Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

30 Ağustos 2010 Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışı tamamalandı

30 Ağustos 2010 Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçme yarışı tamamalandı
 

Göztepe Triatlon takımı arkadaşlarımla yarışma öncesi


Geçtiğimiz 30 Ağustos pazartesi günü Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 24. üncü kez gerçekleştirilen Çanakkale Boğazını Yüzerek Geçme yarışması gerçekleştirildi.

Yarışmadan bir gün önce 29 Ağustos günü Çanakkale’ye gelen takım ve bireysel sporcular aynı gün 18 Mart Üniversitesinde yarışma hakkında verilen bilgilendirme toplantısından sonra akşam geleneksel hale gelen Truva Otel’deki makarna partisinde buluşturlar ve yarışma öncesi kaynaştılar.

Bu yıl, yerli yabancı toplam katılımcı sayısının 463’ü bulduğu organizasyonda, yurtdışından 203 sporcu kayıt yaptırıp yarışmaya katılırken, yurtiçinden de 260 sporcu katıldı. Bu yıl katılımcılar arasında gerek amatör gerek profesyonel yüzücü, triatlet, ve her yaş gurubundan bay bayan katılımcı sayısı rekor düzeye ulaştı. Yurtdışından birçok katılımcının geldiği organizasyona, Avusturalya, İngiltere, Yeni Zelanda, Liberya, Hollanda, İrlanda, Rusya gibi ülkelerden çok sayıda katılımcının gelmesi çok sevindiriciydi.

Kendisine daha önce Meis-Kaş ve İstanbul Boğazı Yüzme maratonlarında görmeye alıştığımız Savaş Karakaş’a Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışın’da da rastladık. Yapmış olduğumuz kısa söyleşide; Çanakkale Boğazını Yüzme Yarışına yine aynı sebeple geldiğini, Dolphinarium’larda esir tutulan yunuslar için yüzeceğini ve 25 Ekim’de bu 3 yarışmayı bir belgesel halinde İZ tv’de yayınlayacağını öğrendik.

30 Ağustos sabahı 09:30 yarışma kayıtlarının tamamlanması için Deniz Kuvvetlerinin Çimenlik Kalesi üssünde toplanan katılımcılar, bone ve sayısal kayıt yapan cipli numaralı bilekliklerini aldıktan sonra saat 11:45’de topluca arabalı vapura binilerek Eceabat’a geçildi.

Bu yıl katılımcı sayısının yüksek olması sebebiyle, yarışma startı, saat 13:00’de önce yabancı ve ardından Türk sporcular olmak kaydıyla 2 ayrı grup olarak 10 dakika arayla verildi.

29 Ağustos günü hava ve deniz şartlarının çok dingin olması sporcuları sevindirirken diğer yandan fırtına öncesi dinginliğin yaşandığı, 30 Ağustos sabahı kuzeyden esen sert rüzgarlarla ortaya çıktı. Sabah başlayan rüzgar ve beraberindeki dalga, boğazdaki akıntı hızının gittikçe artmasına sebep oldu. Yarışma başladıktan sonra teknelerden alınan bilgileye göre GPS cihazı ölçümüne göre akıntı hızı yaklaşık 9 km/s buldu. Dalga ve akıntı hızının yüksek olması birçok yarışmacıyı ürkütürken henüz startta suya girmekten vazgeçen 10 kişilik yabancı sporcu grubu havlu attı.

İlerleyen dakikalarla beraber, artan rüzgar ve akıntı, toplam katılımcı sayısının neredeyse yarısı olan 210 tecrübeli tecrübesiz yarışmacının finişi kaçırmasına sebep olarak böylesine güzel bir organizasyonda beklenmeyen bir sonuç olarak kayıtlara geçti.

Hava ve deniz muhalefetine rağmen finişe başarı ile ulaşmayı başaran Genel Klasmanda ilk 3 şu şekilde sıralandı.

1. BERKAY POLAT- TUR- 00:39:46
2. DON ROLAND- AUS- 00:44:32
3. JACK KINGSLEY- AUS 0:44:35

Bu yıl da böylesine güzel ve örnek bir organizasyona imza atan Rotary Kulübü, Çanakkale Belediyesi, Deniz Kuvvetlerimiz ile destek veren tüm özel ve tüzel kişiliklere sporun gelişmesi adına katkıda bulundukları için tüm sporcular adına yürekten teşekkürü borç biliyorum.

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..