Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '22

 
Kategori
Opera / Bale
 

3 BASSES KONSERİ SÜREYYA'DA

3 BASSES KONSERİ BU KEZ İDOB İLE SÜREYYA SAHNESİNDE

Türkiye’nin ilk ve tek 3 bas sesinden oluşan ve Ankara DOB sanatçısı Tuncay Kurtoğlu, İzmir DOB sanatçısı Teyfik Rodos ile İstanbul DOB sanatçısı Zafer Erdaş'dan oluşan ve birbirinden farklı 3 Bas Ses'in bir araya gelerek kurmuş oldukları grup, klasik müziği tanıtmaya, sevdirmeye, yaymaya yönelik amaçlarını yıllardır sürdürmektedirler.  Yurdun dört bir yanında verdikleri bu ansambl konserleri ile büyük beğeni toplayan 3 BASSES Konseri, bu kez de 7 Nisan’da İstanbul Süreyya Sahnesi’nde sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. 3 ayrı opera kurumlarından oluşan bas sesler, seyircilere zengin bir program sunmaya hazırlanıyor.

Opera eserlerinin başrollerinde, genellikle baba, kral, komutan, rahip, katil, ihtiyar karakterlerine hayat veren bas seslerin rollerinden kesitler sunulurken; müzikaller, türküler, halk şarkıları da konserde seslendiriliyor.

Süreyya Sahnesi’ndeki bu konserde Wolfgang Amadeus Mozart’ın; “Figaro'nun Düğünü”, “Saraydan Kız Kaçırma”, “Don Giovanni”;  Gioacchino Rossini’nin “Sevil Berberi”; operaları ile Franz Lehár’ın Şen Dul operetinden bas karakterlerin aryaları programda dinlenebilecek.

Bu opera ve operet parçalarının yanında ayrıca “Chitarra Romana” (beste: Eldo Di Lazzaro), “So in Love” (Cole Porter’ın Kiss Me, Kate oyunundan), “Visione Veneziana” (beste: Renato Brogi), Lüküs Hayat (beste: Cemal Reşit Rey), Karahisar Kalesi (düzenleme: Serdar Yalçın) adlı parçalar ise konserin ikinci yarısında seslendirilecek olanlardan bazıları arasındadır.

Konserin solistleri Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu ve Teyfik Rodos’a konuk İDOB solist sanatçısı olarak mezzosoprano Aylin Ateş de katılıyor. Sanatçılara piyanoda Diego Moccia eşlik ediyor. Konserde ışık tasarımı ise Taner Aydın’a ait.

 

Bu güzel konser 7 Nisan 2022 Perşembe Saat 20:00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izleyicilerini bekliyor.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..