Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '13

 
Kategori
Astroloji
 

3 Kasım Akrep Burcunda Güneş tutulması ve Yeni Ay - Burçlarımıza göre etkisi

3 Kasım Akrep Burcunda Güneş tutulması ve Yeni Ay - Burçlarımıza göre etkisi
 

3 Kasım 2013, 11 derece Akrep burcunda Yeni Ay ve Güneş tutulması.

Kasım, astrolojik olarak ilginç bir ay. 

Akrep demek sezgiler demektir, Akrebin Zodyak ta yönettiği konular ölüm ve ötesi, borçlar ve alacaklar, miraslar ve gizli kapaklı olan her şeydir. Kasım ayı gökyüzünde gerçekten çok hareketli, hem Akrep burcunda gerilemede olan Merkür, hem 11 derece Akrep burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması, hem de bütün dikkatimizin bu alanda olması için sanki işaret parmağı ile tam da bu alanı gösteren Kuzey Ay Düğümü.

Yeni Ay yeni başlangıçlardır, yeni adımlar atmak için ekilen tohumlardır. Şimdi Akrep burcunda Yeni Ay’a eşlik eden bir de Güneş tutulması olacak.

Öncelikle Güneş tutulması her zaman bir Yeni Ay’a eşlik eder ve her neyse başlayacağımız yeni konular, Güneş Tutulması hız verecektir. Yeni girişim fırsatları verir, neyse istediğimiz değişim, güneş tutulmasının olduğu burç ve tutulmanın olduğu ev konuları ön plana çıkar hayatlarımızda.

Akrep burcu ev sahipliği yapıyor olacak Kasım ayının Yeni Ay ve beraberindeki Güneş Tutulmasına. Akrep aynı zamanda araştırmacıdır ve çözüm üretendir, sorunu bulur her bir mikro zerreye ayırararak parçalar çözer ve sonuç ister. Zaten çözemez ise sorunun kendisi olur çıkar.

Dolayısı ile yapmak istediğimiz değişimler için gerekli enerjiye sahip hissedeceğiz kendimizi.  Şöyle düşünün, elimizde bir büyüteç ve Kasım Ay’ın da bu büyütecin de sayesinde, Akrep hangi alanımızı yönetiyorsa yükselen burçlarımıza göre o alanda hareket ve çözüm arayışındayız,  bununla birlikte fırsatlarda söz konusu aynı alanda.

Bu tutulmada sevgili Merkür’de Akrep burcunda olacak ve gerileme etkisindeki Merkür bana kalırsa geçmiş konuları da açacaktır. Neyse yaşayacağımız fırsat, uzun zamandır beklediğimiz fırsatlar olabilir. Ayrıca görünür olacaktır bazı gizli planda kalmış, gözden atlamış olduğumuz konular. Sırlar da ifşa olacaktır. Dediğim gibi enteresan bir ay Kasım bizler için.

Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars, tutulma günü Başak burcunda olacak ve Plüton ile çok olumlu açıda.  Olumlu Mars, Plüton kontağı bize irade verir, güç verir aynı zamanda sabır verir.

Unutmayın yeni başlangıçlar için eskinin bitmesi şarttır. Akrep enerjisinde ki Yeni Ay ve Güneş tutulması belki birçoğumuz için ilk fırsatta şer gibi görünen bitişler de yaşatabilir, ama unutmamak lazımdır ki neyin şer neyin hayır olduğunu biz ilk fırsatta bilemeyebiliriz. İşte burada Plüton ve Mars kontağı bizi güçlü ve iradeli kılıyor, kabul etme enerjisi belki de, kabul etmem dediğimiz, yapamam dediğimiz konularda kabul etme enerjisinden bahsediyorum. Yeniden Güneşin doğması için gün batımı gibi, doğmak ve ölmek gibi, eskiyi bitirip yeniye başlamak gibi.  

Ben derim ki, her neyse yaşadığımız veya yaşayacağımız uzun vadede hayrını görebiliriz, sabır istiyor bizden yıldızlar, bekleyelim ve görelim.

Sezgilerimize güvenelim ve değişimi kabul edelim.

Yükselen burçlarımıza göre etkilerine bakacak olursak;

Koç ve Yükselen Koç

Parasal anlamda kazançlar ve kayıplar söz konusu olabilir. Güneş tutulması ve Yeni Ay sizin maddi kaynaklar, alacaklar verecekler, ödemeler ve miraslar alanında direkt olarak etkili. Özellikle eşinizin veya ailenizin ani ve beklenmedik bir kaynak yaratması anlamına gelebilir bu tutulma. Beklediğiniz fırsatları yakalayabilirsiniz. Merkür gerilemesi size eski bir borçta getirebilir, aman dikkatli olun.  Tutulma alanı aynı zamanda sizler için Miraslar konusunda da aktif. Giriş yazımda belirttiğim Akrep’e ait konular ön planda sizler için. Kadersel bitişler ve başlangıçlar söz konusu. Yükselen burcunuz olan Koç’un ve tutulmada etkili Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars günlük hayatınız alanında etkili olacak. Bir süredir çok aktif olmalısınız. Mars başak burcunda ve sizi biraz çalıştırıyordur, temponuz yüksek olmalı. Aynı zamanda girişim enerjinizi kullandığınız ve kendinizi göstermek istediğiniz bir dönemdesiniz.  Yeni Ay maddi anlamda bir değişim getirecektir size her şeyden önce.

Boğa ve Yükselen Boğa

İlişkiler alanınızda hissedeceksiniz Yeni Ay ve Tutulma etkilerini.  Ben ve sen dediğiniz alanda yaşanacak bu tutulma ve Yeni Ay. Devam eden bir ortaklığa son verebilir ve yeni bir girişimde olabilirsiniz. Akrep burcu yönetiyor ilişkiler evinizi ve bu alan aynı zamanda sizin ilişkide olduğunuz kişiler demektir. Bu alan hem iş ortaklığı, hem de evlilik olarak nitelendirilebilir. Dolayısı ile yükselen Boğalar olarak birçoğunuz yeni sayfa açarsınız, kiminiz evlenebilir veya boşanabilir, kiminiz ise yeni işe başlayabilirsiniz. Görünen alan olan 7.evdeki Güneş tutulması ile geçen ay aldığınız kararı ilan eder gibisiniz birçoğunuz.  Açıklıyorsunuz neyse ilişkileriniz ve ortaklıklarınız üzerinden aldığınız kararlar. Girişimlerinizi gösterme zamanları sizin için artık. Tutulmanın olduğu Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars 5.evde ve enerjinizi açığa çıkartmak isteği gelmiş sizlere. Unutmayın değişim gelmiş durumda, neyse eskimiş ve değişmesi gereken konular, inisiyatif sizde olsun ve değiştirin derim.  

 

İkizler ve Yükselen İkizler

Tutulma günlük hayatınızı etkileyecek yeni başlangıçlar yaptırabilir sizlere. Yönetici gezegeniniz Merkür’de Tutulmanın ev sahipliği yaptığı Akrep burcunda. Öncelikle sağlığınıza dikkat etmenizi öneriyorum, temponuz ve hayatınızda yaşadığınız sorumluluklarınıza bir dur deme zamanı gelmiş gibi. Önceliklerinizi gözden geçirmek ister gibisiniz.  Hayatınızda kontrol edemediğiniz sorumluluklar ile mücadele ediyor olabilirsiniz. Tutulmanın yönetici gezegeni Mars ev Başak burcunda ve sizlere evde de hareket getirmiş olsa gerek. Marsın bu alanda oluşu sebebi ile evde tadilat ve / veya değişim de yapıyor gibisiniz bir yandan. Bazılarınız da önemli kararlar alıyor gibisiniz, ev değişimi bile gündemde olabilir. Dediğim gibi bu yeni ay ve güneş tutulması sizleri yeni yollar ve yeni başlangıçlar konusunda desteklemekte. Temponuzun içinde kendinizi ihmal etmeyin sakın.

 

Yengeç ve Yükselen Yengeç

Tutulma aşk, hobiler ve çocuklar ile ilgili alanda aktif olacak sizler için. Hayatınızda belirttiğim konularda yeni başlangıçlar yaşadınız veya yaşayacaksınız diyebilirim. Kendinizi vakit ayıramıyor gibisiniz, neyse sizi meşgul eden konular, bunaldığınızı söyleyebilirim. Kasım Yeni Ay’ı ile birlikte bazı fırsatlar yakalayabilir kimi yengeçler.  Merkür de belirttiğim alanda gerilemede, dolayısı ile eski bir aşktan haber gelebilir kimi yengeçlere. Hayatınızda size mutluluk veren, yaşamınızda sizi motive eden bir uğraşa ihtiyacınız var sevgili yengeçler, bunun ile ilgili bir karar alabilirsiniz. Satürn 5.evinizde ve sizi biraz umutsuz hissettiriyor olabilir ama sıkın dişinizi diyorum. Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars Başak burcunda ve sizin iletişim, yakın çevre, yeni fikirler, yeni başlangıçlar yapmanızı destekler pozisyonda, hem de ilişkiler evinizde ilerleyen Plüton ile çok olumlu açıda. Yakın çevre desteği üzerinizde.  Dediğim gibi, bu tutulmada hayatınızda sizin için anlamlı olacak ve meyvesini daha sonra toplayacağınız adımları atmanızda destek olacaktır. Yalnız belirtiyorum, yeni adımlar için eskinin bitmesi gerekiyor unutmayın, kopamadığınız ve yanlış giden bir ilişkiniz var ise bu tutulma ve buradaki Satürn makas görevi görüp, kesip atabilir benden söylemesi. Yaşayacağınız değişim uzun vadede olumlu olacaktır.

Aslan ve Yükselen Aslan

Tutulma ev hayatınızda bir takım değişimler isteği yaşatabilir sizlere. Evi değiştirmek veya evde dekorasyon değişimi isteyebiliriz. Tutulmanın bulunduğu alan aynı zamanda kariyer evinize de açı yapıyor, dolayısı ile iş ortamı değişimi de olabilir kimi Aslanlar için.  Alım-satım ile de uğraşabilirsiniz, dediğim gibi Tutulmanın bulunduğu alan ve buradaki Satürn gösteriyor ki tüm dikkatiniz hanenizde. Aile içinde bir yakınınızın sağlığı ile de ilgilenmek durumunda kalabilir kimi Aslanlar. Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars para hanenizde olacak, miras olabilir, yatırım için gerekli bir miktar paranın temini olabilir, neyse elinize geçecek olan miktar, ev ve yuva alanınızı etkileyecek başlangıçlar yaptırabilir. Merkür gerilemede olacak aynı zamanda Akrep burcuda, bu yüzden geciken konular olabilir, 10 Kasımda Merkür hızlanıyor tekrar ve sürüncemede olan konulara çözümde bulursunuz, gerileme sonrası. Belirttiğim tarihe kadar eğer varsa imkânınız, imza atmanız gereken konuları biraz askıya alın derim.

Başak ve Yükselen Başak

Başaklar yeni adımlar atıyorlar. Tutulmanın olacağı Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars Başak burcunda ve atacağınız adımlar her neyse tutulma etkisi ile görünür olacaktır. Bitiş ve başlangıçların yaşandığı alan daha çok yakın çevre gibi. Kararlar alıyorsunuz, sanki bundan sonra bunu yapmayacağım, şunu değiştireceğim der gibisiniz. Komünikasyon, iletişim, haberleşme ve yeni başlangıçlar olacak hayatınızda. Yeni adım ve yeni başlangıçlar yaşıyor olmalısınız. Eğitim, öğrenim de söz konusu, girişeceğiniz konu her neyse bir eğitim süreci de olacak gibi hayatınızda.   Merkür gerilemede aynı zamanda, sizin iletişim evinizde olduğu için bu gerileme, sizlere eski dostlardan haber de getirebilir, bu haber her neyse sizi biraz üzen bir haber olabilirmiş gibi geliyor bana. Ayrıca kardeşler konusunda bir sorumluluk da üstlenebilirsiniz bu tutulma ile sizin desteğinize ihtiyacı olabilir. Enerjik hissediyor olmalısınız, dediğim gibi burcunuzda ilerleyen Mars size ihtiyacınız olan motivasyon ve enerjiyi de verecektir.

 

Terazi ve Yükselen Terazi

Napolyon gibi sizde Para Para ve Para diyor gibisiniz. Yükselen Terazi burçlarının hayatlarında önem verdikleri konular maalesef ki Para. Kim için Para önemli değildir ki aslına bakarsanız ama sizin için çok öncelikli olmuş diyebilirim. Satürn Para kaynaklarınızı kurutmuş olabilir, kiminiz bir yatırım yaptınız, kiminiz kaynaklarınızda daralma yaşadınız, dediğim gibi birçok Terazi maddi kaynaklarında sorunlar yaşıyor olmalılar. Para evinizin yönetici gezegeni Mars şu anda Başak burcunda ve atak yapmak için bekliyor sanki,  gizli alanda Mars ama beklentileriniz konusunda sakin bir ruh haline de sahipsiniz,  her şeyden önce Mars ve Plüton arasındaki olumlu açı kabulleniş enerjisi verir.  Planlarınızı henüz hayata geçiremiyor olabilirsiniz bu yüzden, Mars’ın bucunuza geçmesi enerjinizi arttıracaktır, planlarınız daha görünür olacaktır.  Merkür gerilemesinin de Para hanenizde ayrıca,  beklediğiniz fırsatların gecikmesine neden oluyordur. Gerileme etkisi ile eski borçlar, beklemediğiniz harcamalar da olmuştur maalesef.

Güneş tutulması eskiyi kapatıp yeni sayfa açacaktır kaynaklarınızda, üzülmeyin sabredin biraz az kaldı. 9 Aralık’ta Mars Terazi burcunda geçtiğinde daha enerjik hissedeceksiniz ve kendinize yeni fırsatlar ve yeni kaynaklar yaratacaksınız.  

Akrep ve Yükselen Akrep

Sevgili Akrepler siz başroldesiniz bu tutulma ve Yeni Ay’da.  Burcunuzda gezegen yığılması var. Ay ve Güneş’e eşlik eden Merkür ve Satürn’de burcunuzda olacak Kasım yeni Ay’ında ve Güneş tutulmasında. Tutulma ben ve sen dediğimiz alanda, bu yüzden yaşanacak yeni başlangıç sizin veya eşinizin hayatında önemli olsa gerek,  hayatında önemli adımlar ve başlangıçlar söz konusu. Dediğim gibi yeninin gelmesi için eskinin bitmesi gerekiyor mutlaka, o yüzden bir bitişte olacaktır hayatınızda. Merkür gerilemesi burcunuzda bu yüzden biraz kafanız karışık olabilir, bana kalırsa yeni oluşum ile ilgili soru işaretleri olsa gerek aklınızda, hâlihazırda burcunuzda Satürn’ün olduğunu unutmayalım. Hayat size sorumluluklar yüklüyor. Kimi Akrepler ilişkilerini masaya yatırıyor olsa gerek, her neyse yaşayacağınız değişim, bir bitiş ve yeniden doğum gibi diyebiliriz. Yeni sayfa ve yeni kararlar var hayatınızda. Planlıyorsunuz, planlı programlı ve sakin ilerliyorsunuz, Yükselen burcunuzun yönetici gezegeni Mars Başak burcunda ve arkadaşlar hanenizde ayrıca Plüton ile çok olumlu açıda, sosyal olmak istediğiniz dönemlerdesiniz. Çevrenizde size destek olacak kişiler var ve kararlarınızda yanınızda olan dostlarınız.

Yay ve Yükselen Yay

Sevgili Yay’lar için biraz sıkıntılı dönemler sanki. Planlarınızı yapıyor ve isteklerinizi gerçekleştirmek için fırsat arıyorsunuz. Yeni Ay ve Güneş Tutulması ruhsal alanınızda, içinizde yaşıyorsunuz bitiş ve başlangıçlarınızı. Planlarınız sizde gizli saklı, bir güç isteklerinizi gerçekleştirmenizi engelliyor gibi hissediyorsanız eğer nedeni Satürn. Yapmak istediklerinizi bulmanız için sizi sıkıştırıyor, yani yönünüzü bulmanızı istiyor sizden Satürn, gerçekten olmak istediğiniz noktada mısınız? bunun cevabını bulmanızı istiyor sizden. Şimdi ruhsal alanda gerçekleşecek Yeni Ay ile yanlış giden bir şey varsa hayatınızda bitiş yaşama olasılığınız olacaktır. Tutulmanın olacağı Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars kariyer alanınızda, mücadeleniz ve sizi yoran konuların başında Kariyer hayatınız geliyor. Mars’a çok olumlu açıda olan Plüton sabır veriyor size, olacakları bekler gibisiniz. Merkür gerilemesi beklediğiniz haberlerde gecikmeye neden olabilir, gerileme 10 Kasım’da son bulur ve olaylar hız kazanır derim. Ayrıca sağlığınıza önem vermeniz gereken dönemdesiniz, duygusal dünyanıza ve sağlığınıza özen gösterin sevgili hayat dolu Yay’lar.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Sevgili Oğlaklar siz zaten Satürn yönetiminde doğmuş ve hayatınızda birçok sınavdan geçmiş olgun insanlar olarak doğdunuz her şeyden önce. Güneş Tutulması ve Yeni Ay arkadaşlar dostlar alanınızda olacak.  Bir yandan burcunuzda seyreden Plüton ve Tutulmanın ev sahipliği yaptığı Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars ile çok olumlu açıda. Güçlü duygular, sabır ve iradeniz sınanıyor gibi. Gücünüzün farkında olmanızı test ediyor gibisiniz. Mücadele etmeniz gereken konular olabilir sizler için ama dediğim gibi mücadele var ama sabır da var beraberinde.  Arkadaşlarınız konusunda bitişler yaşama durumunuz olabilir, dostlarda daralma ve bitişler. Akrep burcunda Merkür gerilemesi var aynı zamanda, eski dostlardan haberler getirebilir size, kendinizi çevre değişimi içinde bulabilirsiniz. Bir yandan tutulmanın ev sahipliği yaptığı Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars, uzak kültürler, felsefeler, din ve felsefi konularda etkide. Seyahatler de söz konusu, hayata bakış açınızı değiştiriyorsunuz sanki. Yeni bakış açınız ile yeni adımlar atıyorsunuz.

Kova ve Yükselen Kova

Kariyer, kariyer ve yine kariyer, hayatınızda tüm odak noktanız kariyer yaşantınız neredeyse. Beklentileriniz ve yapacaklarınız ön planda. Kariyer evinizi Akrep burcu yönetiyor ve Akrep burcunda yıldız yığılması söz konusu. Bu alanda bir bitiş yaşayabilirsiniz ve Merkür gerilemede bu alanda aynı zamanda, beklediğiniz fırsatlarda gecikmeye neden olabilir. Anlaşmalar, beklenen haberler ve yeni iş başlangıçları için gün sayıyor gibi birçok Kova.  Akrep burcu yönetici gezegeni Mars, borçlar alacaklar, ödemeler hanenizde mücadelede olduğunuzu gösteriyor. Tutulma size hiç beklemediğiniz bir fırsat getirebilir, yeni adım atabilirsiniz kariyer hayatınızda. Aynı zamanda eşiniz veya ailenizden maddi anlamda sürpriz destek gelebilir. Tutulmanın etkili olduğu alan aynı zamanda yaşam alanınızı da etkiliyor, burada da tadilat veya ev değişimi yaşamak isteyebilirsiniz.  Ev ve iş arasında tempoda ve sorumluluklarınızda artış olabilir. Yeni ay yeni fırsatlardır, dolayısı ile biraz bekleyin derim özellikle Merkür gerileme etkisi 10 Kasımda bitiyor ve yaşadığınız gecikmeler biraz daha hız kazanabilir.

Balık ve Yükselen Balık

Tutulmanın ve Yeni Ay’ın etkili olduğu alan hukuksal konular, ticaret, yabancı kültürler, eğitim, yurt dışı bağlantılı konularda etkili olacak. Hayatınızda belirttiğim konular ile ilgili gecikmeler yaşamış olabilirsiniz. Bana kalırsa birçok Balık hayatında yeni bakış açısı geliştiriyor. Kendinizi daha farklı ifade etme yöntemleri içinde bulabilir ve bunu tercih edebilirsiniz, yenilenmek istiyorsunuz bana kalırsa. Güneş tutulması ile birçoğunuz yeni bir eğitim almak isteyebilirsiniz. Kişisel gelişim de olabilir, tekrar okula dönmek de olabilir. Ticaret yapmak isteyebilirsiniz hatta belki yurt dışı bağlantılı, neden olmasın. Satürn’de bulunduğu alanda sizden mücadele ister gibi zaten, kendinizi göstermek üzere hazırlar gibisiniz. Tutulmanın ev sahipliği yaptığı Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars ilişkiler ortaklıklar evinde olacak ki bu da bekâr Balıklar için güzel bir fırsat olacaktır yeni bir ilişkiye başlamak için. Ayrıca Mars burada yeni ortaklıklara da dikkat çekiyor, belki de iş değişimi yaşamak isteği gelmiş birçoğunuza, hayatınızda önemli kararlar için Merkür gerilemesinin bitmesini bekleyin derim, 10 Kasımda ileri pozisyonda olacak. İnançlarınızı gözden geçiriyor ve yeni bir siz olmak istiyorsunuz. Jüpiter kontağı ile yapmak istedikleriniz için güzel fırsatlar yaratırsınız bana kalırsa. Kararları uygulama ve hayata geçirme zamanı gelmiş sizler için.

Şans yıldızı hep yanınızda olsun.

Sevgilerimle

Berna Atay ( Astro DoReMi )

 
Toplam blog
: 19
: 4343
Kayıt tarihi
: 30.08.13
 
 

Astroloji sevdalısı olarak, yazılarımı sevgili Milliyet Blog okurları ile de paylaşmak istedim. G..