Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

3 dakika futbol, 3 yıldızlı skor: KS: 2- FB:3

3 dakika futbol, 3 yıldızlı skor: KS: 2- FB:3
 

Beyaz formalar da yakışmış!


Hani 15 günlük milli maç arası ilaç gibi gelecekti?

Hani Fener eski özlenen günlerine geri dönüp bizi sevindirecekti?

Beyaz zeminli, sarı-lacivert bantlı yeni formalarla, "bembeyaz bir sayfa açıyoruz, " der gibi çıktılar sahaya. Umut verdiler biz boynu büküklere...

****

Turkcell Süper Ligi'nin 7. haftası oldu, takım hala bir uyurgezer gibi geziyor sahada. Tanımak imkansız oyuncuları, kadro neredeyse aynı, sadece Aurelio gitti, Güiza geldi. Zico gitti, daha iyi olduğu iddia edilen Aragones geldi. Ama yapılan aşılama ters etki yaptı, metabolizma tepki gösteriyor.

Sakatlar büyük ölçüde iyileşmiş, bir haftadır futbolcularla özel görüşmeler yapılmış, topluca yemekler yenilmiş, yönetim kurulu tam kadro tribünlerde yerini almış. Eksik olan ne peki? Destekse destek, sevgiyse sevgi. Size düşen sadece biraz daha gayret.

3 dakikalık performans bile 2 gol atmaya yetecek oysa. İlk yarı öyle kötü bir maç izledik ki, Kocaelispor da gerçekten 18. sırada olmayı hakediyormuş, zaten 4 oyuncu eski Fenerli, bundan bile belli...diğerleri de diğer büyüklerden toplama oyuncular, en parlak yıldız Yılmaz Hoca. 90 dakika boyunca yüzünde gülücükler atarak sakız şişirdi kenarda, ama o en son golden sonraki hali görülmeye değerdi. Tribünler " Çıldırsana, çıldırsana Kocaeli!" diyerek takımı değil, Hoca'yı motive etmişler demek ki! Az kalsın çıldırıyordu! Biz de evde çıldırdık tabi, ama sevinçten değil, sinirden.

3 puanı aldık, 9 puana ve 9. sıraya ulaştık, yarınki maçlarla değişmezse. Yine de içime sinmedi.

Bu oyun Arsenal'e karşı yeter mi? Haftaya Bursaspor var sırada. Tokatspor bile hevesli Fener'i gözüne kestirmiş...

Ve sadece bu kadar! İyi oynayan, "şu oyuncu süperdi" diyecek bir görüntü hatırlamıyorum, aklımda kalanlar 5 tanesi Fenerlilere toplam 9 tane sarı kart, temposuz oyun, kaçan gol sayısı bile azdı ve ya uzatmaların da uzatmasında kankalardan Semih'in attığı, cankurtaran gol olmasaydı. Semih ilk golün pasını Güiza'ya vermişti, o da Semih'e attırdı, ödeştiler.

Çift forvet oynarsa demek ki arasıra kazanacak bu takım.

Maç öncesi yapılan yorumlarda verilen istatistiklere göre deplasmanda hiç puan alamayan tek takım Fenerbahçe imiş. Yılmaz Hoca'nın çalıştırdığı takımlara karşı da zaafiyeti varmış Fener'in. Bu yıl ilklerin ve teklerin takımı olmaktan gurur değil, hicap duyuyoruz.

Allah beterinden saklasın!

Bu yıl geçen yılki kadar duygulu, heyecanlı ve dolu dolu yorumlar yazamıyorum, takım başarısız olsa da kulüp benim baştacım!

Arsenal maçında kendi sahamızda başarılar diliyorum.

İyi geceler!

Resim her zamanki yerden, resmi siteden:

http://www.fenerbahce.com/haberler/30912.php
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..