Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

3 saate sığan 3 etkinlik

3 saate sığan 3 etkinlik
 

Ramazan etkinlikleri kapsamında, her yıl olduğu gibi, Adıyaman Belediyesi bu yılda öncekilerden daha farklı ve zengin programlar düzenliyor. Gündüzleri sıcaklardan bunalan ve oruç nedeniyle dışarıya çıkamayan vatandaşlar, iftarın yapılmasıyla beraber, adeta dışarıya, çarşı-pazar ve etkinliklere akın ediyorlar. Demokrasi parkında bulunan iftar çadırının yerinde yapılan etkinlikler parkında, hemen her gece farklı bir etkinlik yapılıyor. Etkinlik alanını hınca hınç dolduran insanlar, programların zenginliği, katılımcıların kalitesi karşısında, gündüzün sıcaklığını bir an da unutuveriyorlar ve kendilerini program kışına kaptırıyorlar.

Gece serinliğinden faydalanmaya çalışan kadınlar ve çocukların ilgisi artınca, ortaya çok güzel manzaralar çıkabiliyor. Etkinlikte yer olan sanatçıların kalitesi ve programın zenginliği, gelenlere hoşça vakit geçirmelerine yetiyor.

Aynı an da hem demokrasi parkında, hem de farklı Mahallelerde ki, özellikle çocuklara yönelik programların olmasıyla, çocukların heyecanlarını ve mutluluklarını gözlerinden okuyabilir, geç vakitlere kadar beklemelerinden gözlemleyebilirseniz.

Barış, huzur kardeşlik, sevgi ve muhabbetin üst seviyelerde olduğu Adıyaman da ki bu etkinliklerde, her kesimden ve konumdan insanların bir araya gelmelerine vesile olmaktadır.

Bu programlardan bir tanesine de Çarşamba akşamı doyasıya yaşadık. 3 saatte 3 programla, çok farklı, zevkli ve sevinçli bir gece yaşadık.

Adıyaman Belediyesi, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın, Adıyaman basının onuruna vermiş oldukları açık havadaki iftar yemeğinde, gazeteci, yazar ve basının mutfağında çalışanlar, eşleri ve çocuklarıyla Hisar düğün salonunda bir araya geldiler.

Birleştirici ve bütünleştirici yönüyle, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu kurtuluş olan Ramazan Orucunda, belli ki şeytanlar ve yardımcıları zincire vurulmuşlar. Çünkü bu yemek, basın camiasından birçok farklı ve değerli ismin bir araya toplanmasına vesile olmuştu. Şeytanın ve şeytani vesveselerin dışarıda bırakıldığı, sadece birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve muhabbetin ön planda olduğu bu iftar yemeğinde, herkes eşiyle, çocuklarıyla hoşça vakit geçirip, dostlar muhabbetinin üst seviyelerde olduğu bir yemek yenildi. Küskünlüklerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların rafa kaldırıldığı,( inşallah, bir daha o raftan dışarıya çıkmamasını temenni ediyorum, umuyorum) o iftarda, Başkan Büyükaslan’ın, dostluğa, barışa, kardeşliğe, sevgiye ve muhabbete dair konuşmaları, yemek masalarında oturanlar arasında hoş bir seda bıraktı. Her insanın hata yapabileceği bilinciyle devam eden konuşmalarla, sevgiye, saygıya dayalı kaynaşmaların ve muhabbetlerin en güzel tablosu ortaya çıktı diyebilirim.

Adıyaman Belediyesinin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde, beklenen, arzulanan, istenilen ve olması gereken bir tablonun özlemiyle, güzel bir birliktelik tablosu oluştu. İnşallah bu tablo asla bozulmaz, özellikle basın mensupları arasındaki muhtemel soğuklukların giderilmesine vesile olur. Bu konuda başkan Büyükaslan’a basın mensuplarını bir araya getirdiği için teşekkürler ediyoruz.

Yemeğin akabinde, Demokrasi Parkı Etkinlikler alanındaki Harfane grubunun verdikleri konserle devam etti. Adıyamanlıların büyük rağbet gösterdikleri programlara, Harfane grubu konseri de eklenmiş oluyordu.

Aynı saatlerde, Polis Amca Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesindeki yapılan etkinliğinde de 2 binin üzerinde bir seyirci katılımı göze çarpıyordu. Bu Adıyaman insanının böylesi programlara ne kadar da hasret kaldığının bir göstergesiydi sanırım. Adıyaman Üniversitesi etkinlik tırı ve teknik ekibiyle, Adıyaman Konservatuvarı Halk Müziği ve Tiyatro ekibinin gösterileri bir hayli ilgi çekmiş görünüyordu. Özellikle çocuklara yönelik yapılan program akışıyla, çocuklar ve aileleri ( en çok da bayanlar vardı, bu güzeldi) güzel vakit geçirdiler. Gece geç vakitlere kadar süren oyun ve sihirbazlık gösterileriyle, tüm kurtlarını döken çocukların mutlulukları ve sevinçlerini yüzlerinden anlamak mümkündü. İnanın çocuklar mutlu olunca, ister istemez bizler de mutlu oluyoruz. Çünkü her şey çocuklarımız için, çünkü onlar bizim geleceğimiz, yarınlarımız.

Evet, bu Ramazan ayında, belki yoğun olarak geçirdiğimiz güzel gecelerden bir tanesiydi. 3 saatte 3 etkinlik, hakikaten mutlu olmamıza/olmanıza yettiği düşüncesindeyim.

Belediye Başkanımız Necip Büyükaslan ve ekibiyle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adıyaman insanın bunlara gerçekten ihtiyacı var. Başka yerlerde var da, Adıyaman  da neden  olmasın değil mi..?

Kerim Baydak

kbaydak61-artan@hotmail.com   

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..