Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '19

 
Kategori
Futbol
 

3 Hata ve Giden 3 Puan

Fenerbahçe’de Hasan Ali Kaldırım iyileşmediği için yeni transfer Gustavo’nunda sol bek oynayabilme özelliğinden dolayı, maç öncesi onu sol bekte göreceğimizi, böylece de Dirar’ın asıl mevkiisi olan sağ beke, Ozan’ın da orta sahaya döneceğini düşünüyorduk. Fakat Ersun Yanal kendisine 3 maçta 7 puan kazandıran defans dörtlüsünü bozmadı. Emre Belözoğlu sakatlığından dolayı forma giyemeyince onun yerinde Gustavo’yu izledik ve Alanyaspor’a karşı Trabzon maçındaki 11’den sadece bir isim değişmiş şekliyle Fenerbahçe sahaya çıktı. Oyun formasyonu ise 4 2 3 1 den 4 1 4 1’e dönmüştü. Savunmanın önünde Gustavo tek başına yer almış, Tolga Ciğerci, Kruse’nin yanında mevzilenip bir dörtlü hat oluşturmuşlardı.

Fenerbahçe maça etkili başladı, ilk 40 dakika topa sahip olan ve oynayan taraftı Rodrigues’in ısrarı, Kruse’nin harika dokunuşu ve Tolga’nın füzesiyle de 1-0 öne geçtiler. İlk yarının son 5 dakikasında ise sarı lacivertliler gol yemek için bir uğraş içindeydiler, defansta gereksiz paslaşmalar ve sonunda da Altay’ın büyük hatasıyla devreye 1-1 girildi. İkinci yarı başlarken Fenerbahçe’nin normal oyununa döneceğini düşünüyorduk ama Jailson’un 46. Dakikadaki hatası, maçın kırılma anı oldu. 2-1 den sonra sarı kanaryalar zihinsel olarak oyundan koptular. Alanyaspor oynadı, onlar seyrettiler ve bir türlü oyunu toparlayamadılar, Ozan’ın bireysel hatası da eklenince skor 3-1 oldu. Ersun Yanal’ın kötü giden oyunu değiştirmek için yaptığı değişiklikler Alper, Ferdi ve 80’den sonra Mevlüt çare olamadı. Son Trabzonspor maçında da yapılan oyuncu değişiklikleri takıma hiçbir yarar sağlamamış, hatta geri gitmesine yol açmıştı. Aynı durum bu maçta da hasıl oldu. Deniz Türüç ve Kruse’de hücum varyasyonlarında çok etkisiz kaldılar.

Fenerbahçe açısından bu maçtaki en büyük sorunlardan biri de kaptan Emre Belözoğlu’nun olmayışıydı, ilk 3 maçta yıldızlaşan Emre’nin yokluğunda nasıl bir takım göreceğimizi herkes merak ediyordu. Ve ne yazık ki kaptan olmadan sarı lacivertlilerin çok zor günler yaşayabileceği suratlarına bir tokat gibi çarpıldı.  Emre, Fenerbahçe’nin futbol aklı olduğu kadar, geriden oyun kurmadan tutun da, tek toplarla takımı atağa kaldırışına kadar, sıkışan oyunu diyagonal attı ters toplarla açışıyla sarı kanaryaların futbolunu yönlendiren isim. Onun yokluğunda onun görevlerini üstlenecek başka bir oyuncu bulunmuyor ve kaptanın 39 yaşında olduğunu ve çabuk sakatlanabildiğini hesaba katınca Ersun Yanal’ın onun yokluğunda başka çözümler üretmesi gerekiyor. Fenerbahçe’nin bu sezon en çok dikkat çeken isimlerinden biri olan Vedat Muriqi’nde uzun boylu, güçlü iki tane stoperle marke edildiği zaman, etkinliğinin azaldığını ve topla buluşmakta zorlandığını gördük, diğer maçlarda da Vedat’a bu şekilde önlem alınırsa, Kosovalı golcünün topu filelerle buluşturma ihtimali azalacak gibi duruyor.

Sonuç olarak Fenerbehçe iyi başladığı ve kazanabileceği maçı 3 bireysel hatayla kaybetti ama bu yenilgi takımın eksik noktalarının da görülmesi açısından iyi bir ders oldu.   

 

 
Toplam blog
: 9
: 65
Kayıt tarihi
: 22.08.19
 
 

1987 yılında, İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ Çorlu'da ta..