelebilecek olması durumları, ordu ve askeri teşkilatın aktif halde oluşu, savunma ve müttefik arayışı içinde olma Yeniay'ın ülkemiz üzerinde gerçekleşebilecek etkisel durumlarını göstermekte. 
 
Sağduyu sahibi olabilmenin ve olaylara geniş bir perspektiften ileriye yönelik bakabiliyor olmanın içsel bir güç halini aldığı umut dolu günler dilerim...
 
Dilâra Başar Efeoğlu
 
Görsel, Daniel MERRIAM'a ait.
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..