Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '14

 
Kategori
Yetenekler
 

3. İstanbul uluslararası dans fesfivali

3. İstanbul uluslararası dans fesfivali
 

 

Dans etmek, yatay bir isteğin dikey anlatımıdır.”

Zülfü Livaneli

Dans etmeyi sevenlerin başlarında değil, ayaklarında beyin vardır.”

Terence

3. İstanbul uluslararası dans şampiyonası, Latin Amerikan dansları ve sokak şenlikleriyle dolu bir festival, 3–7 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul Silence İstanbul Hotel & Kongre Merkezi’nde yapıldı. Dansfestivali açılış konseri, 3 Nisan'daaynı yerdegerçekleştirildi.

Ünlü Latin caz piyanisti Emir Ersoy & Projecto Cubano ve Kübalı dünyaca ünlü Latin şarkıcı Isaac Delgado'nun sahne aldığı konserde; Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Kubat, Yaşar, Emre Altuğ, Funda Arar, Deniz Seki, Metin Ersoy, Ayça Varlıer ve Tuğba Özerk gibi Türk pop müziğinin önemli adlarının katkılarıyla gelirini ‘Barınak Gönüllüleri Derneği'ne bağışlayarak sahipsiz sokak hayvanlarına katkıda bulunulan 10 Şarkı 10 Şarkıcı ile ‘Yaşama Bir Şans Ver’ albümündeki eserler, Emir Ersoy düzenlemesinde Latin ezgileri ile seslendirilerek ve ünlü dans grupları da gösterileriyle konsere eşlik ettiler.

Etkinlikler, 4–6 Nisan tarihlerinde 3 gün boyunca 11.00–18.00 saatleri arası zumba, Latin dansları, tango, flamenko, hip hop, sirtaki, oryantal, zeybek, vb. dans derslerine giriş; ABD, Güney Amerika ve Avrupa'dan dünyanın en ünlü dans gruplarının gösterilerini ve şovlarını izleme (20:30 – 23:00), ünlü yabancı DJ'ler ile 6 farklı konsepte sabaha kadar süren partileri içerdi.

ABD, Rusya, Kanada, Meksika, Brezilya, Porto Riko, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere, Ukrayna, Kuzey Kıbrıs vb. ülkelerden en popüler 80 dans grubu yer aldı.

Avrupa'dan Asya'ya, Amerika'dan Çin'e, dünyanın dört bir yanından 70 ülkeden 4.000 dans severin katılımlarıyla; 2000 yabancı, 2000 Türk dansçı 3 gün boyunca gösteride bulundular.   

Dans festivali kapsamında davetli dansçıların da katılımıyla ücretsiz açık hava partisi yanı sıra her yaş için uygun sokak şenlikleri, Bağdat Caddesinde başlayan yürüyüş sonrasında Kazım Kulan Çarşısı önünde dans gösterileri yapıldı.

Uluslar arası nitelikli dans grupları ve dans severlerin katılımlarıyla Latin Amerikan müzikleri dinlendi ve danslarıyla coşuldu. Renkli, hareketli ve neşeli bir dans festivali oldu. Festival kapsamında sokak şenlikleri, dans dersleri, gösteriler, konserler düzenlendi.

Otelin salonlarında gün boyu dans kursları öğretimi yanı sıra akşamları 100 sayıda dans grubu gece gün ışımasına dek; salsa/mambo, bachata/salsa/romantica, kızomba, pool, cuban R & B değişik salonlarda saat saat parti yaptılar.

Gitmediğime yanmam da görmediğime yanarım, dememek için orada olmak sosyal kazançtır. F.Nietzsche’nin sözcükleriyle işte nedeni: “Dansı her nevi ile her türlü asil eğitimde ihmal etmemek gerekir. Ayaklarla dans, fikirlerle dans; kelimeleri hatta kaleminizle dahi dans edebilmelidir insan...

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..