Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '17

 
Kategori
Mizah
 

3 AKP'li vekilin bir kabinde ne işi vardı?

3 AKP'li vekilin bir kabinde ne işi vardı?
 

Adem ile Havvayı kimler kandırdı da cennetten kovuldu? Ona da kulp bulundu. Orta yerde yenmişlik, yenilmişlik yok. İnsanoğlu, bir çamur parçasından meydana geldi. Nazariyeler çeşit çeşit. Son söylemde biraz mantık var. İnsanoğlu günümüzde  hırslanınca,  çamurlaş mı yor mu? Çamura yatmıyor mu? Yatıyor elbet.

Günümüzde, bir oylama yaptık mecliste, yüzümüze gözümüze bulaştırdık.CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan dünkü oylama sırasında 3 erkek AKP'li vekilin bir kabine girip ne yaptığını bir  soruverdi. Ve de bunu bir fıkrayla sordu ki, akıllara başka şey gelmesin diye. Ne demek yani, üç erkek bir kabinde n’apıyor?

“Okul tuvaletinde sigara içen üç erkek öğrenci öğretmenine yakalanır. Öğretmen üç erkek öğrenciye sorar ‘Siz içeride sigara mı içiyordunuz?’ Öğrencilerden biri ‘hayır hocam’ diye yanıt verir. Öğretmen tekrar sorar ‘Sigara içmiyorsanız, üç erkek bir kabinde ne yapıyordunuz?’ Bu sefer diğer öğrenci ‘Hocam vallahi sigara içiyorduk’diye itiraf eder

Ve sonunda da ekledi: 3 AKP'li vekilin bir kabinde birlikte ne yaptığını milletimizin bilmeye hakkı vardır”

‘ÜÇ AKP'Lİ BİR KABİNDE NE YAPIYORDUNUZ?’

Şimdi soruyorum dünkü oylamada, aynı kabinde, birlikte oy kullanan 3 erkek AKP'li vekil eğer birlikte oy kullanmıyorduk, vallahi Anayasa'yı ve gizliliği ihlal etmiyorduk diyorsanız, 3 erkek bir kabinde ne yapıyordunuz? 3 AKP'li vekilin bir kabinde birlikte ne yaptığını milletimizin bilmeye hakkı vardır” Herkesin dilinde pelesenk olan  bu konu, güncelliğini koruyor.

İlahi Fatma Hanım. Aklınıza  neler gelmiş neler. Üçü bir yere kapanıp, bilye oynayacak değiller elbet. Aşık da atılmaz, yerleri dar çünkü. Oynansa bile yere düşen aşık kemiğini ara da bulasın. Yarım metrekarelik bir alanda topaç da çevrilmez. Hele hele  mangal da yapılamaz.

Kabahat Fatmanımda değil. O vekillerin her birinde. Nasıl mı? Hemen söyleyeyim  Romantizmi perdelerle sağlayıp, yarı karanlıkta şiir yazıyorduk” diyebilirlerdi. Daha makuldü. Ve Fatmanımın dilinde bu iş, bu kadar uzamazdı.

Vaktiyle bir film seyretmiştik. “Salıncakta iki kişi” Mutsuz bir evlilik sürdüren bir adamın, güzel bir kadın dansçı ile yaşadığı ilişkiyi anlatıyordu. Şimdi durup dururken o  filmdeki gibi  işleri yansıtamayız. Daracık yerdeki salıncağa, üç kişilik  salıncak kuramazsınız. Rejisörün mantığına ters gelir.

O daracık kabine salıncak da sığmaz ama, gel de anlat. Şimdi önümüzde referandum yolu gözüküyor. Siz siz olun da bir kabine, değil üç kişi, tek tek dalın. Bir Fatma Hanım da çıkar, “İçerde n’apıyordunuz” deyiverir. İstediğiniz kadar “Biz içerde sakız patlatıyorduk” deseniz bile, kimse inanmaz artık. Çünkü mazide koskocaman bir yaşanmışlık var.

Umumi kanaat şu oldu ki, içler acısının bir tezahürü olarak görülmekte: “Kadın eli sıkmayan zihniyet, şimdi başkanlık uğruna kadın boğazı sıkıyor” Fatmanım yine de ucuz kurtul sayılır.

Benden demesi

Ört ki, ölem !

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..