Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '18

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

2.Uluslararası Kapadokya Kültürel İmece Festivali Sona Erdi

2.Uluslararası Kapadokya Kültürel İmece Festivali Sona Erdi
 

İzmir Dörtlüsü, Saklı Vadi'nin ayazını türkü ve aryalarla ısıttılar


Saklı Vadi’de türküler ve aryalar çınladı

Mustafapaşa’da, Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi’nce düzenlenen 2. Uluslararası Kapadokya Kültürel İmece Festivali, İzmir Dörtlüsü’nün verdiği Gala Konseri ile sona erdi. Gobel Sibel Gül’ün organize edip sanat yönetmenliğini Serkan Paydak’ın yaptığı festivale, önemli bir destek de Yunanistan’dan Despoina Bougioukmanou’dan  geliyordu.

16-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen festivale, Kapadokya ve Anadolu’nun diğer şehirlerinden 40 dan fazla ressam katıldı. Kültür ve sanat alanında “imece ruhunu”canlandırmayı hedefleyen festivalin açılışını Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan yaptı. İmece Festivali’nin en önemli amacı; “sanatçıları birlikte keşfetme, çalışma ve üretmeye teşvik etmek” olarak belirlenmişti.

Aynı gün, müze önünde düzenlenen “Sanat Sokağı”nın da açılışı yapılarak çocukların resimleri sergilendi. Yöre folklör ekipleri ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü öğrencileri, folklör gösterileriyle konuklara renkli anlar yaşattılar.

Festival organizasyonunca, 2. gün tüm sanatçılara bir Kapadokya turu düzenlenerek bölgenin özellikleri, ve önemi anlatıldı.

En yoğun programın olduğu kapanış günü ise, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki etkinliklerle başladı. İmece konulu konferans, “Kültürel İmece” konulu karma sergi ve Efelerin Ressamı olarak bilinen Mustafa Ali Kasap’ın “canlı resim sunumu ile söyleşi” programları gerçekleştirildi. Konferansta moderatör olarak Doç. Adem Öger görev aldı.

Festivale katılan ressamlar: Ali Düzgün, Aydın Baykara, Aysel Kul, Azniv Çoban, Bedia Sakin, Berfu Bozkurt, Cemil Aktaş, Döndü Işıl Doğan, Emel Gülçin Ülker, Emine Kasap Karakoç, Esma Bayraktar Özparbucu, Fevzi Yavuz, Füsun Özyıldırım, Frida Vinci, Günseli Partanaz, Gülsen Çalhan, Hayriye Kuran, Kasım Tuygun, Kashmir Omar, Melek Yıldız Ergün, Menekşe Sümer, Meryem Kılınç, Mustafa Ali Kasap, Nevzat Can, Özcan Çelen, Perihan Keki, Pınar Bal, Ramise Bayramoğlu, Sabire Uyanıker, Serap Gürcan, Semra Acar, Sibel Aktaş, Sueda Ergün, Şükran Gündoğmuş, Şükran Arıcan, Tomris Kaymaz Dalbun, Yıldız Dilan, Zerefcan Tercan, Yaşar Alan, Zekiye Tecim Tellioğlu, Şirin Kalaycıoğlu.

Uluslararası Kapadokya Kültürel İmece Festivali aynı akşam düzenlenen muhteşem Gala Konseri ile son buldu. Kapadokya’ya özgü doğal oluşumlardan Saklı Vadi’de yapılan bu konseri İzmir Dörtlüsü gerçekleştirdi. ABD’de Metropolitan Operası’ndan opera sanatçımız Bas-Bariton Burak Bilgili, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden Mezzo-Soprano Aylin Odabaşı, Çellist Pelin Odabaşı ve İtalyan Piyanist Vincenzo De Lucia’dan oluşan dörtlü, “Anadolu Türküleri, Tangolar ve Düetler” başlıklı konserle gecenin ayazında dinleyici/izleyicileri ısıttılar. Konser konukları arasında, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, NEHÜ Rektörü Prof. Mazhar Bağlı, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yer aldı. Festivalin “onur konuğu” Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger oldu.

Gala Konseri şu eserlerden oluşuyordu;
T. Albinoni-Adagio, “AmorePerduto”
Rossini “La Calunnia”
Vincenzo di Chiera “La Spagnola”
G.Faure “Apres Un Reve”
R.Schumann Daniel van Goens “Scherzo”
Cavalleria Rusticana-Mascagni “Intermezzo”
T.Guliyev-Resul Rıza “Yalgızam”
Adnan Saygun “Köroğlu”
Zülfü Livaneli “Yiğidim Aslanım”
Adnan Saygun “Mavilim”
Ç.Bozalan “Ah Bir Ataş Ver”
Francesco Paolo Tosti “La Serenate”
Yalçın Tura “Sevmek Nedir”

Mustafapaşa’daki festivale; Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Kaymaklı Belediyesi, Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Muratpaşa Köyü Muhtarlığı, Güray Müze, Büyük Sinasos Konak Butik Otel ve Osiana Hotel destek vermiştir.

Bir sanatsever olarak, festivale emek ve destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederim.

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..