Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

2B için Ankara'ya çağrılan ilçe yöneticileriyle neler konuşuldu?

2B için Ankara'ya çağrılan ilçe yöneticileriyle neler konuşuldu?
 

Ankara’da neler oldu?

Yücel Çelikbilek ve Adem Sefer, 2B konusunda bir görüşme yapmak üzere Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya gittiler. Peki, Ankara’da neler oldu?

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 2B konusunda görüşmek üzere Ankara’ya gittiler. Peki, Ankara’da neler oldu?

Beykoz Güncel Haber, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer ile görüştü. Edindiğimiz bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başka bir programı dolayısıyla toplantıya katılmadı; toplantı bakan düzeyinde gerçekleştirildi; Ankara’nın 2B’de yaptığı indirim ise misafir heyet tarafından yeterli bulunmayınca yeni bir öneri sunuldu; heyet, Ankara’ya borç ödeme vadesinin 5 yıla çıkarılması talebini de iletti.  

Yücel Çelikbillek: Henüz çok erken

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı bilgilendirmede, bir açıklamada bulunmak için  “henüz çok erken” olduğunu ifade etti. Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer ile yaptığımız röportajda ise Belediye Başkanı Çelikbilek’in bu yorumunun nedeni anlaşıldı.

Adem Sefer: Toplantıdan net bir şey çıkmadı ancak süreç devam ediyor

Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer Beykoz Güncel Haber’e şunları söyledi: “İstanbul’daki beş ilçenin Belediye Başkanı ve Ak Parti İlçe başkanları ve yönetimleri oradaydık. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İl Başkanımız (Aziz Babuşçu) da bizimle beraberlerdi.

Ankara’da iki bakanımız ile görüştük. Başbakanımızın bir programı olduğu için kendisi gelemedi. Ancak toplantımızın gündemi Başbakan’a iletilecek.

2B’de fiyatlar noktasında ( Ankara tarafından) bir indirim yapılmış ancak bu indirim bizim için yeterli değildi. Onların yaptıkları açıklamaya istinaden bizim bir önerimiz oldu. Yapılan indirimin üzerine yüzde yirmi, yüzde otuz civarında tekrar bir indirim ve 2-3 yıllık (vadenin) tekrar 5 yıl olması gibi bir talebimiz var. Bu taleplerimizi Bakan beyler aldılar. Bu talebimiz Başbakanlık tarafından tekrar değerlendirilecek. Biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik; onlar da notlarını aldılar. Başbakanmız da bunları değerlendirecekler. Yani, toplantıdan net bir şey çıkmadı ancak bir noktaya gelindi ve devam ediyor süreç.”

Haber: Arzu Başlantı

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..