Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

3 gün Diyeti

3 gün Diyeti
 

Midemizi terbiye edelim.


Midemizi terbiye edelim.
 
O sizin değil siz onun Patronusunuz.
 
Bu ilk yazımızda, doğru beslenme adına her bildiğimizi unutup en baştan başlayacağımızı bildirerek başlıyorum. İlk işimiz, midemize kimin Efendi olduğunu göstermekle başlıyor.
 
3 Gün Terbiye Diyeti
 
Hayvansal hiçbir gıda tüketilmeyecek. Nedir bu hayvansal gıdalar; süt, et (tüm hayvanların eti),yoğurt, peynir(tüm çeşitleri),hayvansal yağlar ve ekmeğin tüm çeşitlerinden uzak. Masum ekmek diye bir şey yok. Gazlı ve şekerli hiçbir içecek ve alkol tüketimi yok. Tek ilacınız soda ve su. Çavdar, buğday, tam tahıl aklınıza gelen tüm ekmekler aynı, unutmayın.
 
Bu diyet en fazla ne zaman yarar onu da söyleyebilirim. diyelim ki aslında zayıfsınız. Vücudunuz gayet iyi görünüyor. Beslenmenize de dikkat ediyorsunuz. Tatile gittiniz. Resmen kendinizi bıraktınız. Gelen giden ne varsa yediniz. Bir döndünüz eve, tartı 3 kg ya da daha fazla olduğunuzu söylüyor. Eski kiloya dönmenin formülü de bu işte. Aslında başlayacağınız diyet öncesi metabolizmayı da alıştırmak, midenin beklentisini küçültmek için de uygulanabilir.
 
E ne yiyeceğiz dediğinizi duyar gibiyim. Tek tek yazıyorum şimdi.
 
Bu 3 gün Terbiye Diyetini başaranlar hayatları boyunca kaçamak yaptığı her yiyeceğin getirdiği kilolarda 3 günde kurtuluyor. Güvenin bana.
 
1.Gün
 
Sabahtan öğle yemeğine kadar: Arası en az 4 saat olmalı
 
Sabah
 
Bugün hayatınızın en zor günü olacak. Sakın Pazartesi ya da hafta sonu denemeyin. Ara bir gün de deneyin lütfen. İnanın daha etkili.
 
Sabah uyanır uyanmaz; 2 bardak su için
 
Zeytin, domates salatalık, biber karışımı hazırlayıp üzerine limon sıkın, bir tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı (sızma) dökün karışımın üzerine tuzlayın ekmeksiz yiyin.
 
Yarım saat sonra 2 bardak daha su için.2 saat sonra 2 bardak daha için.
 
Öğle ve Akşam
 
Önce 2 bardak su için.
 
Dilediğiniz çorbayı içebilirsiniz. Ama unutmayın ki tek kural neydi, hayvansal gıda olmayacak. İçinde et olmayacak ve yanında ekmek olmayacak.
 
Köz sebzeler ya da zeytinle harmanlanmış gerçekten yeşillik ağırlıklı kocaman bir salata yiyin ve asla üzerine salata sosu, peynir koydurmayın. Merak etmeyin bu eziyet sadece 3 gün.
 
Yanında her hangi bir içecek yok. Ekmek asla yok. Sadece 3 gün için unutmayın. Asla meyve suyu İce tea şalgam, ayran, kola, portakallı mandalinalı her hangi bir meşrubat yok. En iyisi sade soda içebilirsiniz.
 
Salatadan bıkasıya kadar yiyebilirsiniz. Salataya mercimek fasulye attırabilirsiniz. Buğday ekletmeyin lütfen. Kısır gibi salatalardan ekleyebilirsiniz. Tek şart bol yeşillik olacak. Limonsuyu ve hakiki zeytinyağını mutlaka kullanın. Lütfen ekmek yemeyin, galeta, bisküvi, gevrek tarzı hamur işlerini eklemeyin. Tuz kullanabilirsiniz.
 
Kuralları anladık sanırım. Öğle ve akşam yiyeceğiniz besinler aynı. Bol su ve öğün arası en az 4 saat. Ekmek ve hayvansal gıdalar yok. Salataya haşlanmış buğday ya da pirinç de koymak yok. Dilediğiniz çorbayı et parçası içinde olmadan tüketebilirsiniz. Yoğurtlu çorba 3 gün içmeyin lütfen.
 
Meyve de, tatlı da çikolata da yok. Çay kahve dilediğiniz kadar tüketin. Şeker yok. Kahve de süt yok. Ben çayı şekersiz içemem diyen sevgili arkadaşlar; çaya şeker atmadan 3 defa için bir daha asla şekerli içemeyeceksiniz. Tecrübe ile sabit. Bana güvenin. Alternatif nedir şekere karşı çay için peki? Limon atın içine. Emin olun alışacaksınız. Şekersiz çayın gerçekte lezzetinin ne olduğunu anlamanız an meselesi diyorum.
 
Bu üç gün terbiye diyetinden sonra yüzünüzü güldüreceğim merak etmeyin. Günde en az kış günleri için 2,5 lt yaz için 4 lt su içilmeli.3 gün sonra ekmek yiyeceksiniz rahat olun.
 
Sağlıklı kalın.
 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..