Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

3 Aralık'ta engel her yerde...

3 Aralık'ta engel her yerde...
 

Engelliler Her Yerde, Engellerde Her Yerde...


Geleceğimiz için; bilgili bilinçli duyarlı olun farkındalık yaratın... İnsanımızın engellilere karşı bilgilenmesini bilinçlenmesini duyarlı olmasını sağlayın.

Hem sağlıklıların hem engellilerin bilgilenmesi bilinçlenmesi gerek, her iki tarafında farkındalığının artırılması gerek. Eğer bunu başarırsak, gelecekteki sağlıklılara ve engellilere çok daha iyi bir ortam bırakmış oluruz ve onlarda bizimle gurur duyar.

Bir açıklama yapmama gerek yok… Yaptıklarının bir hata olduğunun farkına varmaları için ve doğru olanı yapmaları için onları resimliyorum. Şu anki nesil için yapacak pek bir şey yok, ama çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesi gerek.

Tüm resimler benim tarafımdan çekilmiştir, tekerlekli sandalyemle zorluğu sorunu yaşıyorum onları resimliyorum.

Ortada bir sorun varsa, bu kişi de değil kişilerdedir...

Unutmayın Türkiye'nin geneli bu durumdadır.

Bu ülkenin 2023 vizyonu varsa eğer, bu vizyon içinde engelliler ön safta yerini almalı…
 Bu nasıl olacak, bu ilköğretime yeni başlayan çocuklarımızla olacak, eğer o pırıl pırıl beyinlerine engelliler hakkında doğru dürüst bilgiyi bilinci duyarlılığı yerleştirirsek eğer, bundan 9- 10 yıl sonraki gençliğimiz çok farklı olur.

İnsanımız eğitilip bilinçlendirilmeli, duyarlılığı ve farkındalığı artırılmalı. Yollar ve caddeler düzeltilmeli, kaldırımlar ve rampalar düzenlenmeli, yaya geçidi ve trafik ışığı kuralları öğrenilmeli, asansör ve asansörün nasıl kullanılacağının kültürü oluşturulmalı.

Çocuklarımıza şimdiden sevgi saygı hoşgörü anlayış duyarlılık kurallarının aşılanması gerek, çünkü gelecek neslin bir numaralı hastalığı sevgisizlik saygısızlık duyarsızlık ve hoşgörüsüzlük olacak. Hep benliğimizi kaybettiğimizden şikayet ederiz, peki benliğimizi geri kazanmak için ne yapıyoruz.

Ülkemizde engelli oranının bu kadar çok yüksek olmasının nedeni, bilgiden bilinçten uzak olmamızdır.

Engelli her zaman var olacak, hiçbir zaman bitmeyecek…
 Bu oranı düşürmek bizim elimizde, anne karnında, doğumlarda, doktor hatalarında, kazalarda, silahlı çatışmalarda, düşmelerde, yapılacak ters bir hareketlerde, hep engelli olunacak.

Bir engelliye yardım etmektense, onun yaşam standardının iyileştirmeyi düşünün… Ona engel konusunda uyarmaktansa, onun önündeki engelleri yok etmeye çalışın. Engeli o an yok etmektense, o engeli kalıcı olarak ortadan kaldırmayı düşünün. 

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..