Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

3. Dünya Savaşı herhangi bir nedenle değil dünyanın gidişatının doğal sonucu olarak meydana gelecek

3. Dünya Savaşı herhangi bir nedenle değil dünyanın gidişatının doğal sonucu olarak meydana gelecek
 

Yani 3. Dünya Savaşı için bir neden aramayın. Olmazdı olurdu tartışıyoruz ama kesin olarak bir şey diyemiyoruz. Bu arada dünyanın içinde bulunduğu duruma bakarak 3. Dünya Savaşı zaten başladı ve devam ediyor diyenler de var.

Keşke 3. Dünya Savaşı bir nedene bağlı olarak meydana gelse, nedeni ortadan kaldırır kurtuluruz, doğal sonuca kimin gücü yeter ki.

Olacaksa bir dünya savaşı, yakın mı? Olacaksa yakında olur zaten, belli bir medeniyet seviyesinden sonra insanları savaştıramazsın; tabi her şeye rağmen dünyanın geriye doğru gitmediği şeklindeki iyimser düşüncemiz doğruysa.

IŞİD mışid üç buçuk baldırı çıplak dünya savaşı başlatamaz. Savaşın nedeni daha önceki iki dünya savaşında da olduğu gibi yine süper güçler arasındaki yarış olur. Onlara başka süper güçler/süper güç olmak isteyenler eklenir ve…

Terörle 3. Dünya Savaşı arasında ilgi yok. Tersine hani dilemeyiz istemeyiz de depremlerdeki enerji boşalması gibi terör devam ettikçe savaş ihtimali ortadan kalkar. Zaten terörü yaratanlarla savaşı başlatacak olanlar ayrı.

Şu anki mevcut iktidara benzer bir iktidarla Türkiye muhtemel bir dünya savaşında baş aktörlerden biri olur. Zaten dünya savaşını başlatacak ülkeleri saydık; ABD, Rusya, İran, Türkiye, İsrail. Kuzey Kore ile Almanya’da bu konuda dikkat çeken ülkeler; ancak ben Alman halkının yapısının değiştiğini düşünüyorum. Kuzey Kore küçük bela lakin kimse güvenip de onunla pakt oluşturmaz.

Anlayan için yazımızın başlığı önemli. Bu cümle bütün dünyaya mesaj; “Böyle giderse 3. Dünya Savaşı kaçınılmaz!”

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..