Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '17

 
Kategori
Haber
 

3’üncü Burdur Gölü Uluslararası Satranç Turnuvası Başladı

3’üncü Burdur Gölü Uluslararası Satranç Turnuvası Başladı
 

3'cü Burdur Gölü Açık Uluslararası Satranç Turnuvası


Burdur Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 3’üncü Burdur Gölü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in ilk hamlesiyle başladı.

Burdur Gölü’ndeki çekilmeye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Burdur Gölü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın 3’üncüsü Burdur Belediyesi ev sahipliğinde başladı. Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen turnuvaya 5 ülkeden 10’u görme engelli toplam 325 sporcu katıldı.

6 GÜN SÜRECEK VE 5 KATEGORİDE DÜZENLENEN TURNUVADA DERECEYE GİRENLERE BURDUR BELEDİYESİNDEN 15 BİN LİRA ÖDÜL

Turnuva 5 kategoride düzenlendi.

Dereceye giren sporculara Burdur Belediyesince 15 bin TL ödül verilecek.

6 gün sürecek turnuvanın açılışına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Asbaşkanı Halil Hilmi Darı ve Satranç İl Temsilcisi Şükrü Şener katıldı. Turnuvanın açılışında ilk hamleyi Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptı.

5 ÜLKEDEN 10’U GÖRME ENGELLİ 325 SPORCU İLE DEVASA BİR ORGANİZASYON

Turnuvanın açılış töreninde konuşan Başkan Ercengiz, “Burdur Gölü’ne dikkati çekmek için düzenlediğimiz satranç turnuvasının bu yıl 3’üncüsüne ev sahipliği yapıyoruz. Çok mütevazı başladığımız turnuvada hedefimizi büyüttük. Bu yıl 5 ülkeden 10’u görme engelli 325 sporcu ile dev bir organizasyona imza atıyoruz” dedi.

TEMEL AMAÇ, SATRANCIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNDEN YARARLANARAK 1971’DEN BU YANA HACMİNİN YÜZDE 40’NI KAYBEDEN BURDUR GÖLÜNE DİKKAT ÇEKMEK

Satranç sporunun “birleştirici gücü”nden yararlanarak Burdur Gölü’ne dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Başkan Ercengiz, “Burdur Gölü 1971’den bu yana hacminin yüzde 40’ını kaybetti. Burdur Gölü’nü bizden sonraki nesillere bırakmak istiyoruz. Gelecek yıllarda bu organizasyonları büyüterek devam ettireceğiz. Burdur satranç anlamında adından söz ettiren bir olacak" diye konuştu.

VİDEO VE HABER İÇİN TIKLAYINIZ

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..