Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

29 yıllık geyik Ankara'da öldü! "Fenerbahçe 4-0 Bursaspor"

29 yıllık geyik Ankara'da öldü! "Fenerbahçe 4-0 Bursaspor"
 

Türkiye Kupası 50. yıl Final karşılaşmasında, Fenerbahçe ile Bursaspor, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştı. Her iki takımda uzun zamandır bu kupaya hasrettiler. Fenerbahçe en son 29 yıl önce kupayı müzesine götürürken, Bursaspor ise 26 yıldır bu kupaya uzanamadı.

KADROLAR:

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan (Orhan), Bekir, Yobo (Serdar), Ziegler, Mehmet, Emre, Baroni, Caner, Alex (Sow), Semih

BURSASPOR: Carson, Basser, İbrahim, Serdar, Vederson, Sestak (Okan), N'Diaye (Turgay), Adem (Musa), Ozan, Batalla, Pinto

Fenerbahçe; maça hızlı başladı ve Trabzon maçında olduğu gibi ilk pozisyonda golü bularak rakibi karşısında üstünlüğü yakaladı. Alex'in pasında Caner'in ceza sahası solundan sert vuruşu golü getirdi. (1-0) Dakika 25, Cristian'ın ara pasında Semih kaleci Carson ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, topu kale direği dibinden dışarı gönderdi.

Dakika 36, yine Alex'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Cristian, Semih'e pas vermek isteyince net gol pozisyonu kaçtı. Dakika 45, Alex'in topukla geride bulunan Cristian'a bıraktığı topu, ceza sahası dışından çok   güzel bir vuruşla ağlara gönderen Cristian, hem takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı hem de takımının devre arasına oldukça avantajlı girmesini sağladı. (2-0)

Dakika 56, Alex'in soldan ceza sahasına gönderdiği çok şık ortasını Semih, kaleci Carson'un hemen önünden topu ağlara gönderdi. (3-0) Dakika 78, Cristian'ın pasında ceza sahası solundan Semih'in yaptığı ortayı, maçta 3 golde de asist yapan Alex ağlara gönderdi. (4-0)

Maç bu skorla sonuçlandı ve Fenerbahçe; Bursaspor karşısında oldukça rahat bir maç sonucunda 29 yıllık kupa hasretine son verdi. 

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda, hem saha içinde hem de tribünlerde maç oldukça sakin geçti. Ancak, Hakem Bülent Yıldırım'ın gereksiz sarı kartları, oyuncuları bazı bölümlerde germeye yetti. Cristian'ın attığı gol sonrası, formasındaki Fenerbahçe logosunu seyircilere göstermesini "aşırı tepki!" olarak değerlendirdi ve anlamsız bir şekilde sarı kartla cezalandırdı.

Emre'nin faul pozisyonunda ise, faulü vermemesine bir şekilde anlam verilebilirken, pozisyonda rakibin teması bulunmasına rağmen, Emre'ye "aldatmaya yönelik" sarı kart gösterdi. Emre'nin bazı pozisyonlarda bu tavrı takınması çok sık görülebilen bir durumdur ancak bu pozisyon için bu yorum çok ağır oldu. Çok şükür ki hakem açısından maçı etkileyebilecek bir olay gelişmedi.

Bursaspor; bu akşam kendisinden beklenen oyunu sergileyemedi. Özellikle orta alanda Fenerbahçe'nin etkili isimlerine daha çok Alex'e baskı yapamadığı için, Fenerbahçeli oyuncular çok rahat top yaptılar. Hatta öyle ki Volkan'a gelen 10 toptan 6'sı, Fenerbahçeli oyuncuların yaptığı gereksiz geri pasları sonucunda kalecilerini topla buluşturdular.

Alex; rakibinin bıraktığı boş alanlarda istediği şekilde oyununu yönlendirdi, 3 asist 1 golle kupa finalini şova dönüştürdü. Fenerbahçe adına, bu yıl kupada oynanan en rahat maçı sahnelediler. Sahada Fenerbahçe, tribünlerde Bursasporlu taraftarlar güzel bir gösteri yaptılar. 

Maç sonunda birbirlerine sarılıp tebrik eden her iki takım oyuncularına, bize yaşatmış oldukları güzel görüntü için teşekkür ederim.

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..