Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

3 Haziran Pazar

3 Haziran Pazar
 

22 Temmuz seçimleri bir taraftan yıllar sonra sağ-sol ayırımının yeniden gündeme geldiği bir seçim olarak tarihteki yerini almayı beklerken, bir taraftan da farklı görüşlerdeki adaylar farklı partilere başvurarak şimdiye kadar pek yaşanmamış bir ilke de imza atıyorlar.

Daha da tuhafı, 12 Eylül darbesinden sonra Zincirbozan’da birlikte olan Demirel’le Baykal’ı da ilk kez yan yana getiren yine bu 22 Temmuz seçimi oldu. Sayın Baykal sayın Demirel’e ani bir ziyaret yaparak kendisiyle görüştü.

GÜNİZ SOKAĞA SÜRPRİZ KONUK (Akşam). Merkez sağın darmadağın olduğu gün, CHP lideri Baykal, soluğu Demirel’in evinde aldı. Ziyaret Baykal sağ pastadan pay için babadan nasihat aldı diye yorumlandı.

GÜNİZ SOKAKTA ADAYLIK TEKLİFİ (Yeni Şafak). CHP lideri Baykal, en yakınındaki isimleri partisine aldığı Demirel’i gizlice ziyaret etti. Baykal’ın milletvekilliği ve gerekirse iknici kez cumhurbaşkanlığı önerdiği belirtildi.

Baykal - Demirel görüşmesinin temelinde yatan şeylerden biri de DYP ile ANAP arasında köprülerin atılmasıydı diyebiliriz. Bu şartlarda adayların seçiminde Demirel’in Baykal’a nasıl tavsiyelerde bulunduğu, yarın listeler açıklandığında belli olacak.

Özal’dan sonra hiç gündemden düşmeyen ANAP-DYP birleşmesine bu sefer kesin gözüyle bakılırken, Mesut Yılmaz’ın ortaya çıkıp aday olması işleri karıştırdı. Erkan Mumcu, eskilerin olduğu yerde benim işim olmaz deyince ipler kopma noktasına geldi.

HÜSRAN (Akşam). Merkez sağda 27 yıllık birleşme umudu 29 günde bitti. Anavatan DYP’ye katılmadı. Mumcu-Ağar inatlaşması tarihi fırsatı heba etti.

MESUT ÇATIYA AĞAR GELDİ (Bugün). Böyle fiyasko görülmedi. DP çatısında birleşme masalı bitti. Mesut Yılmaz’ın adaylığıyla başlayan gerginlik çatıyı yıktı.

AĞAR VE MUMCU YOLLARINI AYIRIYOR (Cumhuriyet). Bütünleşme planı çökerken liderler karşılıklı iddialarda bulundular.

MİLLET BİRLEŞTİ MESUT AYIRDI (Güneş). Seçime DP çatısı altında birleşerek girme kararı alan Ağar ile Mumcu arasına Yılmaz karakedi gibi girdi.

ÖCALAN BENZETMESİ YILMAZ’I ÇILDIRTTI. (Hürriyet). Anavatan ile DP’nin birleşme girişimleri kopma noktasına gelirken, Erkan Mumcu ile Mesut Yılmaz arasındaki sözlü atışma mahkemelik oluyor.

MERKEZ SAĞDA HESAPLAR ALTÜST (Milliyet). Mumcu emaneti vermem dedi, ANAP’ı feshetmedi. Partide Mesut Yılmaz’a yakın isimlerin birer birer istifa etmesi de yepyeni senaryoları gündeme taşıdı.

SAĞDA HÜSRAN (Posta). DYP ile ANAP’ın 29 gün önce başlattıkları DP çatısı altında birleşme harekatı hüsranla bitti. ANAP lideri Mumcu, DP yönetiminde ve milletvekili aday listelerinde istedikleri yerleri alamadıklarını söyleyerek partiyi feshetmekten vazgeçti.

ÖCALAN ÇATLAĞI (Star). Mumcu’nun Öcalan’dan bile daha az seviliyor dediği Mesut Yılmaz sağda bütünleşme çabalarını tamamen bitirdi.

İPLER KOPTU (Türkiye). Anavatan’ı feshetmeyen Mumcu DP’ye ilhaktan vazgeçti. Sağda birleşme hayali de bitmiş oldu.

Süleymaniye’deki olayla ilgili Kuzey Irak yönetimi özür diliyor, Ancak TSK, bu özrü hemen kabul edip olayı kapatmak niyetinde değil. İşin içinde ABD’yi ilgilendiren kısımlar da var.

HÜKÜMET YİNE SESSİZ (Cumhuriyet). Kuzey Irak’ta Türk askerlerine silah çekilmesiyle yeni bir Süleymaniye krizi patlak verdi. Muhalefet AKP’yi Türkiye karşıtlarına cesaret vermekle suçladı.

SÖYLEYİN ONLARA AKILLI OLSUNLAR (Hürriyet). Türk Dışişleri Süleymaniye’de Türk timi ile peşmergelerin namluya geldiği olaydan sonra ABD büyükelçisini arayıp söyleyin onlara akıllarını başlarına alsınlar dedi.

SÜLEYMANİYE ÖZRÜ (Radikal). Ankara Türk askerine silah doğrultulduğu için nota ven-rmeye hazırlanırken, Iraklı yetkililerden özür üstüne özür geliyor. Türk askerini asla taciz etmeyiz.

ÇARK ETTİLER (Sabah). Ankara sert tepki gösterince peşmergeden olay kasıtlı değil, Türk askerlerinden özür dilendi açıklaması geldi.

GÖZÜ KARARTIR GİRERİZ (Vatan). Türkiye Süleymaniye’deki taciz sonrası hem Irak hükümeti hem de ABD’ye şu mesajı iletti: Tek bir askerimizin dahi burnu kanarsa, gözümüzü karartır gireriz.

Bazen tesadüfler hiç hesapta olmayan bir şeyleri gün yüzüne çıkarıverirler. Bunun geçmişteki en popüler örneği Susurluk’ta maydana gelen kazadır. Yine benzer bir kaza, dikkatleri üstüne çekti. Bakalım ilerleyen günlerde bağlantıları ve uzantıları ortaya çıkacak mı?

SUSURLUK KAZASI GİBİ (Bugün). Müteahhit, başkomiser ve oda üyesinin bulunduğu cip kamyonla çarpıştı. 4 kişi öldü. Araçtan çek ve silahlar çıktı.

KÜÇÜK SUSURLUK (Takvim). Afyon’da lüks cip kamyona çarptı. Bir emekle başkomiser ve 3 iş adamı öldü. Aracın zulasından silahlar mermiler çek ve senetler çıktı. Tıpkı Susurluk gibi..

Ve diğer iki manşetimiz de şöyle :

FAST-FOOD YİYEN ÇOCUK KALP HASTASI OLUR (Vatan). Hamburgerin yüzde almışının iç yağ olduğunu belirten Prof. Sönmez, bu lezzet bağımlılığı yapıyor. 20 yıl sonra sokaklar obez ve kalp hastalarıyla dolacak.

TÜRKÇE’NİN GURUR TABLOSU (Zaman). Bu yıl 5.si düzenlenen Uluslar arası Türkçe olimpiyatları muhteşem bir finalle sona erdi.

Yarın yenidne birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..