Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

2B'de fiyat değil, imar durumu önemli!

2B'de fiyat değil, imar durumu önemli!
 

MHP’nin ziyareti, 2B ile ilgili önemli bir noktayı gündeme getirdi:

2B’de az ya da çok fiyat değil, İMAR’ın ne verileceği önemli

MHP Beykoz İlçe Teşkilatı, nezaket ziyaretinde bulunmak üzere Hükümet Konağı’ndaydı

Ali Emanet başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beykoz İlçe Teşkilatı, Kaymakam Süleyman Erdoğan'a makamında bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Taraflar, ziyarette ağırlıklı olarak 2B konusu üzerinde durarak, fikir teatisinde bulundular. Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan’ın burada yaptığı açıklamalar, kamuoyunun 2B konusunda üzerinde “asıl” durması gereken noktaya dikkat çekmesi bakımından önemli idi.

Erdoğan, MHP Kurultayı’nın hayırlı olmasını diledi

Ziyaret, İlçe Başkanı Ali Emanet’in Kaymakam Erdoğan’a Beykoz’daki görevinde başarılar dilemesi ile başladı. Başkan Ali Emanet, Başkan Yardımcısı Adnan Ceviz,  Basın Yayın Propaganda sorumlusu Yılmaz Gökgöz ve İsmail Hakkı Önenerk’ten oluşan MHP heyetinin kendisini takdim etmesinin ardından ise, Kaymakam Erdoğan, kendilerine 4 Kasım tarihinde Ankara’da gerçekleşen parti kurultayı dolayısıyla tebriklerini sunarak, sonucun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Önemli olan, Beykoz’a ne katacağımızdır

Kaymakam Süleyman Erdoğan, kendisine Beykoz’un çok güzel ve Anadolu insanının sıcaklığını taşıyan bir ilçe olduğunu belirten MHP’liler’e, şunları söyledi: “ İstanbul, dünyanın gözbebeği; Beykoz da buranın bir ilçesi. Burada olmak zaten başlı başına bir ayrıcalık! Önemli olan, biz Beykoz’a ne katacağız, ne katmaya vesile olacağız.”  

Beykoz’a yapılabilecek en büyük kötülük, 2B siyaseti yapmak

Bu noktada, ilçedeki siyasi partilerin Beykoz’un önünü tıkayan 2B, sit gibi konularda “Siyaset yapmamaları” gerektiğini ifade eden Beykoz Kaymakamı, “ Hangi parti olur ise olsun, siyaset yaptığında Beykoz’a en büyük kötülüğü yapmış olur” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: “ Herkes işbirliği edecek, bu sorunun çözümüne katkı sağlayacak. Kimse kimsenin arkasına geçerek puan almaya çalışmayacak. Beykoz’un talihini değiştirecek şeyde katkımız olsun. Biz de buna vesile olursak, geri dönüp ‘Bizim de şöyle bir katkımız oldu! Biri öncülük yaptı, biri destek verdi, biri engel olmadı’ deriz. Siyasetçiler olarak, Beykozlular olarak bu aşamanın geçilmesi lâzım.”

Yazık olur!

2B’nin sürüncemede kalmasında ve bugünlere kadar gelmesinde bu aşamanın geçilememiş olmasını sebep olarak gösteren Kaymakam Erdoğan, bu konuda ele geçen fırsat kaçırılır ise“Yazık olacağını” kaydederek, “ Hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Burada pozitif bir bakış açısıyla mevcut iktidara, Belediye’ye, çözmek isteyenlere katkı, destek sağladığınızda en büyük işbölümünü yapmış olursunuz” dedi.

Ali Emanet: Ne kamu, ne de Beykozlu mağdur olmalı!

“ 2B konusu siyaset üstü bir anlaşma ile çözülebilir” açıklamasını yapan Beykoz Kaymakamı’nın ardından söz alan MHP Beykoz İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Emanet ise şunları söyledi: “ Kendi siyasi partimiz için rant noktasında bir siyaset yapmaktan ziyade, Beykoz’daki siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının Beykoz’un gerçekleri ile yüzleşmeleri lâzım. Burada mevzu, Beykoz ve Beykozlu. Siyasi olarak katkı sunabilir isen, sunarsın. Burada hepimizin amacı, katkı sunmak. Beykoz’un sorunları ön planda olmalı. Beykoz’un ve Beykozlu’nun menfaatlerini düşünürken, kamunun menfaatlerini de düşünmek lâzım. Burada ne devlet zarar etsin, ne vatandaş mağdur olsun; bir orta yol bulunmalı. Beykoz ve Beykozlumuz için o şekilde biz de katkıda bulunmaya hazırız.”

Beykoz’da fabrikaların kapatılması geç kalmış

Beykoz Kaymakamı Erdoğan ise sözlerinin devamında “ Beykoz’un ekonomik olarak yıprandığını” belirterek, fabrikaların kapanmasını buna örnek olarak gösteren MHP ilçe Başkanı’na cevaben şunları söyledi: “ Bu fabrikaların kapatılması geç kalmış. Doğanın içindeki bu fabrikaların bu kadar sürüncemede kalması yanlış. Bu fabrikalar başka yere taşındığında, o arsaların değerlendirilmesi lâzımdı. Fabrikaların açık kaldığını düşünün: Nasıl girip çıkacaksın oradan, nasıl hammadde sevkiyatı yapacaksın? Zamanını iyi planlayıp o zaman transfer edilecekti. Bu süreç uzun sürmüş, sürüncemede de Beykoz zarar görmüş.”

2B, imar ile birlikte ele alınmalı

Beykoz Kaymakamı, 2B’de açıklanacak olan fiyatların “ Vatandaşı yormaması” gerektiğini belirten Ali Emanet’e, “ 2B’de asıl önemli olan, imar ile birlikte gerçekleşmesi” dedi.

2B arazilerinin vatandaşa ucuza verilmesi halinde, “ Verilen imar ile birlikte orada bir gökdelen çıkarsa, rant çıkarsa,  o zaman yetmiş milyonun, seksen milyonun hakkı gasp edilmiş olur. İmar durumunu dikkate alarak düşünmek gerekir. Şu anda arsa değersiz olabilir ama iki sene sonra orası çok kıymetli hale geliyorsa, az fiyata ucuza vermek olmaz” diyen Süleyman Erdoğan,“ İmar durumu çözülmeden 2B’den arsa almanın zaten anlamı yok. 2B’den arsa aldım, üzerine bir şey yaptıramıyorum. Ne diye aldım ki orayı zaten, almam!“ yorumunu yaptı.

Haksızlık, kamuoyunu yaralar

Erdoğan,“ Rayiç fiyatlar pahalı deniyor. Neye göre pahalı? İmar ile birlikte bakıp değerlendirmek lâzım. İmarı da beraber çözmek gerekiyor. Ben (sattıktan) 2 gün sonra oralara bir imar düzenlemesi yapar da, imar verir ise, o zaman ben oraları ucuz satmış olurum. Bu haksızlık, kamuoyunu yaralar. O nedenle, şimdinden buraların 5,10 yıl süreçte imarı ne görünüyor; hakikaten ‘SİT’ diyerek, kimseye çivi çaktırmayacak mıyız; şu aşamada bunların görülmesi lâzım. Buna göre ‘ Fiyatlar ucuz ya da pahalı’ dersin! İmarına bakarsın. Bu olmadığı sürece de muallakta kalır. Herkes endişelenir: Acaba ucuz mu, pahalı mı? Sizin o bin metrekare arsanızın değeri ne acaba? Üzerinde bin metrekare imar var ise farklıdır; eğer yok ise, yani basit bir gecekondu, daire olacak ise, farklıdır” dedi.

Vatandaş, ‘ Buranın imarı ne öngörülüyor?’ diye sormalı

Sözlerinin devamında, herkesin bu konuda kafa yorup katkı sağlaması gerektiğine dikkat çeken Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, fiyatlara az veya çok demek yerine, “Buraların imarı ne olacak?” sorusunun gündeme getirilmesi gerektiğini” kaydetti. Erdoğan, “ Eğer çivi çaktırmayacak isen, adam 3 TL’ye de alsa yazık. Yine işe yaramayacak. En azından şimdi bedava oturduğu yere 3 TL vermiş olacak” yorumunda bulundu.

2 bin TL’yi bulamayan adam, yarın 2 trilyonluk adam olabilir

İmar durumu bilinmeden, 2B fiyatlarına pahalı demenin doğru olmadığının altını çizen Erdoğan, “ Elinde veri yok iken, neye göre az veya çok?” diye sordu. Bu bilinmeden 2B fiyatlarına karşı çıkmanın, soyut bir karşı çıkış olacağını; bunun, ilgili arsayı bedava istemek veya siyaset yapmak anlamına geleceğini belirten Erdoğan; fiyat az veya çok tartışması yapmadan önce, “ İmarın ve SİT’in üzerinde durmak gerekir. Bugün 2 bin TL’yi bulamayan adam, yarın bir imar aldığında trilyonluk adam olabilir” dedi.

Biblo kaftan hediye edildi

Nezaket ziyaretlerini tamamlayan MHP heyeti, Beykoz Kaymakamı’na, ‘Barış ve dostluğun simgesi” olan kaftan şeklinde bir biblo hediye etti. Heyet, çekilen hatıra fotoğrafının ardından Hükümet Konağı’ndan ayrıldı.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..