Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '19

 
Kategori
Astroloji
 

30 Ağustos 2019 Başak Yeniayı!

30 Ağustos 2019 Başak Yeniayı: Toprak Üçlüsü Zamanı! Gerçeklerin vakti geldi!
 
30 Ağustos 2019 Saat 13:36’da Başak burcunun 6. derecesinde bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay haritasında İstanbul’a göre Akrep burcunun 29. derecesi yükselirken, Ankara’ya göre Yay burcunun 3. derecesi yükselecek. Yeniay haritasında Merkür 2, Ay 6, Güneş 6, Merkür 7, Venüs 11 derece Başak konumlarında ve bu bakımdan güçlü kavuşum açılarının olduğu bir zamanlama. Yani Başak konuları astrolojik haritanızın ilgili alanında belirgin bir başlangıç ve yeni oluşum oluşturabilecektir. Aynı zamanda 6 derecede gerileyen Uranüs Boğa konumu ve Satürn ve Plüton Oğlak konumları ile de uyumlu olan ve aradaki açı farkı biraz uzak olsa da yine de toprak elementinde büyük üçgen konumunu oluşturan bir Yeniay gerçekleşmiş olacak. Somutçuluk, nesnellik, gerçekçilik, ayağını yere sağlam basma, işlevsellik, analiz, uzmanlık, maddi-ekonomik konular, çalışma hayatı, titizlik, mükemmeliyetçilik kavramlarının ön plana çıkabileceği, yaşamınızı düzenleyecek ve sağlıklı hale getirebilecek girişimler yaptığınız, mantıklılık ve gerçekçiliğin artabileceği ve buna göre de hamle ve girişimlerin yapılabileceği uygun bir zamanlama.
 
Bir önceki yazımda Kova burcu Dolunayından bahsetmiştim. O dolunayda konu objektif bakış geliştirme ve bağımsızlık konusu üzerineydi. Dolunay Aslan ve Kova arasında geçtiği ve özellikle de Aslan burcunda stelyum (gezegen toplanması) olduğu için farkındalık açısından önemli bir zamanlamaydı . Burada tabi biraz öfke, gurur, agresiflik de çıkmış olabilir kişisel haritalardaki yerleşimlere göre. Şimdi bunun devamında ise yine bir benzer şekilde stelyum dizilim olan güçlü Başak Yeniayı ile bu sefer hayatınızdaki konular oldukça analiz olacak ve bir takım konular somutlaşacak. Bu sefer de karşıda hayalleri ve ideallleri ifade eden Neptün balık konumu var. Yani yine önemli bir farkındalık zamanından geçeceğiz. 
 
Genel olarak Yeniaylar yeni tohum atma zamanlarıdır. Burada yeni bir başlangıç yeni bir tur başlar. Haritanızda güçlü bir şekilde Başak etkileri ya da diğer toprak grubu burçlar olan Boğa ve Oğlak yerleşimi varsa zamanın bu noktasında bu başlangıcı yapma etkiniz daha da kuvvetli olacaktır.
 
Başak eleştirel bir burçtur. Burada daha robotik ve mekanik olan şeyleri ifade eder. Bunun yanı sıra analiz, mükemmeliyetçilik, simetri, gerçekçilik, pratiklik gibi meyiller, zekai ve mantıklı hareketler ön plana geçecektir. Yani genel sosyolojik açıdan da olumlu etkisi olacak iyi bir dalgalanma yaratabilecek bir etkileşim zamanı. Ayrıca işlevsellik ve iş üretme bakımından hiperaktivite Başak burcu ile ilgilidir. Bu zaman diliminde daha verimli olunabilir. Bu zaman bakım zamanı bakımından da önemlidir.   
 
Bu etkileri kendi bünyenizde görebileceğiniz gibi eğer sizin bünyede yoksa bünyesinde olan etrafınızdaki kişiler vasıtasıyla görebilirsiniz. Astrolojinin bir de böyle sosyal etkileşimle tamamlanabilen bir yapısı vardır. O bakımdan gelişim açısından çevreye de kulak vermek ve kendini buna göre gözden geçirmek önem kazanabilir. Başak fayda ve sağlık yönünde etki edebilen bir burçtur.
 
Gezegen Hareketleri
 
Jüpiter
10 Nisan 2019’da Retro hareketine başlayan Jüpiter 11 Ağustos 2019 da tekrar ileri harekete geçti. 2 Aralık 2019’a kadar yönettiği Yay burcunda kalacak. Ateş elementi burçlar için önemli bir zaman dönemi şimdi tekrar başladı.
 
Mars
Ağustos 18, 2019’da Başak burcuna geçiyor ve Ekimin 4’üne kadar burada kalacak.
 
Venüs
Aslandaki Venüs 21 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek ve 14 Eylül’e kadar burada kalacak.
 
Merkür
Aslan’daki Merkür de 29 Ağustos’ta Başak burcuna geçecek ve yine 14 Eylül’e kadar burada kalacak.
 
İlişkiler ve Kısmetler
İlerlemek bakımından tutarlılık, kalıcılık, sağlamlık öne geçiyor. Daha bilimsel olan, mantıklı olan, tutarlı olan, net olan, kesin olan şeyler bu süreç içerisinde daha değer kazanacaktır. Sebep – sonuç ilişkisi açısından bu dönemde ortaya başak burcunun ifade ettiği anlamda iyi işler koyanlar önemli bir kazanım elde etmiş olacaklar. Yatırımlarını daha gerçekçi yapanlar da bunun karşılığını alacaklar.
 
Bu Başak zamanında esnekliği kaybetmemek de gerekiyor. Başağın sinir sistemi anlamında hassasiyeti fazladır ama duygusal yapıda değildir. İşte burada bir takım teslimiyet gerektiren konularda zorlanmalar olabilir. Daha çok uyanıklık, kontrol, analize göre hareket etme, mantıkçı olma davranışı hakim olacak. Yani Başak burcunun karşısındaki Neptün Balık konumu ile oluşacak karşıt açılanmaların olduğu bu zaman dilimi, artık hayaller ve gerçekler arasındaki durumu hem işler hem ilişkiler açısından daha objektif şekilde ortaya çıkaracaktır. İlişkilerdeki bakış açılarında durumlar ortalanacak şeklinde ya da iyice Başak tarafına doğru meyledecek şeklinde de bakabiliriz buna. Tabi bu dengeler kişisel haritalardaki durumlara göre kendini gösterecektir.
 
İlişkiler açısından özellikle haritalarında Toprak ve Su etkisi olanların önemli etki alabileceği bir zamanlama. Burçlarının ilk 10 günü içinde ve civarında ya da ilk 10. derecesi içinde civarında doğanlar ve haritasında bu dereceler içinde ve civarında Toprak ve Su grubu burçlarda yerleşimleri olanlar bu etkilerden daha çok etkilenecekler. Çalışma hayatı olsun flört hayatı olsun daha gerçekçi durumlarla karşılaşmak ve yüzleşmek söz konusu olacak.
 
Yeniay yeni başlangıçları verir. Bu hem mevcut ilişkiler içinde yeni bir başlangıç ve şekillenme hem de direkt yeni bir ilişki başlangıç zamanı olarak düşünülebilir. Bu zamanlama içinde ilişkiler mantık açısından daha sağ duyulu, akılcı, daha nesnel ve somut arayışlar içinde başlangıç bulacaktır. İlişkiler açısından da haritalarında özellikle Başakta yerleşimler olanlar için buranın şiddetli şekilde etki altında kalacağı ve davranışları belirleyeceği bir zaman dilimi olacaktır. Daha gerçekçi belki daha eleştirel belki daha nesnel ve somut doyuma dayalı arayışlar daha belirgin şekilde ortaya çıkacaktır.
 
İşler açısından bu zaman diliminde kozmetik, estetik, bakım, sağlık, çizim, grafik, istatistik, ölçü, terzilik, bilim, biyoloji, teknoloji, bilgisayar, iletişim, modellik, diyet, zayıflama ve formda olma ile ilgili sporlar gibi konularda daha iyi gelişmeler üretilebilecektir ya da başlangıçları yapılacaktır.
 
Türkiye Astroloji Haritası
Türkiye astroloji haritasında Başak burcu 3. evdedir ve burası 9. ev ile karşılıklı aks olarak her türlü eğitim, yollar, her türlü taşıtlar, iletişim sektörü, ithalat-ihracat konuları, ticaret ve medya ile ilgilidir. Bu konularla ilgili bir takım düzenlemelerle ilgili hareketlenmeler olabilir. Başak ayrıca genel çalışma hayatı, kimya, kozmetik, bakım, ecza, tıp, hizmet veren dernekler, askerler ve belediyeler ile ilgilidir. Bu sektörlerde çalışanları etkileyen durumlar ortaya çıkabilir.
 
Türkiye’nin Kuzey Düğümü Başak olduğu ve Güney Düğüm ile birlikte olan Neptün Balık konumunun uzun süreli etkisinin karşısında olarak bir takım gelişmeler olacaktır. Bunlar din – bilim arası diyalog, bu konularda bir takım düzenleme ve girişimler şeklinde olabilir. Balık Türkiye astroloji haritasında 9. evdedir. Bu bakımdan inançlar, doktrinler/öğretiler, düşünce-fikir hayatında faaliyet gösterenler üzerinde etki olabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Medyada bir takım tartışmalar oluşabilir. Bilimle ilgili yapıcı çalışmaların ve tartışmaların ortaya çıkması önemli olacaktır. Aynı zamanda 3 ve 9 karşılıklı aksı hem temel hem akademi eğitimi ile ilgilidir. Bu bakımdan burada bir takım iyicil gelişmeler beklenebilir.
 
Türkiye haritasında İstanbul için Akrep burcunun 29. derecesi yükselmesi daha çok 5. Ev dediğimiz sportif faaliyetler, eğlence, yaratım, organizasyon, sinema, tiyatro gibi alanları ifade ederken, Ankara için Yay burcunun yükselmesi işçiler, dernekler, hastaneler, belediyeler, askerler ve sınır ötesi durumlarla ilgili konuları ifade ediyor.
 
Video anlatımlarımı Youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Abone olmayı unutmayın.
 
Danışmanlık ile ilgili bilgilere www.astrologburakustun.com sayfamdan ulaşabilirsiniz.
 
İletişim için Tel: 05357748816
 
Mail: astrologburakustun@gmail.com
 
Isar Cap Danışman Astrolog
 
Burak Üstün
 
Başak burcundaki Yeniay burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur ve açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz):
 
Koç: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Boğa: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
İkizler: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Yengeç: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Aslan: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.
 
Başak: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
Terazi: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
Akrep: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Yay: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Oğlak: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.
 
Kova: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
Balık: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..