Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
Eğitim
 

3-4. sınıflara matematik çengel bulmaca

3-4. sınıflara matematik çengel bulmaca
 

cengel-bulmaca-coz


Bulmacanın yararlarını bilmeyenimiz yoktur herhalde. Bulmaca çözmenin az bilinen yararlarından birisi belki de eğitimde ölçme ve değerlendirme veya pekiştirme, genel tekrar amacıyla kullanılmasıdır.

Yarıyıl tatili başladı. Artık öğrencilerin dinlenme zamanı. Ancak dinlenme zamanı demek derslerden tamamıyla uzak durması anlamına gelmez. Ders konularının unutulmaması için yeniden gözden geçirme çalışması kaçınılmazdır.

Ancak bu tekrar çalışmalarının sıkıcı olmaması için değişik yöntemler bulmak gerekir. Bulunan yöntemle öğrenci hem tekrar yapsın ve hem de eğlensin yani işten zevk alsın, çalışmayı büyük bir zevkle yapsın. Bulmaca çözmek öğrenciler tarafından genellikle ders çalışma yönteminden çok bir eğlence olarak düşünüldüğü için bu yol denenebilinir. 

Hazırlamış olduğumuz bu bulmaca ile 3 ve 4. sınıf öğrencileri matematik dersinde öğrenmiş oldukları bazı kavramların tekrarını yaparken aynı zamanda serbest zaman değerlendirmesi yapmış olacak. Bulmaca aynı zamanda bir kendini sınama veya ölçme değerlendirme aracıdır. Bu nedenle öğrenci bulmaca çözerken eksiğini de görecektir.

Kağıt, kalem, yazıcı gibi araçlarla uğraşmadan online olarak matematik kavramları çengel bulmacaburayı tıklayıp çözmeye başlayabilirsiniz. Ya da 

http://egitimevreni.com/3-sinif/matematik-online-cengel-bulmaca.html adresinden.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileğiyle.

 

egitimevreni.com

 
Toplam blog
: 23
: 2944
Kayıt tarihi
: 25.09.10
 
 

1988'de Eğitim Bilimlerini bitirip Ankara, Aksaray, Bursa derken 2 yıldır İzmir'deyim.  Öğretmenl..