Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '10

 
Kategori
Dünya
 

3.Dünya Savaşı Kasım’da mı?

3.Dünya Savaşı Kasım’da mı?
 

Fala inanan, ya da falsız kalmayanlara, 2010 Kasım için Kahin Vanga'nın kötü bir kehaneti var: Savaş


*Savaş en büyük yıkıcıdır. Bölgesel savaşlar ise hiç tükenmiyor. Savaşın ne denli büyüyeceği ve sonuçları önceden kestirilse, belki küçük gerekçelere hiç sığınılmaz, başlatılmazdı. Bulgar Kahin Vanga haklı çıkarsa eğer, Kasım’da maalesef 3. Dünya Savaşı olacak.

1.Dünya Savaşı Avusturya-Macaristan imparatorluğu veliahtının Sırplarca öldürülmesi, 2. Dünya Savaşı Hitler Almanya’sının Polonya’yı işgali üzerine başlamıştı. Olmasını temenni etmeyip korktuğumuz Gerçek nedeninin ekonomik çıkar hırsları olan büyük savaşların 3.sü bir ülkenin işgalinden mi, suikastten mi başlar bilemiyorum ama yangını başlatan bir ateş kıvılcımı, büyüten ise giderek fırtınaya dönüşen rüzgarlardır.

Savaş belirtilerinin en geçerli olanları piyasa verileridir. Ne kadar şok ve sürpriz şekilde çıkarsa çıksın, birileri mutlaka haber alırlar. Altın fiyatları yükseliyor. İran ve Körfez ülkelerinin Altın aldığı haberi çıktı. Petrolde fiyatlara değil, stoklara bakmak lazım. Kim aşırı stokluyor. Fiyat çok yükselmez çünkü sanayi düşecektir. Dış borsalar çok önemli izler verebilir. Genelde alanlar masum, satanlar kuşkuludur. Silah ve sağlık hisselerini kim topluyor? Diğer sektörlerden büyük ölçüde çıkan var mı? Bunların kamu ile yakın ilgileri var mı? Aslında endeks zirvelerdeyse ve birileri çok yüksek oranda kağıttan çıkmışsa, yeniden giriş için neredeyse bunalım ve şok duasına çıkma halindedirler. Bir savaşı kışkırtmaları bile olasılık dahilindedir. Paranın dini imanı olmadığı gibi insaf ve vicdanı, hatta namusu yok. Şimdi borsalar zirvelere yakın ve düşürmek isteyenler bahane arıyor. Altın belki ama borsa net bir işaret vermiyor.

Pozitif düşünmek, felaket tellallığı yapmamak gerek. Fakat komplolar olmasaydı, teorileri de olmazdı. Olacakları önceden görmenin en dayanaksız olanı kehanet ve faldır. Verileri akıldışı olup, düş gücü ile sezilerin yansımasıdır. Referansı ise doğru çıkanlar.

Bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. 2008 yılında basın ve internette çıkan haberde bir kahinin 2010 yılında 3. Dünya Savaşının çıkacağını söylediği duyurulmuştu. Şimdi geldik bu yıla. Bu kişi iki gözü de kör olan Bulgar Kahin Vanga. 1996 da ölen Vanga’nın, 11 Eylül saldırısını, ABD’de ilk siyahi başkanı, (Hatta gelişinden sonra ülke büyük bir ekonomik krize girecek demiş), Viladimir Putin’i söylemiş ve küresel ısınmayı da bilmiş.

Bu yıl için öngördükleri arasında Endonezya’da savaş çıkması ile bazı Asya ülkesi liderlerine ölümcül suikast var. Ve savaşın çıkış tarihini ay olarak da veriyor: Kasım 2010. Üstelik savaş nükleer olacak, Atom da kullanılacakmış.

En azından “Falla, kehanetle , işimiz yok bizim. Kim inanır fala?” diyebilmek için sadece 4, 5 ayımız var. Doğru çıkmazsa hem sevinir, hem de “Onun da foyası ortaya çıktı” diyebiliriz. Kuran şifre çözücüsü Ömer Çelakıl’ın “2006’da İsrail’in başına büyük bir felaket gelecek ve çökecek” sözü tarih geçince havasını söndürmüştü. “Yüzde 80’i doğru çıktı” denilen Vanga da ciddiye alınmaz artık. Böylece, “Amerika çökecek, Rusya Dünyaya hakim olacak, Çin hakim olacak, Müslüman bir ülke Avrupa’yı istila edecek, 2046’da tüm hastalıklar tedavi edilecek, 2076’da dünyaya komünizm hakim olacak, 3797’de kıyamet kopacak” kehanetlerinin de safsata olduğu söylenebilecek.

Yani Kasım 2010 tarihi önemli. Ya Dünya Savaşı, ya Kahinlik mesleğinin tükenişi.

Ben, ilgili haber kronolojisine daha çok önem veririm. Gelişme trendi önemlidir. Yumruk sıkılıp kalkmadan önce yüz ve özellikle gözler ifade verir çünkü. Onlar da pek iç açıcı değil doğrusu. İşte son haber kronolojisi:

17 Mayıs, Türkiye-Brezilya girişimi olarak ortaya konulan Türkiye-İran uranyum takas anlaşması dünyayı şok etti Takas önerisi, İran'a 1, 2 ton az zenginleştirilmiş uranyum karşılığında nükleer yakıt verilmesini, takasın Türkiye'de gerçekleşmesini öngörüyor. ABD bulduğunu açıkladı. “Olumlu fakat kaygıları gidermez” derken, Viyana grubu ülkeleri “yetersiz” buldu.

25 Mayıs, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerginlik savaş korkusu yarattı ve Avrupa borsaları yüksek oranda düştü.

31 Mayıs’da Türkiye’den hareket eden Komor bandralı Gazze’ye yardım gemisine baskın yapan İsrail ordusu, 9 Türk’ü öldürdü. Aynı gün İskenderun’da 9 Türk denizcisi roketli saldırıda öldürüldü. Türkiye, elçisini çekti ve İsrail ile ilişkilerini gözden geçireceğini bildirdi.

2 Haziran, Çin resmi haber ajansı Şinhua’nın İran medyasına dayanarak verdiği haberde, İran Merkez Bankasının dolar ve altın almak için döviz rezervlerinden 45 milyar euro satacağını açıkladığı, üç aşamalı olacak satışın ilk aşamasının başladığı belirtildi.

Haberde ayrıca diğer Körfez ülkelerinin döviz rezervlerindeki euro miktarını azaltmaya başladığı da kaydedildi.

9 Haziran’da BM Güvenlik Konseyi nükleer faaliyetleri nedeniyle İran’a yaptırım kararı aldı. Türkiye ve Brezilya karşı çıktı. İran, kararın çalışmalarını etkilemeyeceğini bildirdi.

Afganistan’da bu ay içinde düzenlenen saldırılarda, 23’ü Amerikan askeri olmak üzere en az 35 NATO askeri hayatını kaybetti. Bombalı tuzak ve Burkalı intihar bombacılarından ölen sivil sayısı 14 ve 24 de yaralı var.

12 Haziran, Kırgızistan'da çatışmalar: 51 kişi öldü. Kırgızistan’ın güneyinde Kırgızlar ile Özbekler arasında çatışmalar şiddetlenirken, geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva, Rusya’dan destek istedi.

12 Haziran, İngiliz Times Gazetesi: "İran’ı tehdit gören Suudi Arabistan, İran'a olası bir saldırı halinde İsrail'e hava sahasını kullandıracak" diye yazdı.

12 Haziran, PKK saldırılarını artırıyor. Aynı günde 5 pusu. Bir Astsubay şehit. Askeri lojmanlara da saldırıyorlar. Bir Üsteğmen eşi öldürüldü.

14 Haziran İsrail'le yaşanan gemi krizinin izleri silinmeden, bu sefer de İran, Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan iki gemi gönderdi. İranlı üst düzey yetkililer, dini lider Ayetullah Hamaney'in emir vermesi halinde Devrim Muhafızları'nın gemilerde yer almaya ve gemilere eşlik etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Umarım bunlar ufuktaki bir savaşın büyüyen kıvılcımları değildir. Son Notrdamus Bulgar Kahin Vanga’nın sadece bir şarlatan olduğu ispatlanır böylece. Eğer ona inanıyorsak, Kasım’da kimseye randevu vermemek lazım. Haklı çıkarsa gündem maalesef savaş olacak.

 
Toplam blog
: 61
: 25799
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ankara'da yaşayan Afyon doğumlu, Gazetecilik Halkla İlişkiler Radyo-TV bölümü mezunuyum.. Kamuda ..