Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '15

 
Kategori
Bayramlar
 

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun
 

görsel netten alıntı


Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı. Çok ağır koşullar içermişti Sevr Antlaşması, Türk Milletini yok saymıştı. Yağma yoktu 10 Ağustos 1920 de imzalanan bu Antlaşma kabul edilemezdi. Sevgili Atatürk’ün önderliğinde başlatıldı bağımsızlık mücadelesi, böylece dünyaya duyuruldu yüce Türk’ün sesi.

Türk Tarihinin dönüm noktası gelmişti. Bir çığ gibi büyüdü yokluklar içinde gelişti Türk ordularının mücadelesi. Bir Millet uyanmıştı, bıçak kemiğe dayanmıştı. Kadını erkeği, yaşlısı genci ile, kılıçlar, baltalar, süngüler elde hep birlikte yürüdüler zafere

Başkomutanlığını Gazi Mustafa Kemal’in yaptığı ordumuz 26 Ağustos 1922’de düşmana karşı taarruza geçerek bir saat gibi kısa bir sürede düşman mevzilerini ele geçirdi. 30 Ağustos günü çember içine alınan düşman kuvvetleri yok edildi. Bu savaş, Mustafa Kemal’in önderliğinde yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırıldı.

Taarruz ’un başarı ile sonuçlanmasının ardından kaçan düşman askerleri İzmir’e kadar takip edilerek 9 Eylül 1922’de İzmir’inde kurtarılması ile yurdumuz tamamen düşmanlardan temizlenmiş oldu.

Türklerin zaferleri ardından Sevr Antlaşmasının hükmü kalmadı ve  23 Temmuz 1923 de Lozan Antlaşması imzalandı. Böylece Türk’ün büyüklüğü ve gücü tüm dünyaya gösterildi.

Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı( Gerçi bazı nedenlerden dolayı bayram kutlamaları yapılmıyor) Tüm Milletimize kutlu olsun.

Yaşam pınarım, hayat damarlarım,

Baharım, güneşim, ayım

Uğruna nice canlar verilen

Cumhuriyetim.

Hain eller yine iş başında

Yıkmak istiyorlar gücümüzü,

Bir vampir gibi sardılar yurdumuzu,

Yıktırmayız, yıktırmayız

Birliğimizi, bu güzel Cumhuriyet’imizi.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..